torstai 1. marraskuuta 2012

Voihan meitä, epeleitä ♥

Eilen oli viimein se kovasti odotettu päivä, meillä oli nimittäin vauvatapaaminen Lappeenrannassa! :) 

Kuulun fb:ssä yhteen vauvaryhmään jossa lapsoset ovat syntyneet elokuun tietämillä. Netissä käydään aktiivista keskustelua vauvoista, mutta puidaan siellä myös muita ajankohtaisia asioita mitä kenelläkin on elämässään! Mieletön tukiryhmä, ei voi muuta sanoa! ♥ Meillä ainakin on todella hyvä henki porukan yllä, siellä voi jakaa ilot, surut, ihmetykset, parisuhdekiemurat ja kysellä vaikka mitä teillä tänään syödään tai mielipiteitä vaikka jostain kodinkoneista mitkä on ihmiset kokeneet hyviksi/huonoiksi jne. Meitä on reilut 50 naista ja tosi avartavaa on kuulla erilaisia toimintatapoja ja saada vinkkejä sieltä oman pesueen pyörittämiseen. :) Porukassa on mukana niin ensimmäisen lapsen saaneita, kuin meitä, joilla lapsia on enemmänkin. Niin ja onpahan mukana muutama raskaanaolijakin, kun kaikki ei aina mene suunnitelmien mukaan.

Tältä osin elämä on muutunut kovasti sitten esikoisen. Vuonna 2004 minulla ja miehelläni ei ollut edes omaa tietokonetta. :D Eli eipä tullut surffailtua missään vauvapalstoilla odotus/vauva-aikana. Kenties olisi ollut hyväksi saada tukea ja turvaa sekä kokemuksia, mitä vauva-aika voisi tuoda tullessaan. Tai ainakin päästä jakamaan niitä omia tuntemuksia. Sinänsä olin vauvaa odottaessani valmistunut jo terveydenhoitajaksi, ja muutenkin vauvoista oli jo paljon kokemusta niin työharjoittelujen, työn sekä kummilasten jne kautta. Itse vauvanhoito ei niin tuntunut vieraalta, mutta silti tälläinen porukka olisi ollut varmasti hyväksi. :) No, ilman sitäkin on toki pärjätty, mutta muistan kokeneeni välillä päivien vauvan kanssa olleen tosi pitkiä ja sen hetkistä miestä tuli odotettua kotiin töistä kovasti joinain päivinä. Niin, vaikka mulla helppo vauva olikin. 

Keskimmäistä odottaessa päädyin KaksPlussan nettisivuille ja löysin vauvaryhmän jonne liityin. Siitä oli kyllä paljon iloa. Etenkin kun suljetulle puolelle pystyi avautumaan niin ettei sitä ulkopuoliset pystyneet näkemään. Tässä toisessa raskaudessa oli ihan omat juttunsa. Mm. mieheni opiskeli viikot toisella paikkakunnalla, kova oli ikävä ja välillä mustasukkaisuuskin vieraili, lähinnä siitä että koulukaverit näkivät miestäni enemmän kuin minä, armas puoliso! :) Sitten mulle alkoi tulla ennenaikaisia supisteluja joiden takia jouduinkin olemaan 2,5 viikkoa täysin vuodelevossa kotona. Kyllä oli pitkiä päiviä!!! Joten mulla oli aikaa olla keskustelupalstoilla lueskelemassa ja kirjoittelemassa... KaksPlussalla kuitenkin häiritsi se, että ollaan nimimerkkien takana ja anonyyminä pystyy huutelemaan asiattomuuksiakin. Lisäksi porukkaa oli niin paljon ettei todellakaan pysynyt kärryillä kuka ja mistä ja moneskohan lapsi, jollei nyt sitten joku ollut koko ajan äänessä. Toisaalta harmittaa, että se porukka sitten tavallaan hävisi olemasta. Tai ainakin oma aktiivisuus palstojen seuraamisessa hävisi vauvan syntymän myötä. Mutta onneksi mulla on pari äitiä sieltä joiden kanssa ollaan näin blogien kautta pystytty seuraamaan toistemme elämää ja näiden 2011 syntyneiden lapsosten kasvamista. :) Terkkuja kovasti Lauralle sekä Anettelle! :)

Tämän Mimosan ryhmän "löysin" myös menemällä KaksPlussalle. Hyvin pian siellä tuli kyselyä, haluaisiko moni liittyä fb-ryhmään jos sellainen perustettaisiin ja ilmoittauduin ensimmäisten joukossa mukaan. Vaikka vähän mietin, millaista olisi keskustelu omalla nimellä ja kuvalla, jäisikö se pinnallisemmaksi? Mutta ei, turha pelko. Täytyy kiittää onneaan että pääsi kokemaan tämmöisen yhteenkuuluvuuden tunteen vauvaryhmän kanssa. Ja tosi mukava kokemus oli nyt tämä ryhmäläisten tapaaminen. Meitä tosiaan oli 8 äitiä mukana lapsinensa. Meillä oli vähän reilu 100 km matkaa, kauimmaiset taisivat tulla Helsingistä asti, mutta myös Porvoosta, Kouvolasta ja Imatralta oli porukkaa. Tapaamispaikka oli yhden vauvaryhmäläisemme kotona, jonne mahtuikin oikein mukavasti koko lauma äitejä ja lapsia! :) Syömiset hoidettiin nyyttärimeiningillä. Aikaisemmin olin tavannut yhden tästä porukasta, mutta silti ihmiset tuntuivat jo tosi tutuilta ja kaikki oli juuri sellaisia kuin oli ajatellutkin! :) Myös muut ryhmäläisistämme, jotka eivät nyt tänne päässeet (välimatka takia) ovat sopineet omia ryhmätapaamisia. Toivottavasti pian näemme taas! Pikkujouluja odotellessa! ;)

