perjantai 2. elokuuta 2013

Mustikoita, vadelmia, mansikoita, viinimarjoja...


Tämä kesä on ollut siitä ihana, että marjoja on riittänyt! ♥ 

Mummolasta keräsimme luomumansikat, pikkuruiset kuin pienet kivet mutta hyvä on maku. :) 
Mansikkasato kypsyi nopeasti, mutta kausi oli tosi lyhyt. Sen sijaan mustikoita ja vadelmia on kypsynyt tasaiseen tahtiin. Mustikat ovat olleet paikoin tosi isoja ja niitä on suht paljon. Ei tosin ihan niin paljon kuin toissa kesänä. Mutta vatut! Niitä on NIIN paljon!! Minä ja me (koko perhe) tai minä ja ystävä, ollaan käyty keräilemässä vattuja sekä mustikoita harva se ilta. Vadelmia kypsyy koko ajan lisää ja sato on tosi puhdasta ja isoa! Matoja ei ole kuin nimeksi. Meillä alkaa pakastin täyttymään siihen tahtiin, että nyt ollaan jo monet kerrat kerätty marjoja vain ihan syötäväksi aamu-, väli- ja iltapaloille. Nythän ne ovat niin parhaita syödä! Vitamiinit ja maku ihan toista, mitä pakastuksen jälkeen olisi. Tuntuu oikein mukavalta antaa lapsosilleen tuoretta ja herkullisia marjoja syötäväksi. :) 

Mehuja olen keittänyt kolme maijallista. Omista puskista tuli kaksi ja iskän puskista haimme yhden satsin. Mehuja menisi niin paljon kuin vain tekisi. Jospa jostain vielä yhden erän saisi keitellä pakkasen täytteeksi. 

Marjojen lisäksi olemme keränneet kanttarelleja. Tai siis Juho ja lapset. Mulla on yleensä pieni ämpäri mukana sieniretkillä ja sillä aikaa kun muut etsii sienisaalista, kerään minä innoissani mustikoita.. Toissa iltanakin tuli litra mustikoita, tosin thaimaalaiset olivat - jäljistä päätellen - hetki sitten käyneet tyhjentämässä alueen jättipoimureillaan... :) Onneksi ei törmätty toisiimme pimeähkössä metsässä. ;) Sienisaalistakin onneksi kertyi paistettavaksi asti, ja erinomaisen maukkaita olivat.

Lapset ovat viihtyneet metsässä mukavasti. Osin marjaretket ovat olleet pienen, vähäliikenteisen mökkitien varrella, joten ovat päässeet siinä kulkemaan eestaas. Toki Juho on ollut paljon myös viihdytysjoukoissa ja välillä Iisakin. Välillä ovat olleet rattaissa, joskus manducassa (lähinnä Aatos). Mimosa viihtyy omin jaloin liikenteessä parhaiten. Meidän perhe kyllä tykkää olla paljon luonnossa. Tänäänkin oli kahvit ja keksit mukana, niin mukava oli pitää pikku paussi ja jatkaa sitten keräämistä auringon paistaessa lämpöisenä. ♥

2 kommenttia:

  1. Mekin käytiin tyhjentämässä mummolan lähimetsää joku viikko sitten ja saatiin myöhemmin pensaista vielä viinimarjoja. Meidän kaksiveelle kelpaa (mystisesti) vain punaiset (!!) marjat, joten tänä vuonna on panostettu mustikoiden sijaan mansikoihin, vadelmiin ja viinimarjoihin. Niitä onkin jo pakastin täynnä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Meillä onneksi kelpaa kaikki marjat. Erityisesti nuorimmaiselle joka pisteli viinimarjojakin kaksin kourin suuhunsa. (Seuraavana aamuna löysin melkoisen määrän sulamattomia marjoja vaipasta... :D )

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥ luen sen kuitenkin ennen julkaisemista :)