maanantai 8. lokakuuta 2012

Mimosa 1v 4kk

Mimosa 1v 4kk
Mun pieni ihana Mimosani on jo näin iso tyttö ♥ 
Tänä aamuna kun me herättiin, nousikin vierestäni varsinainen nuhanenä. Syysflunssa oli napannut tyttöni seuraavaksi uhrikseen. Eilen illalla ei ollut vielä mitään merkkejä sairaudesta, nopeasti ne sitten ilmaantuu... Pienet punoittavat posket kävivät juuri isin viereen nukkumaan. Sitä ennen pieni kävi suikkaamassa suukkosen äidin suulle. (Toivottavasti nuhaisuudesta ei seuraa korvatulehdusta.. Kaksihan niitä Mimosalla on jo ollut.. Kolmatta ei kaivata! Ostin tosin apteekista varuille niitä korvanpuudutustippoja joita on tullut nyt markkinoille ja suppojakin on. Mutta tosiaan mun puolesta sopii oikein hyvin että vanhentuvat ja jäävät käyttämättä tarpeettomina..)

Mimosa osaa monta sanaa! 
Tänään kun olimme hammashoitolassa Iisan hammasmuotteja tekemässä, kuului Mimosan suusta yllättäen Kakka! Ja toinen näytti peppuaan. Sehän se siellä ja ei kun vaipan vaihtoon.
Muita sanoja on: äiti, isi (yleensä pidennettynä isii -versiona), kissa, anna, otaN, mummo, mamma, pappa, Iisa, Aatos, ei, huuhuu! Hotellissa ollessamme meinasin purskahtaa nauramaan, kun Mimosa ei meinannut ensin nukahtaa ja sitten rymysi mun päälle ja höpötti että "Töttötöö" (suom. Töttöröö!) monta kertaa! :´D (Nyt tuntuu että varmaan puolet sanoista jäi muistamatta! Mutta täytyy niitä sitten tähän vielä lisätä jos ja kun tulee mieleen lähiaikoina!) :) Aamulla kuultuja sanoja oli Moi, tyttö, kato, vauva, nam, "tuttu tyttö", noin, tätä ja kiitos! :)

Päivärytmi on meillä ollut jo pidempään samanlainen. Aamuisin herätään 8-8:45 aikoihin. Siitä sitten aamupuuron syöntiin, jonka Mimosa syö yleensä itse. Maanantaina käydään perhekerhossa ja perjantaina perhekahvilassa. Muina päivinä käydään kävelemässä rattailla, kirppiksellä, leikkipuistossa ym. 11:30 syödään ja sen jälkeen päiväunille. Mimosa nukkuu noin tunnin verran, joskus kaksikin, mutta aika harvoin. Sitten otetaan välipalaa, sisko tulee koulusta ja leikitään ym. Iltaruokaa syödään, kun Juho tulee töistä eli 17 aikoihin. Iltaisin saatetaan ulkoilla, käydä mummoa moikkaamassa tai sadesäällä touhutaan sisäjuttuja. Kello 21 Mimosa käy yöunille. Siinä meidän Mimosan päivärytmi lyhykäisyydessään.

Mimosa nukkuu sisällä päiväunet. Usein Nasu kissa on myös kainalossa!
Uneen pääsyyn menee maksimissaan vartti. Usein Mimosa tykkää että päätä rapsutetaan ja hän itse rapsuttelee äidin tukkaa (ts. nyhtää niin että hiukset irtoo..). Satu-kummin tekemän peiton alla on lämmintä nukkua!
Mimosa on kova auttamaan kotitöissä. Märkien pyykkien ottaminen pesukoneesta on yksi mieleisimpiä hommia. :) Muita lempikotitöitä on esimerkiksi puhtaiden ruokailuvälineiden laittaminen astianpesukoneesta laatikkoon, omalle paikoilleen. On mulla ahkera pieni apuri! :)

