tiistai 13. elokuuta 2013

Olet vuoden vanha, poikaseni!


Hän on vuoden, ajatella! Minun ihana pikkumieheni! :)

Vuoden ikäisenä olet jo tämän kokoinen (mitat 9,5 kk iässä)
paino 10010 g (9480 g)
pituus 75,1 cm (72,5 cm)
pään.ymp 48,2 cm (47,5 cm)

"Olet ihana tarkkaileva poika. Kasvat hyvin ja tasaisesti. Konttaat nopeasti paikasta toiseen ja nouset tukea vasten seisomaan. Ruuat maistuu sinulle hyvin, syöt samaa ruokaa perheen kanssa. Rintamaitoa juot päivittäin. Nukut hyvin. Sait 1v rokotukset."

(Rokotuksista nousi pieni kuume (37,4 c tms.) ja parina päivänä olit hieman rauhattomampi. Mutta mitään sen vakavampaa ei onneksi tullut. Mpr rokotus sitten seuraavana syyskuussa.)

 Melkoinen vuosi on takana yhteistä elämää. Pian jo kävelet. Tänään, kun kutsuin sinua tulemaan keittiöön aulasta, liikuit hienosti kävellen, tosin seinästä käsillä tukea ottaen. Kävelyttämisestä et pidä vielä lainkaan. Typerää hommaa! Miksi nyt liikuttelisit jalkojasi kun joku pitää käsistä kiinni. Taitaa sinua vielä vähän se pelottaakin. Mitä jos kuitenkin kaadut? 


Kesän aikana olet ahkerasti harjoitellut seisomista! 
Tässä kuvassa olet papan apuna tekemässä leikkimökkiin uutta terassia.

Nukut päivässä yhdet - kahdet päiväunet. Puolenpäivän aikaan pidemmät (1-2h) ja myöhemmin illalla joskus 18 jälkeen pienet tirsat. Näillä jaksat hyvin päivän.

Saat jo nykyään suunnilleen samaa ruokaa kuin muukin perhe. Ja ruokahalusi vaihtelee. Tosin mikään suursyömäri et tosiaankaan ole. Haluat kovasti lusikoida ruokaa itse omalla lusikallasi. Tosin äiti yrittää vielä hieman hillitä tätä itsesyömistä pistämällä toisella lusikalla ruokaa suuhusi aina kuin vain kerkeän. Tissikissa olet edelleen. Päivin öin. Jaa, vieroitusta vai? Katsellaan kun siltä alkaa tuntumaan! :D

Olet myös oppinut ensimmäisiä "sanojasi". Mo on moi! ja vielä morjestus kädellä siihen lisäksi! ♥ myös mamma, mammammaa jne. Ei nyt vielä mitään sen aktiivisempaa! Hyvin silti yleensä ymmärrämme toisiamme. :)


Kesän aikana olet saanut suuhusi myös uusia hampaita. Tällä hetkellä niitä on suussasi 8 kappaletta.
Elokuun lopussa sinulla on ensimmäinen käynti hammashoitajan luona tarkastuksessa. Hampaita ollaan harjattu etenkin iltaisin ja pienellä määrällä lastenhammastahnaa, aamuisin vielä vähän laiskanpuoleisesti.


Kesän aikana olet ihmellyt 8 kuukautta nuorempaa pientä kaveriasi. 
Voin vain kuvitella, mitä kivoja juttuja teitä vielä odottaakaan, kunhan vähän kasvatte isommiksi!


Kesällä on istuttu isomummon kanssa mummolan portailla ja nautittu auringon lämmöstä!


Sitten olet harjoitellut myös portailta nousemista. Tässä kuvassa tosin jo avustajan (isi) kanssa, mutta ennen sitä, pomputtelit itseäsi istumasta seisomaan, vähän jopa hirvitti (äitiä).


Kesän aikana ollaan istuttu paljon meidän terassilla. Laiskanpulskeina, tekemättä mitään. Tai ollaan katseltu ohimenevää liikennettä, pyöräileviä ihmisiä, koiran ulkoiluttajia, mopomiehiä. Äiti on hörppinyt aamupäiväkahviansa ja välillä lapset keksejä. On kasteltu kukkia pienillä ja isommilla kastelukannuilla. Ollaan hoidettu kukkia, jokainne omalla tyylillämme. :)


Aatos aitankongilla paljasvarpain. Olet kyllä ollut sellainen kesämies, ettei kenkiä juuri ole pidetty.
Mä en ole oikein löytänyt vielä sellaisia popoja joihin olisin pullerojalkasi saanut laitettua. Toissapäivänä onnistuin saamaan jalkasi crocseihin, ja parasta ettet sinä itse saanut niitä revittyä samantien irti! ;) Ehkä Aatoksellekin vielä oikeat kengät löytyy, kunhan nyt oikeasti alkaa kävelemään.


Olet jo niin iso poika, että pystyt auttamaan äitiä taikinan vatkaamisessa. 
Tässä teemme yhdessä synttäreillesi kakkua. ♥


Meiltä ei löydy kotoa taaperokärryä, mutta nerokas pikkumiehemme teki pallista itselleen kävelytelineen! ;) Näin hän eteni jonkun matkaa, ennen kuin matka tyssäsi uuninluukkuun.


Syntymäpäivän aamuna löysin Aatoksen leikkimästä helminauhoilla vessasta. ♥ 
Siskot olleet vähän huolimattomia ja viskelleet helmet miten sattuu!


Olet äidin oma kullanmuru ♥


Tässä vielä kuvakollaasi ensimmäisestä vuodestasi!
Miten paljon ihania hetkiä, iloa, naurua, hellyyttä ja hauskoja ilmeitä oletkaan tuonut mukanasi.
 Miten paljon sinua rakastan/rakastammekaan. 

"Vielä tänään
sinä painat varovasti jalkasi lattialle
ja tunnustelet
kestääkö se askeliesi painon.

Vielä tänään
tarraat kiinni käteeni
ja liikut hitaasti samaan tahtiin kanssani.
Mutta riemastuneessa ilmeessäsi on 
jo lupaus huomisesta:
Minä menen, minä juoksen,
minä lennän eteenpäin!
Pysy perässä äiti,
olen matkalla seikkailuun!"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥ luen sen kuitenkin ennen julkaisemista :)