perjantai 21. joulukuuta 2012

♥ Pikkujoulujen viettoa ♥

Meillä vietettiin eilen pikkujouluja kotona! ♥ 
Olemme parin ystäväni kanssa pitäneet pikkujouluja iät ajat! Yleensä ystäväni ja hänen lastensa kotona, mutta tällä kertaa minä halusin järjestää pikkujoulut, kun olen täällä kotona ja päivisin on aikaa laitella joulua ja leipominenkaan ei tuntunut yhtään ylivoimaiselta! Kävi kuitenkin niin, ettei yksi ystävistämme päässyt työvuorojensa takia osallistumaan ja ajattelin sitten laajentaa porukkaa. Kutsuin äitini, isäni ja mummoni, sekä äidin ystävän (joka asuu tuossa ihan kävelymatkan päässä) ja hänen tyttärensä (joka ei kuitenkaan päässyt mukaan töiden vuoksi) sekä naapuritalomme mummon. Oli oikein mummopikkujoulut tällä kertaa! :) Mukana toki oli meidän perhe ja ystäväni kaksi lasta! Eli kaikkinensa kolmetoista ihmistä! 

Mä olen täällä kotona häärännyt jo monta viikkoa tämän joulun kanssa. Tilannut sohvatyynyjä ja verhoja,  "huudellut" fb: lumppukirppikseltä verhot ja jouluisen kangastaulun, kolunnut muuttolaatikot ja löytänyt niistä jo unohdettuja joululiinoja, verhoja, ym. rekvisiittaa. Olen silitellyt enemmän kuin vuosiin ja jopa vähän nauttinutkin siitä, kun sain silitysrautani toimimaan niin kuin pitää! (Saattoi olla anopin maaginen kosketus joka vaikutti tähän? Kiitos vaan mammalle ristiäisliinojen silityksestä! :) ) Meille on haettu kuuset ja ostettu kinkku. Jotka molemmat tällä hetkellä sulamassa! Viimeisenä ideana sain tehdyksi meille olohuoneeseen verhot, jotka tuunasin vanhoista (laatikoista löytyneistä) verhoista. Ratkoin kahdesta valkoisesta sivuverhosta käänteet jotta sain vähän pituutta lisää (n. 50 cm) jonka jälkeen harsin verhot yhteen, jotta sain kolmen ikkunan leveydelle kangasta! Sitten kiinnitin verhot nipsuilla ja nostin Tiimarista hankitulla joulunpunaisella silkkinauhalla verhot kolmesta kohtaa ylös! Täytyy kyllä sanoa, että olen enemmän kuin tyytyväinen tuohon! :D Eipähän loisteputket enää loista katsojan silmään! Ja halvatkin vielä olivat, olisiko silkkinauha maksanut jonkun 4e?


Tästä kuvasta näkee jotenkin nuo tekemäni neljän euron verhoviritelmät ;)


Joulupuurot kattiloissaan ja sitten vähän muutakin tarjottavaa...
Kattaus tosin tässä vähän puolitiessä, mutta kuitenkin!

Onneksi meillä oli jo sunnuntain ystävävierailun jäljiltä paikat suht kuosissa. Ja yritin mahdollisimman paljon korjata elämisen ja leikkien jälkiä samantien, kun hommassa edettiin seuraavaan.. :) Joten suurempaa raivausta ei tarvittu (kuin vähän Iisan huoneeseen!). Aamupäivästä käytiin Mimosan ja Aatoksen kanssa kaupassa josta ostettiin joulusuklaata, vihreitä kuulia, glögiä, puuroriisiä ja kokonaisia manteleita, maitoa, piparia, joulutorttulevyjä ym. Sekä meille uusi joululevy, joka oli vielä ihan just sellainen kuin ajattelinkin. (Sisälsi iloisia joululauluja, ei niitä hartaampia!) Kauppareissun jälkeen lämmitettiin valmiit ruuat ja pikkuset kävivät päiväunille. Iisaltakin tuli soitto, että menisi kaverille leikkimään koulun jälkeen joka sopi paremmin kuin hyvin ja myöhemmin tuli vielä soitto, että kaverin isä voisi tuoda neidin kotiinkin! Ihan mahtavaa! :) Pikkuisten unien aikana mä tein omenapiirakan sekä joulutortut. Silitin lisäksi muutaman tyynynpäällisen ja jouluisen astiapyyhkeen! Juhokin saapui hyvissä ajoin kotiin ♥ jo neljältä. Mä laittelin kynttilät palamaan terassille ja muuallekin, ja sen jälkeen aloin tekemään joulupuuroa! Puuroa tuli neljä litraa, joka riitti juuri ja juuri! Juho teki pikaisen imuroinnin ja sittenhän me jo melkein alettiin odottamaan vieraita jotka oli kutsuttu viiden kuuden aikaan! 


Sen verran riitti lämpöä sisällä, että puut jäivät pikkujouluiltana polttamatta ;)

Tonttujoukko ♥

Ja muorikin pääsi kuviin ;) valitettavasti kuvanmuokkaustaitoni eivät riittäneet siihen, että rouvasta olisi saatu edes jokseenkin edustava ;D mutta tällä mentiin! 

Ensin syötiin joulupuuroa kahdessa erässä, sitten laulettiin joululauluja kirkossa jaetuista joululauluvihkoista! :) Oli mukavaa päästä laulamaan. Omakin fiilis oli nyt ihan toisenlainen kun kirkossa viime sunnuntaina! :D Joululauluja kun oltiin laulettu riittävän pitkä aika, juotiin vielä glögit, kahvit ym. ja herkuteltiin suklaiden, vihreiden kuulien ja leivonnaisten parissa ♥ Taustalla soi joululaulut koko illan. Oli kepeä ja kiva tunnelma, etenkin emännällä! :) Joka ihmetyttääkin, ettei mua stressannut oikeastaan yhtään mikään, vaan nautin jopa siitä, että olen saanut nämä järjestää! :) Tuli itselle niin hyvä mieli, etenkin kun naapurin rouva halasi ja kiitti että oli kutsuttu mukaan. Tietenkin, mietin edellisenä päivänä, että kun mummokin on tulossa niin olisi ihan tyhmää jättää naapurin 87v rouva kutsumatta mukaan, kun kerrankin on tuttuja meillä käymässä ja muutenkin sellainen porukka, minne rouvan oli varmasti helppo tulla. :) Ihanaa oli myös, että äiti oli virkeänä mukana laulamassa ja seurustelemassa ystäviensä kanssa! Ja lapsillakin taisi olla sopivasti hauskaa! ;)

2 kommenttia:

  1. Ihanan jouluisia kuvia...hei sulle on haaste mun blogissa :)!

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Otan haasteen vastaan, kunhan nää joulukiireet hellittää! ;)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥ luen sen kuitenkin ennen julkaisemista :)