Mimosa sai mammalta oman pienen muumiauton, jota on mukava työntää. Tähän istumaan se äiti vaan mut pisti enkä mä haluis olla tässä yhtään.. Heti tuli pois kun kuvan otin! ;) Mimosassa on myös automekaanikon vikaa. Sen verran monta kertaa neiti on saanut etupyörät ja ratin irroitettua paikoiltaan! :D

Mimosa käyttää tällä hetkellä 74-86cm kokoisia vaatteita. Tuo välikausihaalari on kokoa 74 menee tämän syksyn, mutta kevääksi on jo sitten hommattava isompi puku. Toppahaalarin ostin 86cm, vaikutti kokeiltaessa hyvän kokoiselta. Suurimmaksi osaksi siis 80cm menee. Seuraavat mittaukset olisi 1v6kk iässä, kun on neuvolalääkäri. (Toivottavasti siis on lääkärin tarkastus, kun neuvolalääkäristä on viime aikoina ollut lastenneuvolan puolella pulaa...)

Ruoka maistuu yleisesti ottaen Mimosalle hyvin/erittäin hyvin. Mimosa aloitti syömään itse1v2kk iässä. Tosin nyt viime aikoina tässä itsesyömisessä on ollut havaittavissa pientä peliväsymystä, joten myös syöttäminen äidin puolelta on tullut kuuloon. Ruokajuomana Mimosa juo rasvatonta luomumaitoa. Joskus omatekoista mehua tai vettä. Leivästä Mimosa tykkää kovasti, etenkin ruisleivästä. Aamu- ja iltapuurona vaihdellen, neljänviljan puuroa, kaurapuuroa, ruis-kaurapuuroa. Herkut (pulla tai pipari) maistuvat Mimosalle myös paremmin kuin hyvin! Karamelliin ei olla vielä koskettu. Myös vatsa toimii vähintään nyt kerran, joskus jopa neljäkin kertaa päivässä... :)

Mimosa on kovin kiinnostunut sienistä. Naapurin pihamaalta löytyikin yksi jota äiti ja iskä ei ollut vielä kerennyt potkia maantasalle. Kävipä nimittäin tässä jokin aika sitten sellainen tapahtuma, että Mimosa oli pidemmän aikaa ollut ihmettelemässä jotakin maasta ja Juho kun meni katsomaan mitä on tekeillä, niin pikku-Mimmihän se siellä oli pikkuruinen punainen kärpässieni kädessään. Oli irroittanut lakin irti.. Ja ei muuta kun taas puhelua myrkytystietokeskukseen. Selvittiin onneksi tälläkin kertaa säikähdyksellä.. Mitään ei tarvinnut tehdä, no tietenkin seurata vointia. Mutta ymmärsin ettei punainen kärpässieni ollut sieltä myrkyllimmästä päästä (toisin kuin valkoinen joka on pieninäkin määrinä erittäin vaarallinen ja jopa tappava!). Eli jos neiti oli laittanut sormen suuhunsa sen jälkeen kun oli punaiseen kärpässieneen koskenut, niin ei siitä onneksi tällä kertaa näkyvää haittaa ollut.. Ymmärrettävästi sienet ovat saaneet kyytiä pihaltamme. (Vaikka niitä sitten onkin poimittu metsästä...)

Meille hankittiin tuplarattaat jotta pääsisin näppärästi kulkemaan Mimosan ja Aatoksen kanssa. No, kyllähän Mimosa välillä rattaiden kyydissä on ihan mielellään, mutta jos hänet sieltä kyydistä päästää pois kävelemään, niin kyllä tulee kunnon huudot jos takaisin pitäisi rattaiden kyytiin mennä... Neiti onkin kehkeytynyt reippaaksi kävelijäksi tämän syksyn aikana. Reilun kilometrin matkan Mimosa painelee reippaasti.. Ja toki saakin kävellä itse, silloin kun ei ole kiire! 

