maanantai 10. kesäkuuta 2013

Viikonlopun touhuja.. :)


Viuh! Kylläpä on ollut taas touhua! 
Me käytiin eilen anoppini kanssa taidekeskus Salmelan avajaisissa. Sää suosi, sillä aurinko paistoi ja ilma oli muutenkin kirkas ja lämmin. Alkuun katsastimme päärakennuksen taulut pikapikaa ja sen jälkeen kävelimme äidin haudan kautta kirkkoon kuuntelemaan Helsingin kaupunginorkesterin konserttia. Konsertin jälkeen siirryimme syömään ravintola Kesäheinään. Myös Juho ja lapset liittyivät seuraamme. Myöhemmin kävimme mummolan rantasaunalla saunomassa. Isäni tuli myös mukaan ja lastenvahteja oli kerrankin tarpeeksi! ;) Eli se meinasi sitä, että päästiin Juhon kanssa kahdestaan saunomaan! Jei! :) Pulahdettiin uimassakin. Vesi oli niin lämmintä, että minäkin viihdyin lammessa pidemmän kaavan mukaisesti. Ihana päivä kerrassaan!

Sunnuntai olikin sitten jotain ihan toista. Ukkonen vyöryi niin sisällä kuin ulkonakin. Ihanan päivän jälkeen piti alkaa siivoamaan, ja tuli siinä sitten siivottua oikein pitkä liuta paikkoja ja asioita puhtaiksi kerralla! Mutta kylläpä oli touhukas päivä kaikesta eripurasta huolimatta. Terassin ilme muuttui kaatopaikasta ihan mukiin meneväksi. (Vaihdoin pöydän paikan, etsin pöytäliinan, pöydälle tyttöjen keräämät kukat maljakkoon, ylimääräiset rattaat autotalliin, kasvattamiani kukkia emaliastioihin, pyyhin siitepölyjä ym.) Myös kissatarhalla tapahtui: Vein sinne ensinnäkin imurin, jolla siistin koko komeuden. Kissatarhalle tuli myös toinen matto, sisältä isoimmat viherkasvit - joista osa oli laitettava tarhan ulkopuolelle, pyyhin siitepölyt, laitoin istuintyynyjä tuoleille ja kissojen makuupaikkoihin. Vein sinne yhden lyhdynkin, joka tosin odottaa kiinnittämistä. Tuli tosi kiva!! :)
***
Sisällä imuroitiin, pestiin pari koneellista pyykkiä sekä turvaistuin pehmusteineen..., pari koneellista astioitakin tuli puhtaaksi, kylpyhuone siistiytyi, samoin keittiön tasot. Päätettiin hankkiutua taas turhasta tavarasta eroon... Esimerkiksi vuosi sitten ostetusta rikkaimurista. Hyvä peli, mutta ei me vaan sitä osata ottaa käyttöön. Helpommalta tuntuu napata imuri kaapista ja hurauttaa suuremmalta alalta samalla tai sitten rikkakihvelillä suurimmat roskat... Niin ja sitten istutin pienelle alalle nurmikkoa.. Revin muutama viikko sitten yhden pahoin ruskettuneen tuijan irti tuosta meidän talon edestä ja siihen tilalle oli nurtsia nyt saatava. Kylvin oikein reilusti, sillä siemenet olivat muutaman vuoden vanhoja. Toivottavasti silti itävät! 

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi ♥ luen sen kuitenkin ennen julkaisemista :)