maanantai 17. joulukuuta 2012

Joulukalenterin luukku nro. 17


Tämän päivän joulukalenterin luukusta loistavat jouluiset tulppaanit ♥

Ystäväni ja hänen miehensä kävivät eilen kylässä ja he toivat nämä punaiset tulppaanit. Aivan ihanat! 
Vieraiden lähdettyä, meidän koko porukka hyppäsi autoon ja hurautettiin Mäntyharjun kirkkoon kauneimpiin joululauluihin! Kolme tenavaa pitivät huolen siitä, että varsinainen "harras" tunnelma jäi saavuttamatta, mutta siinähän sitä oltiin ja laulettiin. Välillä porukan keskimmäinen huuteli kirkkaalla äänellään "kakka", ja pienin mies lauleli kiljuen, kun kerran on ääntään oppinut käyttämään! ♥ Suurin innosti keskimmäistä ja niin edelleen... :) Tällaisia kai ne lapsiperheiden joululauluissa käymiset ovat? 

Ajattelin laittaa yhden hieman uudemman joululaulun sanat tänne ylös. Lauloimme sen eilen yhteislauluna kirkossa. Olen laulanut tätä kuorossa ja sävel on tunnelmallinen ja sanat vähän jopa hauskat vaikka kuitenkin hartaat. :)

Jouluyön hymni

Jo laulavat lumi ja tuuli.
Jo heläjää hohtava maa.
Se ikuisen sävelen kuuli:
se tervehtii vapahtajaa!
Soi huurteessa helinä huilun.
Niin kirkas on tähtinen yö.
Hän kulkenut on yli kuilun.
Maa taivaalle kättä nyt lyö.

Niin hauraana, haavoittuvana
nyt uneksii hän vuoteellaan.
Hän, Luojamme, elävä sana,
ei tietänsä aavistakaan.
Soi huurteessa helinä huilun.
Niin kirkas on tähtinen yö.
Hän kulkenut on yli kuilun.
Maa taivaalle kättä nyt lyö.

Hän valon toi kuoleman maahan.
Hän murtanut on pimeän.
Hän luonamme asua saahan?
Hän löytäähän ymmärtäjän?
Soi huurteessa helinä huilun.
Niin kirkas on tähtinen yö.
Hän kulkenut on yli kuilun.
Maa taivaalle kättä nyt lyö.

Säv. Pekka Simojoki
San. Anna-Mari Kaskinen

4 kommenttia:

 1. Ihana.....Kyllä tulee vielä rauhallisetkin ajat, kun saatte Juhon kanssa nautiskella kahdelleen Joululauluista....Nauttikaahan nyt kun teillä on elämää ympärillä....=) Minulla on ajoittain jo pelottavankin hiljaista ympärillä.....Mutta silloin onneksi saan tavata Teitä rakkaat ystävät=)
  Nautinnollista Joulun aikaa=)
  Susanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Näinhän se on tehtävä ja huumoria yritettävä repiä koomisistakin tilanteista! ;) Huomenna nähdään! Ihanaa pikkujouluilla ♥

   Poista
 2. Mekin käytiin eilen "hiljentymässä" Kauneimmissa joululauluissa eli käytännössä juostiin poika R:n perässä pitkin kirkon käytäviä. Meidän osalta illan huipennus oli, kun nuorimmainen esitti alttarilla "Ihhahhaa" koko kirkkokansalle :O. Mutta kyllähän jokaisessa Kauneimmissa joululaluissa yksi juoksentelija pitää olla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Mahtavan estotonta menoa! Mikähän virtuoosi ja esiintyjä pikkuherra R:stä tuleekaan kuin jo yhden vanhana ymmärtää esiintymisen jalon taidon!

   ...Ja vielä tuosta, että tosiaan yksi juoksentelija täytyy kirkossa olla, mutta eipä sitä aikasemmin jotenkaan tullut ajateltua, että juuri Meidän perhe kerää kunnian itselleen tänä jouluna! ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥ luen sen kuitenkin ennen julkaisemista :)