torstai 7. tammikuuta 2016

Tammikuun pakkaspäivinä...


Aamulla oli sen verran paljon pakkasta (-29), etten raaskinut laittaa Iinestä pihalle päiväunille, vaikka hän siellä vielä eilenkin nukkui tyytyväisenä viidettä tuntia.. No, arvaten tänään ei nyt sitten maistunutkaan uni sisällä kuin puolentoista tunnin verran. Jospa illalla tulisi vähän aikaisemmin kuin yleensä? Huomenna toivottavasti on jo muutaman asteen vähemmän pakkasta, jotta saan neidin pihalle nukkumana. Meillä on ollut nyt lampaantalja, toppapussi, villapeitto, fleecepeitto, tuulensuoja ja tietysti toppavaatteiden alla villapukua sun muuta, jotta kyllä niillä varmasti tarkenee.

Katsotaan siis mitä blogin kirjoittamisesta tulee.. ;) Mimosa tekee legorakennelmiaan ja Aatos katsoo muumeja televisiosta. Itselläni on jotenkin laiska olo. Mitään ei oikein jaksaisi tehdä, tiskit lojuvat tiskipöydällä, tukka sekaisin jne. Päivävaatteet sentään ollaan saatu päälle, sängyt pedattu, imuria vähän heiluteltu (Iines aloitti taasen mullanvaihtotalkoot ja viskeli kiinanruusulta ylimääräisiä multia pitkin poikin... Samalla imaisin kuusesta karisseet neulaset..) ja pyykkikone laitettu pyörimään. Toki aamupalat/päiväruoka/välipala ollaan nautittu. Niin ja soitin Martta-mummonkin kuulumiset ♥ Mutta silti, tämmöinen "vetämätön". Illalla olen suunnitellut meneväni käymään jumpassa... Yleensä torstaisin käydään Iisan kanssa ratsastamassa, mutta tämän päivän tunti oli jo toissapäivänä näiden pakkasten takia. Jospa sitä jumpassa piristyisi, tai sitten on vaan vetelän olon päivä, onhan niitäkin toisinaan oltava.

Nyt otin Iineksen manducan kyytiin. Eipähän tuo näytä siinäkään viihtyvän. Selvästi väsyttää ja haluaisi makoilla tissi suussa, mutta kun en enää itse jaksa makoilla tuolla sängyllä.. Tunti siellä varmaan jo oltiin.. Aatoskaan ei tänään näytä päikkäreitä ottavan, vaikka yöllä touhuili sen oloisena kuin olisi kipeäksi tulossa; itkeskeli ja höpötteli omiaan... Juho nukkuikin sohvalla Aatoksen kanssa loppuyön. Se meni ilmeisesti paremmin. 

Pikkuneiti tirajoi vähän väliä sylissä. Nyt lähti duploja maistelemaan. Onneksi harvoin on tämmöisiä päiviä, ettei ulkopäikkärit onnistu! Lopulta sisälle kokoamani teltta näytti vievän koko kolmikon huomion ja leikki maistaa siellä nyt ainakin tällä hetkellä... 

Eilen kävin käppäilemässä rantalenkin (kyllä juuripa aktiivisuusrannekkeen ansiosta!) Kaunista oli. Ei tullut ketään vastaan. Sinänsä hauskaa, kun niin moni fb:ssä oli ottanut ulkona kuvan lenkin varrelta ;) Nyt hetki villasukan neulontaa ja sitten pitäisi taikoa jotakin ruuaksi... (Toissa päivänä siivosin jääkaappia ja tein lihapullia, joiden joukkoon murskasin fetakuutioita ja suolakurkun palasia. Ai että olivat hyviä! No, lapset eivät ehkä olleet ihan niin innoissaan, mutta Juhokin kehui, että parhaimpia ikinä maistamiaan lihapullia! ;) Muussiperunatkin olivat aika vähissä, niin sekaan laitoin myös porkkanaa ja maa-artisokan loput. Makiata oli sekin. )

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥ luen sen kuitenkin ennen julkaisemista :)