keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Joululahjoja ja neuvolalääkäreitä (3,5kk ja 1v6kk)


Olen aina välillä käynyt tsekkailemassa paikallisen kirpparin pöytiä ja muutamia kivoja juttuja onkin tullut vastaan! Vähän vaatteita ja muutama kiva lelu, jotka löytävät tiensä joulupaketteihin. Aatos saa tuon Muumipeikon (4e) ja Mimosa Fisher Pricen possun joka laulelee kun kolikko kilahtaa masuun. (5e) :)

Mä olen taistellut tämän "Voiko kirpparilta ostaa joululahjoja?" -kysymyksen kanssa jonkin aikaa... Toisaalta sisäinen minäni haluaa sanoa, että tottakai voi, mutta käytännössä näyttää menevän niin, että tänä vuonna vain omat pikkuiset saavat lahjansa sieltä. Muut lahjottavat saavat sitten kaupan hyllyltä, leluja, vaatteita tms. Itse ottaisin mielelläni vastaan kirpparilta löytyneitä lahja-aarteita! (Sikäli kun mitään lahjoja edes tarvitsen...) Mutta jotenkin sitä ei toiselle "kehtaa" kirpparilta löytynyttä aarretta viedä, vaikka miten olisi saajalleen täydellinen lahja! No, täytyy kai olla armelias itselleen ja lähteä siitä, että kaksi kirpparilta löytynyttä lahjaa on jo hyvä alku! :)

*     *     *

Aatos lukemassa päivän lehtiä isin kanssa ;)

Tänään käytiin lääkärineuvolassa ja kaikki oli kummallakin lapsella niin kuin pitääkin. 
Aatos (3,5kk) mitat olivat seuraavat: 
paino: 7110 g (6410 3kk)
pituus: 64,2 cm (62,2 3kk)
pään ymp: 43,5 cm (42,6 3kk)

"Jäntevä vauva. Kasvu johdonmukaista. Sydän, keuhkot, vatsa kunnossa. Iho siisti. 
Testis +/+, a femor +/+. Ei karsastusta, joku +/+. Asiat kunnossa." 

Oli neuvolalääkärin teksti. Seuraavan kerran mennään 8.1.2013 neuvolaan 5kk tarkastukseen. Tällä hetkellä me mennään rintamaidolla, ja hyvin tuntuu sillä poika kasvavan, kun oli saanut nyt +700g ja +2cm kahdessakymmenessä päivässä lisää kokoa! 

Mimosa kylvyssä :) 
(Juho oli kylvettämässä Aatosta tiistaina ja Mimosa kun huomasi että pikkuveli pääsi kylpyyn, niin toinen pisti sellaisen metakan että hänenkin on päästävä kylpyyn!!! vaikka oli edellisenä päivänä vasta kylpenyt edellisen kerran! :) No, eihän se auttanut kun kylvettää Mimmikin ♥ )

Mimosa kävi myös 1v6kk neuvolalääkärissä,
mitat olivat seuraavat:
paino: 11200 g (10030g 1v)
pituus: 82,2 cm (75,5 cm 1v)
46,5 cm (45,5 cm 1v)

"Yt. hyvä. Kasvu johdonmukaista. Sydän, keuhkot, vatsa kunnossa. 
Ei karsastusta, ei piilokarsastusta. Joku +/+. Korvat terveet."

Seuraavan kerran Mimmi meneekin vasta 2 vuotiaana neuvolaan. Mut täytyy sanoa, et ei näköjään mikään ihme, että musta on tuntunut että Mimosa olisi virunut pituutta syksyn aikana tosi paljon! Nuo 74 kokoiset vaatteet meni tosi pitkälle kesään asti päälle, mutta sitten kun 80 senttisiä aloin ottaa käyttöön niin tuntui että ne jäi tosi nopeasti pieneksi ja siirryttiin jo samantien 86 kokoisiin vaatteisiin! Hups! Se oli sellainen seitsemän sentin kasvupyrähdys puolessa vuodessa. :)

2 kommenttia:

 1. Mä olen etsinyt kans itelleni muumia, mut vielä en ole löytänyt.
  Toi teidän tapetti on muuten tosi ihana, missä huoneessa se teillä on?

  Mä taistelen kans ton lahjat kirpparilta-jutun kanssa. Mä mielelläni ottaisin myös itse lahjaksi jotain kirppikseltä löytynyttä, mutta eipä nuo perhe ja ystävät oo samanlaisia kirppis-shoppailijoita kuin minä.
  Pyysinkin mieheltäni lahjaksi muutaman kympin rahaa, jotka saisin sitten törsätä nimenomaan kirppareille.
  Mä olen myös ekaa kertaa ostanut muutaman joululahjan kirppikseltä.

  VastaaPoista
 2. Tuo tapetti on meillä eteisestä keittiöön tuovan käytävän seinässä. :) Se oli musta niin valju seinä, että kaipasi jotakin piristävää! Ruokapöydästä sitä voi katsella ja toisaalta myös eteistilasta!

  Mulla on vähän sama homma, ettei ystävät tai lähiperhe juuri harrasta kirpparilla käymistä... Mutta pienestä on hyvä aloittaa! Ehkä ensi vuonna jo löytyisi muutamalle muullekin kirpparilta joululahja? :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥ luen sen kuitenkin ennen julkaisemista :)