maanantai 19. elokuuta 2013

Takapihan satoa!


Otin yhtenä päivänä takapihalta muutaman kuvan. Omppupuussa on kovasti omenia, harmi etteivät ole niin syömäomenoita. Kaitpa niistä pitäisi jotakin mehua tai hilloa tehdä? En ole koskaan tehnyt, et hieman epävarmana täällä olen ja jos olis nyt äiti jolle soittais, niin olisin jo soittanut! Kysyin toki iskältäkin, mut ei siltä nyt niin just sitä tarkkaa ohjetta tullut ja käski sit katsoa netistä! :D Selevä!  


Luumupuu on sinisenään luumuja! Ja ne ovat jopa ihan hyvän makuisia! :)


Takapihalla kukkii myös nuo kasvattamani samettiruusutkin. Ovat niin helppohoitoisia ja koko kesän kauniisti kukkineet. Äidin haudallakin onneksi rehevöityivät isoksi pensaaksi, ja maalla veneessä ja meidän kuistilla ja... Niitähän on ihan älyttömän paljon, et täytyy varmaan jatkossakin näitä kasvatella! :)


Takapihalla on koristekurpitsaviljelmänikin kasvaneet oikein reheviksi. :) Kissatarhaan ei ole ulkokautta mitään menemistä, kun ovat kasvaneet oven eteen paksuksi köynnökseksi! :D Toivoin, että saataisiin muutama koristekurpitsa edes, ja onneksi niitä on nyt tullut! Ensimmäisille kävi vähän hassusti. Olin irroitellut ne taimista ja tuonut tuohon terassille kuivahtamaan. No, seuraavan kerran kun mä ne näin (4 kpl), niin ne olivat pitkin terassia ja jokaista oli maisteltu! Vieläpä sen suloisimman päälle oltiin astuttu ja liiskattu koristekelvottomaksi!!! Kyllä hieman verenpaineet nousi ja sen jälkeen käytiin lasten ja etenkin mieheni kanssa selväksi, ettei näitä maistella ja varsinkaan kukaan astele näiden päälle (talouden isoin ihminen!). Onneksi koristekurpitsoja on tuon kohtalokkaan näyn jälkeen siunaantunut vielä toista kymmentä, joten mukavat syksyn kaunistajat me niistä saadaan! :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥ luen sen kuitenkin ennen julkaisemista :)