perjantai 3. lokakuuta 2014

Neuvolakuulumiset 39+1 ja vauvalle haalari tekeillä..

Kerrotaas neuvolakuulumisia taasen. Eilen oli edellinen käynti, rv 39+1. Mimosa ja Aatos oli mulla mukana, mutta viihtyivät tällä kertaa hyvin neuvolan leikkipaikalla. Kätilöopiskelija hoiti oikeastaan koko neuvolan, niin terkkarini katsasti välillä lapsien perään. :) 

RR 109/72
paino n. +300g/vko (+16,7kg lähtöpainosta)
Pissat puhtaat
vauva rt
liikkeet ++
Syke +
Sf 29 (viimeksi 30, opiskelijalla oli selvästi napakampi tyyli mitata, joten nyt käyrä laski reilusti alle alimman käyräviivan.)
Hb 109 -> labraan lähete.

Kaikki oli taas ihan suht mallillaan. Kätilöopiskelija tunnusteli, että pienen kokoinen vauva hänen käsiinsä. Hemoglobiinin nousemattomuuden takia kävin tänään sitten labroissa, joissa katsottiin pvk, b12-vit ja ferritiini (varastorauta). Nyt äsken soittaessani tuloksia oli pkv:ssa Hb peräti 121! :) Heti olo piristyi kummasti! :D Muut tulokset eivät olleet vielä tulleet, ensi viikolla sitten, mutta uskoisin, että nekin ovat kunnossa, kun tuo hb:kin oli!

Ensi viikon keskiviikkona mulla on sitten seuraava neuvola, laskettuna päivänä siis. 

*     *     *

Muutoin olo alkaa olla ok. Flunssan pahin vaihe on selätetty, tosin hajuaisti on vielä täysin kadoksissa ja pientä kröhää tietysti, mutta siis jaksaa jo paremmin touhuta.


Pari päivää sitten innoistuin vielä aloittamaan vauvalle neulehaalaria. Aika näyttää kerkeääkö tämä valmistua ennen pikkuisen syntymää, mutta kieltämättä tällä hetkellä on ainakin kiva draivi päällä tehdä tätä haalaria! ;)

Tällä hetkellä vietetään siis rauhallista perjantai-iltaa, omassa hyvässä seurassa. ;) Katsottiin lasten kanssa Vain elämää loppuun. Samuli upposi sydämeeni "teit meistä kauniin" versiollaan!! Aatos nukahti mun syliini ja vein pienen nukkumaan omaan sänkyynsä. Mimosakin nukahti iltasadun jälkeen pian sänkyynsä. Juho on tuulastamassa kaverinsa kanssa, pikkuiset ovat nyt  nukkuneet jo hyvän aikaa ja mulla on kutimet tuossa odottamassa että saan tämän blogin viimeisteltyä. Töiden jälkeen Juho siivosi ja kävi vielä kaupassa. Mä en ole jaksanut kuin olla vaan ja kerätä voimia... Ehkä se on sallittua näin lasketun ajan tietämissä, tai ainakaan itsellä ei ole lepäilystä tällä hetkellä minkäänlaisia omatunnon tuskia. :) Juhon serkulla muuten oli päivän jälkeen minun la ja tänään tuli uutisia, että heille on syntynyt tänään poikavauva! Kieltämättä pikkuisen alkoi tuon tiedon jälkeen lennellä perhosia täälläkin vatsassa! Lähellähän tuo on omakin synnytys... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥ luen sen kuitenkin ennen julkaisemista :)