torstai 21. tammikuuta 2016

Hetki kahvikupin äärellä...


Kahvihetki. Mimosa ja Aatos ovat kerhossa, Iines nukkuu pihalla -21 asteen pakkasessa. Tunnin päästä täytyy käydä hakemassa kerholaiset ja sitä ennen herätettävä nukkuva taapero matkaan mukaan. Sitä ennen kerkeän hetken kirjoittaa ja tehdä jotain muutakin. Leipasin kääretortun äsken kahvini kyytipojaksi, eilen leivottiin Mimosan kanssa suklaakakkua. Kakku oli sellainen neljälle ihmiselle sopiva nysä, kun tein vain puolikkaalla ohjeella, koska suklaata ei löytynyt enempää. Kelle lie maistunut tumma leipomissuklaa herkkuna, itse en aikanaan tunnusta? :)

Tammikuussa näitä pakkaspäiviä on ollut koko talven edestä. Tällä hetkellä tuntuu, ettei Suomesta talvi ole minnekään kadonnut ilmastonmuutoksen takia... Mutta saisi toki alkaa jo aikaisemmin. Nyt on kuulema tutkittu, ettei myöskään etelä- ja pohjoisnapojen jäätiköt ole minnekään sulamassa, päin vastoin ne suurenevat. Ihmeellistä kuitenkin, mistä sitä "ylimääräistä" vettä sitten tulee? No, sillä minun nyt tuskin tarvitsee päätäni vaivata, vaan tutkijat senkin ajastaan selvittävät... Toki ilmastonmuutoksen vaikuttaminen on edelleen todella tärkeää ja jokainen voi omilla valinnoillaan vaikuttaa asiaan. Josta tulikin mieleeni, että täytyy käydä laittamassa uunin luukut kiinni, ettei lämmöt karkaa. ;) Lämmittää tässä on saanut joka päivä. Onneksi Juho haki pari kopallista puita sisälle lämpimään, jottei minun tarvinnut niitä hakea. 

Eilinen tuntui pitkältä, koska olimme tosiaan pakkasten takia koko päivän sisällä. Vielä Mimosa ja Aatos varmasti tarkenisivat ulkona lähes kolmenkymmenen asteen pakkasilla, mutta Iines on hankalampi, kun istua tönöttää vaan pulkassa, eikä pääse liikkumaan, kun ei vielä osaa kävellä, eikä konttauskaan onnistu, kun on niin topattu koko tyttö. Toissa päivänä ulkoiltiin kyllä kun oli alta parikymmentä astetta. Oli kivaa tehdä lumihommia ja Iineskin tarkeni jotenkin pulkassaan. Sisällä ollaan yritetty siivota, sulatettiin pakastin, leivottiin, lapset ovat värittäneet puuväreillä/tusseilla/maalanneet vesiväreillä, rakentaneet majoja, leikkineet schleischeillä, junaradalla, leikkineet "lääkärihoitajaa", juosseet ympäri taloa, rakentaneet legoilla jne. Sekä katsottu muumeja ym. Kertaakaan en ole kuullut, että olisiva sanoneet ettei ole mitään tekemistä! :D Siitä pointsit heille! Mielikuvitusta siis riittää neljä-, kolme- sekä yksivuotiaalla. Juho on siis vuorokauden pituisella työmatkalla, joten ei ole juuri aikuiskontakteja ollut ;) Tänään onneksi kotiutuu ja isäkin tulee reiluksi tunniksi lastenvahtihommiin, jotta kerkeän jumppaan. Ratsastustunti peruttiin, koska on niin kylmä! Tänään viskasin vielä vuodevaatteet pihalle tuulettumaan. * 

Mukavaa torstaita kaikille! :)

2 kommenttia:

  1. Ihanan tunnelmallinen kuva! Pakkaset on tosiaan ajaneet sisätiloihin, mutta onneksi sitä kivaa tekemistä löytyy aina. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥ luen sen kuitenkin ennen julkaisemista :)