maanantai 27. lokakuuta 2014

Kolme ensimmäistä viikkoa vauvan kanssa..

Eiliseen asti meillä elettiin aikaa isyyslomalaisen kanssa. Tänään alkoi arki, jossa iskä lähti töihin ja syyslomalainenkin palasi kouluun. Me muut aloitimme perhekerholla viikkomme, me neljä siis. Töihinpaluun johdosta tietenkin tänään on vielä kokous iltasella, sehän on selvää. ;) 


Kolme viikkoa vierähti. Niin, allekirjoittaneella ja vauvalla elo sujui lähinnä sisätiloissa. Meni varmasti päiviä, etten edes nokkaani näyttänyt ulko-ovella... Mikäs meillä lokakuun koleina, tuulisina ja sateisinä päivänä oli vauvan kanssa olla sisätiloissa. Kun vielä Juho piti taloa mukavan lämpöisinä, lämmitellen vuorotellen takkaa ja leivinuunia. Minä nautin vauvan hoidosta kulmasohvamme uumenissa. Imettelin, loikoilin ja palvelin vauvaa. Mies hoiti nuo isompien tarpeet. Teki ruuan, puki päälle, leikitytti, ulkoilutti. Minä huolehdin pyykinpesut sekä vauvan ja omat syömiset. Niin, ja lypsyhommat, pullon pesut, keittämiset ja pakastamiset. Ja nämä, koska aloitin äidinmaitoa luovuttamaan. 


Kolmen viikon aikana olen siis saanut nauttia antaumuksella pienestä vauvastani. Vaipatkin lähes kaikki saanut itse vaihtaa, ei ole ollut juuri innokkaita vaihtajia. Esikoinen sai ilmeisesti oman "vauvanhoitotarpeensa" täytetyksi silloin kun Mimosa oli vauva. Silloin Iisa ei olisi muuta tehnytkään kun vaihtanut vaippaa, sylittänyt ja pukenut vauvaa. Hyvä että sain edes imettää ;) ja muutoin tuore ensikertalainen isä sai opetella vauvanhoitoa. Siis silloin Mimosan kanssa. Aatosta sain jo paljon enemmän hoidettavakseni. Iisa ei tainnut muutamaa vaippaa enempää häneltäkään vaihtaa, Juho nyt vielä kerkesi vauvanhoitoa enemmän tekemään. Mutta nyt kun on jo neljäs, niin olen kyllä nauttinut, kun saan oikeasti tuota pientä hoitaa ja helliä. Muille innokkaille se on jo "niin nähtyä ja koettua" hommaa. 


Vauvan hoidon lisäksi olen huolehtinut meidän pyykit. Niin ja sohvalta on tullut kiinnitettyä esimerkiksi huomiota kuinka pölyiset lampunvarjostimet voikaan olla. Ja tuumasta toimeen, olen käyttänyt niitä myös suihkun alla.. Myös olohuoneen seinä tuli viimein maalattua valkoiseksi. Se on ollut ajatuksena jo reilun vuoden verran. No, kaikelle on aikansa.


Kolmessa viikossa kävimme 12 päivää vanhan vauvan kanssa Leppävirralla, kummityttöni 8v synttäreillä. Viime viikonloppuna taas ajelimme Helsinkiin hakemaan vihdoin saapuneita vaunujamme. Molemmat reissut sujuivat lasten kanssa oikein hyvin. Iinekseltä lähinnä nukkuessa. Helsingissä kävimme vielä syömässä kiinalaisessa, ennen kuin lähdimme takaisin kotimatkalle. Niin ja kävimmehän viime viikkolla myös Mikkelissä shoppailemassa yhtenä päivänä. Se oli kyllä hieman raskas reissu kaikkine mäkkärireissuineen.. Mutta selvittiin onneksi siitäkin.

kaksiviikkoinen ♥

Päivät sisätiloissa ovat sujuneet yllättävänkin hyvin. Olen suorastaan nauttinut. Esikoisen vauva-aikana sisällä olo lähinnä ahdisti. Iisa taisi olla viikon ikäinen, kun kävimme ensimmäisellä vaunuajelullamme. Iines taas oli ensimmäistä kertaa eilen vaunujen kyydissä, päivää vaille kolmiviikkoisena. Muutama päivä aikaisemmin olimme käyneet papalla kylässä ja puntari näytti, että Iines olisi silloin ollut noin 3 kiloinen vaatteet ja vaipat päällä. Siitä sitten ynnäilin, että sunnuntaina varmasti kolme kiloa olisi jo täynnä ja uskaltauduimme pienelle vaunulenkille. Tänään kävi neuvolan terveydenhoitaja puntarinsa kanssa ja painoa oli vauvalla 3010g. Hyvin siis piti arvioni paikkansa! ;) 


Niin ja onhan tässä kolmen viikon aikana käynyt sukulaisia ja ystäviä vauvaa katsomassa. Ristiäispäiväkin on varattu ja kutsukortteja varmaan täytyisi alkaa joku päivä suunnittelemaan. Pyöritetään kuitenkin nyt ensin vaikka viikko tällä uudella arjella elämää eteenpäin. Siis niin, että iskä käy töissä ja minä huolehdin näistä päivistä kotona ihan itsekseni. Eiköhän se tästä lähde käyntiin? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥ luen sen kuitenkin ennen julkaisemista :)