Mimosa on näppärä duplolegojen kanssa. Tänäänkin rakensi itse pitkän pätkän legoista leikkihuoneessa sillä aikaa kun minä ripustin pyykkejä kuivamaan. Mimosa tykkää myös työntää nukenvaunuja ja laittaa sinne juttuja ja ottaa niitä sieltä sitten pois. Myös piiloleikit on kivoja. Mimmi laittaa kädet silmien eteen ja on piilossa! Karkuunjuoksuleikki on myös nosteessa... Keinutuolissa on myös kiva kiikutella. :) Viime aikoina Mimosa on myös pari kertaa noussut seisomaan syöttötuolissa... Tämä ei nyt jostain syystä kovasti ilahduta vanhempia!

Hampaiden pesu illalla on ollut yllättäen vähän aikaa jo suht mukava toimenpide. Pitkän aikaa Mimmi alkoi aina karjumaan hammasharjan lähestyessä suuta. (Joka tietenkin vain helpotti hampaanpesijän urakkaa!) Hampaanpesun jälkeen Mimosa yleensä tulee näyttämään kauniita "helmiään" äidille. Aamuisin neiti pesee itse omat hampaansa, tietenkin huutamatta. Tällä hetkellä Mimosalla on jo kaikki kulmahampaat (ja tietenkin kulmahampaiden väliin jäävät hampaat) sekä kulmahampaista seuraavatkin hampaat suussaan. Aika monta jo!

Pidemmistä automatkoista Mimosa ei välitä ja osoittaa tuolloin mieltään karjumalla varsin pitkäkestoisesti. Myös mielenilmauksia osataan nykyisin tehostaa mm. ryntäämällä äidin/isin/siskon reiteen, käteen, huuleen puremaan tai lyömään. Toisinaan napataan kiinni tukasta ja riuhtaistaan... Tai heittäydytään lattialle dramaattisesti itkemään. :) Mutta suuremmaksi osaksi aikaa Mimosa on vielä oikein kiltti ja innokas näyttämään hienoja, uusia taitoja. (Voitko viedä vaipan roskiin? ja Mimosa kiikuttaa vaipan vessan roskikseen. Tuotko äidille kännykän? Ja kännykkä tuodaan äidille jne. Ja päälle vielä kehutaan kovasti!)

Silloin kun mä aamulla meikkaan, annan yleensä Mimosalle "aarrelaatikon" eli soittorasian tutkittavaksi. Laatikossa on tukkapompuloita, pinnejä, ym. hiusjuttuja. Ja Mimosa tutkii niitä innoissaan, ottaa laatikosta ja laittaa niitä takaisin sinne. Toinen mukava juttu on mun helmikaappini josta Mimosalla on lupa ottaa helminauhoja ihmeteltäväkseen. Mulla menee arkiehostamisessa maksimissaan 5 min. jonka aikaa Mimosa jaksaa hyvin tutkailla noita juttuja! 

Sellaisia asioita tuli nyt mieleen Mimosasta! 

4 kommenttia:

  1. Hassua..voisin melkein kopioida tuon tekstisi Ennin 1v4kk kohdalle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Heh! Samaan tahtiin kehittyvät! Mut kiva laittaa muistiin jotain asioita kun eihän näitä muista vähän ajan päästä ollenkaan!

      Poista
  2. Voi mitkä mahtavat yöunet! Meillä mennään nukkamaan ysiltä ja herätään joka aamu seitsemältä. Ja okei, eihän se nyt olen niin aikaisin, mutta JOKA AAMU SETSEMÄLTÄ. Ilolla odotan Lontoon-reissua ja kahden tunnin aikaeroa, jolloin meidän poppoo kukkuu ylhäällä viidestä eteenpäin :O.

    VastaaPoista
  3. Kieltämättä nautin, kun unta riittää koko pesueella mukavan pitkään aamusta! Toisaalta Mimosan päikkärit on sit aika lyhyet, mut mielummin näin päin! :) Mites teillä noi päiväunet, onko ne pidemmät?

    Lontoossa saatte tosiaan heti "kukon laulusta alkaen" ottaa kaiken mahdollisen irti! No, ehkäpä reissailu hieman väsyttää ja unta riittää hieman pidempään! I hope! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥ luen sen kuitenkin ennen julkaisemista :)