keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Särkyä, kolotusta ja punoitusta...


Nyt täytyy sanoa, että jos olisin tiennyt mitä rintamaidonluovuttamisen lopettamisesta seuraa, jatkaisin edelleen luovuttamista hyvin tiiviisti... Reilu viikko sittenhän luovuttamisen lopetin ja kuin seinään... Seuraavana iltana alkoikin tuntumaan olo kipeälle, jäseniä särki, päätä ja lämpö alkoi nousta. Tissit olivat kipeät ja toisessa tulehduksen alku! Onneksi mulla oli vielä tuo sähköpumppu ja tyhjentelin tissejä parinsadan millilitran verran.. Se helpotti ja sain rintatulehduksenkin estettyä. 

Mutta joku virushan siinä oli sopivasti tarjolla ja iski heikentyneen kunnon huomatessaan kimppuun. Keskiviikon jälkeen myös to ja pe meni 37,5 asteen lämmöissä. Kroppaa särki, välillä nivusta, päätä, alaselkää... Kävin jo pe tsekkauttamassa pissanäytteen tk:ssa, joka oli kunnossa, pika-crp:kin katsottiin ja se oli 18. Viikonloppuna kuumetta oli aamuisin 38,2. Lääkitsin itseäni parasetamolilla, koska olo oli niin inhoittava.. Käytännössä lepäsin koko viikonlopun, kun Juho oli lasten kanssa. Maanantaina vointi tuntui jo normaalilta, olimme lähdössä perhekerhoon, kun vessassa huomasin ihoni olevan kauttaaltaan punainen. Tilasin lääkärille ajan. Taudiksi ajateltiin jotakin virusta, joka aiheuttaisi punoittavan ihottuman tai sitten nokkosrokko. Sain allergialääkettä lääkkeeksi. Tiistaina heloitin kahta kauheammin ja kortisonivoidetta suositeltiin laittamaan iholle lisäksi. Iltaa kohden taas lämpö nousi 37,2. Nyt, keskiviikkona, ihopunoitus alkaa pikkuhiljaa väistymään, mutta taas on 37 lämpöä, viluttaa ja jäseniä särkee. Yhyy! On niin kurja olo! En onneksi usein ole sairaana. mutta tuntuu, ettei jaksaisi edes sitä vähääkään sairastaa. Tässä sisällä touhuilen pikkuhiljaa asioita, mut pihalle ei ole mitään asiaa. Voi kunpa huomenna olisi jo ihan "normaali" päivä, ilman minkäänlaista kolotusta, vilutusta tai lämpöä... Peukut pystyssä sille!


Toissa viikonloppuna tein ladun takapihallemme. Mimosan kanssa hiihtelimme parina päivänä ja Aatoskin halusi kertaalleen koettaa miltä suksiminen maistuu. Hienosti sujui ensikertalaiselta. Myös Mimosakin meni kuin vanha tekijä. ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥ luen sen kuitenkin ennen julkaisemista :)