♥ tämmöisiäkin hetkiä jaettiin pienten kesken ;) ♥

11 kommenttia:

 1. Ohoh, ihanan aktiivinen porukka, kun olette saaneet tapaamisen järkättyä, vaikka asutte niin eri puolilla Suomea! Vertaistuki on kyllä ihan korvaamatonta <3. Ja hei, meilläkinhän ON Facebook-ryhmä, olethan tietoinen? Toki keskustelu ei enää ole niin vilkasta kuin mitä alkuaikoina, kun ihmisillä on nykyään työkiireitä, uusia vauvoja ja vaikka mitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan täytyy kiitellä porukan päättäväisyyttä että tapaaminen saatiin aikaiseksi. Monestihan sitä puhutaan että olisi kiva nähdä, mutta se aikataulujen ym. sopiminen monen ihmisen kesken saattaa tehdä siitä astetta hankalampaa.. Ja nyt kun tämän ekan kerran ollaan saatu aikaiseksi järjestää tapaaminen, niin seuraavaa jo odottelee kuin kuuta nousevaa! ;)

   Mä lueskelin uusinta kaksplussaa ja mietin että olisikohan siinä ollut juttua siitä ryhmästä missä mekin oltiin? Sitä kautta tuli mieleen tuon fb-ryhmän mahdollinen olemassaolo? Muuten, omaa laiskuutta tietenkin, tuo fb-ryhmän perustaminen on jäänyt multa huomaamatta! :O :)

   Poista
 2. Voi tuo ryhmä seuraa varmasti mukanasi pitkään! Mun vauva on jo eskarilainen mutta yhä pidetään yhteyttä eräiden samanikäisten lasten äitien kanssa. Tämän lapsen vauvavuosi liittyy niin tiiviisti siihen yahoon sähköpostilistaan, ihanaa myös että siellä on ne kaikki viestit tallessa kronologisessa järjestyksessä. Mahtava tapa saada vertaistukea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa kuulla että teillä on yhteys säilynyt ihan eskari-ikään asti! Niin mäkin uskon ja toivon että tästä ryhmästä tulee olemaan iloa vielä pitkään ♥

   Poista
 3. Voi rakkaus mikä kuva! <3 Aatos taisi löytää jo aarteensa...? :D
  Mä olen toukokuisten Fb-ryhmässä ja siellä ollaan suht aktiivisia :)En ole enää kaksplussalla kirjoittanut pitkään aikaan toukokuisissa.
  meillä oli aikoinaan lokakuiset -07. Siitä ryhmästä tuli todella tiivis. Oli tapaaminen kun lapset oli vauvoja.Nyt suunnittelevat äitien iltaa pitkästä aikaa. Yhdestä äidistä löysin yhden parhaimmista ystävistäni ja hänestä tuli lopulta Aaron kummi ja rakensivat talonkin tohon 70m päähän meistä :)

  Jos uskallat/haluat niin tule myös tuonne toukokuisten fb-ryhmään? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh! Aatos nappasi heti pientä Avaa kädestä kiinni ;) (Tosin jossain kuvissa näytti että Aatos niistäisi Avan käteen, mutta höpsis sehän oli vain pientä nuuskutusta! :))

   Tuo on kyllä mahtava juttu kuinka olet löytänyt bestiksen vauva-ryhmästä ja mikä tuuri että vielä samalla paikkakunnalla asutte, saati että naapurina ihan! :) ♥

   Ja siis, jos sinne toukokuisten fb-ryhmään vielä saa liittyä, näin pitkän hiljaiselon jälkeen, niin toki mielelläni! Mimosakin on vielä niin hurjassa kehittymisiässä että vertaistuki hänen ikäisensä kanssa olisi varmasti paikallaan! Onko se ryhmä salainen, siis niin ettei sitä löydä hakutoimintoa käyttämällä? (En ainakaan löytänyt sitä kokeilemalla:) Mä voisin vaikka sulle laittaa kommenttina tulemaan tietojani niin ehkä sitten sinne voisi löytää? :)

   Poista
 4. Aivan ihana teksti <3 Linkkasinkin omasta postauksestani tieni tänne, kun menin ihan sanattomaksi. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ♥ :) Kiitos! Oli ihania hetkiä! Se on kyllä niin totta että jos joku muu kirjoittaa samasta aiheesta, ja sen lukee, niin sitä jotenkin jäätyy, eikä oikein saa kirjoitettua enää omanlaista tarinaa. Tai siis mulle ainakin kävisi niin! :D

   Poista
 5. Vastaukset
  1. ♥ Kiitos! :) Toivottavasti nähdään pian uudelleen!

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥ luen sen kuitenkin ennen julkaisemista :)