torstai 6. joulukuuta 2012

Joulu lähenee... ♥

Viime päivät ovat menneet joulua laitellessa ja muutamia joululahjojakin on jo hankittu. Olen pikku hiljalleen purkanut laatikkoja joulutavaroista sekä tehnyt mukavia verho- ja pöytäliinalöytöjä niistä. Unohtuneet ovat, kun eivät muutamaan vuoteen käytössä ole olleet. Eli keittiöön löytyi tonttuinen verhokappa, sekä joululiina pöydälle. Lisäksi olen laittanut pienempiä, itsetekemiäni ristipistotonttuliinoja esille, ruokapöydälle ja makuuhuoneemme lipaston päälle. Lastenhuoneen seinälle huutelin säkkikankaisen tonttutaulun. Iisan huoneeseen löytyi kirpparilta jouluinen verhokappa ja Tiimarista ostin silkkinauhaa olohuoneeseen tulevia verhoja varten... Saas nähdä, syntyykö niistä ikinä se mitä nyt visioin päässäni. Myös keittiöön sekä Iisan huoneeseen ovat kyntteliköt päässeet valaisemaan. Tosin keittiön kynttelikkö sai heti toisena päivänä jonkun oikosulun joten sen tilalle piti ostaa uusi.. Mukavalta tuntuu, kun joka päivä tulee uusia juttuja mieleen, miten kotia seuraavaksi tekisi jouluisemmaksi! :) 

Perhekerhossa muistutettiin laittamaan sitä joulua juuri sen verran kun omat voimavarat antavat myöden. Se on varmasti totta. Musta tuntuu, että mulla on jo tosi hyvällä mallillaan nämä meidän kodin jutut. Onneksi saa tehdä pikkuisen kerrallaan... Lisäksi mä koen, että vaikka tässä oma hommansa onkin, niin kuitenkin kaikki se työ on oikein palkitsevaa. Siitä saa hyvän mielen. Ja oma vireystilakin nousee! On myös mielenkiintoista nähdä, millaiseksi tämä meidän uusi kotimme muotoutuu, kun ei ole aikaisempia perinteitä jo luotuna näissä huoneissa! Aikaisemmin mulle on ainakin tuntunut "jumahtavan" ne samat koristeen kerrasta toiseen samoille paikoilleen. Se on niin tuttua ja turvallista! 

Tänään koin tekeväni yhden hyvän jouluisen työn. Kävimme äidin ja isän kanssa ostoksilla yhdessä. Pikkuiset jäivät Juhon kanssa kotiin ja Iisan vein jumppaan. Sitten hain vanhempani mukaan ja lähdimme shoppailemaan äidille vaatteita sekä muutaman lahjan. Reissu meni hyvin! Äiti istui pyörätuolissa, meillä oli kassissa imulaite ym. mukana (niitä ei tosin tarvittu!), löysimme hänelle kolme paitaa sekä toppahousut. Minä koetin toppiksia äitini puolesta ( :D ) ja siitä päättelimme sopivan koon! Kotona kun äiti itse koetti päällensä niitä, niin koko oli osunut aivan nappiin! Äiti osti muutaman lahjan sekä joulua varten hautakynttilöitä valmiiksi. Minä kävin välillä hakemassa Iisan jumpasta ja jatkoimme shoppailua porukalla. Sitten veimme Iisan luokkakaverinsa pyjamabile-synttäreille, jonne melkein kaikki olivat jäämässä yöksi! :) Minäkin vein Iisan tyynyineen ja peittoineen juhlapaikalle ja jatkoimme matkaa. Kotona sovimme äidin kanssa lähtevämme joku päivä kahdestaan uudestaan shoppailemaan joululahjoja. Isäni kun ei ole niin shoppailuhenkinen, kuten tuskin muutkaan hänen ikäisensä miehet... ;) Minusta oli hienoa, että äiti pääsi käymään vähän muuallakin kuin omassa kodissa, tosin äiti sanoi tunteneensa itsensä tosi vammaiseksi, kun ei oikein mitään pystynyt itse katselemaan. Se on varmasti totta. Mutta musta vähän tuntuu, että kahdestaan saadaan vähän rennompi fiilis kuin nyt ja etenkin kun mennään ajan kanssa! :)

Ps. Tänään tuli käytyä myös entisellä naapurillamme kylässä lasten kanssa! Voi kuinka ihanan jouluista siellä jo olikin, vaikka ei vielä ole edes kunnolla joulua laittanutkaan! Ensimmäiset joulutortutkin tuli syötyä, nimenomaan useammat sellaset... ;) Nami!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥ luen sen kuitenkin ennen julkaisemista :)