perjantai 30. tammikuuta 2015

Iines 3kk ♥


Vielä kerkee julkaista 3kk blogipostauksen, ennen kuin Iines täyttää neljä kuukautta... ;)

3 kk neuvolassa käytiin kun Iines oli 3kk ja viikko päälle, nythän ikää on siis jo 3kk ja 3 viikkoa.

3 kk 1vko mitat (2 kk mitat)

paino 5290 g (4080 g)
pituus 58,5 cm (54 cm)
pään ymp. 38,5 cm (37,4 cm)

"Olet mahtava hymytyttö. Kasvat hyvin. Rintamaitoa syöt omaan tahtiin, riittää hienosti. Yöt nukut hyvin, syöt muutaman kerran. Päivällä nukut vaihtelevasti. Hienosti päätä kannattelet, lattialla viihdyt. Heijasteet ok, aukile ok. Silmä vielä vuotaa." 

Seuraavaksi 4 kk lääkäri

Rokotteet otettiin suunnitelman mukaisesti, yhdistelmärokote, pneumokokki ja rota (II annos). Illalla olitkin sitten itkuisempi ja huomattavasti käsittelyarka. Lämpöä 37,1. Onneksi reaktiot menivät ohitse vuorokauden kuluessa. 


Nämä kuvat tuli otettua kun täytit juuri sen 3 kk. Olet näissä kuvissa minun vanhassa mekossani, joka on aikain saatossa päässyt toki hieman vaalenemaan, mutta täysin siisti mekko muuten. Oli vuosia Liisukka-nukella päällä. Iisalla tai Mimosalla tätä en ole jostain syystä tajunnut pukea päälle, mutta onneksi nyt tuli mieleen, että tätähän voi vieläkin oikeasti käyttää muutkin kuin vain nuket. :)

Vaatekoko on kolmen kuukauden iässä ollut 56-62. Nyt lähestyttäessä neljää kuukautta alkavat 56 vaatteet olla pikku hiljaa jäämässä pieniksi. Jotain bodeja ja yöpukuja on vielä jotka käyvät. Joitain mekkoja olen jo sitten hankkinut 68 koossa, niissä kuitenkin liikkumavaraa vähän paremmin kuin vaikka housuissa.

Tuo silmä tosiaan vielä vuotelee ja on rähmäinen joka aamu, mutta onneksi se ei ole kertaakaan vielä tulehtunut. Joten odotellaan kyynelkanavan suurentumista iän myötä. Myös tuo pieni nenä on vieläkin usein tukkoinen ja keittosuolaliuosta joudun laittamaan lähes joka yö nenään. Sillä onneksi räkä tulee pois nenästä, eikä ole tarvinnut mitään härpäkkeitä hankkia. Onneksi Iineksestä tippojen laittaminen on yleensä ihan mukavaa touhua. :)

Vaippakoko on ollut nyt kakkonen ja viimeksi kaupasta ostin kolmoskoon vaippoja yökäyttöön. Liberoja ollaan nyt käytetty, mutta voisipa sitä muumejakin ostaa taas suomalaisen työn tueksi. :) Iho-ongelmia ei ole onneksi ollut. 

Muutama päivä sitten rapsuttelin ensimmäistä kertaa karstaa päälaelta pois. Harjasin hellästi Tangle Teezerillä, jolla karsta lähti yllättävän hyvin ja helposti pois.


Tuo hampaaton hymy ♥ sulattaa niin sydämen. 
Kuvassa myös Pupunalleksi nimetty pehmolelu, jonka Iines sai Päivi-tädiltä. 
Se on yksi suosituimmista halimis- ja maistelukavereista!


Kolmen kuukauden iässä olet harjoitellut kovasti jo kääntymistä, vielä tosin et ole pyörähtänyt, mutta varmasti on lähellä jo sekin päivä. Iines viihtyy todella hyvin lattialla viltin päällä seuraten samalla Mimosan ja Aatoksen touhuja tai jos telkkari on päällä, niin kovasti katselee sinne suuntaan. Välillä saattaa kikatella itsekseenkin ja tehdä kovasti jumppaharjoituksia. Myös koko nyrkin tunkeminen suuhun on tällä hetkellä ilmeisen mukavaa puuhaa! :D Ääneen kiljahtelua on myös nauramisen yhteydessä, välillä höpöttelet etenkin äidille niitä tärkeitä juttujasi, yleensä pidemmän kaavan mukaisesti.

Aamupäivästä laitan usein vauvan päiväunille vaunuihin, samalla kun lähdemme Aatoksen ja Mimosan kanssa ulkoilemaan. Jos ulkoilut jostain syystä jäävät, niin laitan Iineksen joka tapauksessa nukkumaan unensa vaunuihin. Perhekerhosta tullessa taas siirrän Iineksen kopasta vaunuihin jatkamaan uniaan, kun yleensä automatkalla kerkeää nukahtamaan. Pihalla unta riittää reilu pari tuntia. Illemmalla sitten yleensä Iines nukkuu unet sisällä. Vähän vaihdellen moneltako ja monetko torkut. 

Iines on ihan rintalapsi, mutta pärjää myös aika pitkiä aikoja ilman tissiä. Siinä missä muut vauvani ovat ottaneet mielellään huikkaa silloin tällöin, vaivaan kuin vaivaan, niin Iines ei juuri tissiä halua turhaan syödä, vaan ottaa sitä sitten kun on nälkä. Olen käynyt nyt pari kertaa hiihtämässä kuuden kilometrin lenkin, ja Juholla ei ole ollut mitään ongelmia olla Iineksen kanssa sillä aikaa, vaikka onkin ollut ilta-aika. Tällä hetkellä ainakaan ei siis ole mitään maidontilaussessiota menossa. Välillä rinnat tuntuvat tosi täysiltä ja yritän tarjota tissiä, niin ei käy! Mutta eiköhän tuo neiti tiedä milloin on nälkä ja milloin täytyy tehdä tilausta! ;)


Vasemmalla minä vuonna 1980 ja oikealla Iines 2015.
Uskoisin että mun kuvat on otettu 6kk ikäisenä ja Iines tässä nyt 3kk.
Onhan meissä jotain samaakin näköä, mut Iisa ja Mimosa on kyllä olleet enemmän mun kopioita. Hauskaa nähdä miltä tämä vaaleampi tyttäreni näyttää vanhempana ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥ luen sen kuitenkin ennen julkaisemista :)