sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Mimosa 2 vuotta 7 kuukautta

Aatoksen 1v kuvauksissa.. :)

Nyt on pakko tehdä postaus Mimosasta, tuntuu että hän kehittyy ja kasvaa sellaisella vauhdilla, ettei näistä asioista pian muista mitään jollei ylös laita! :) Mimosa on nyt 2v 7kk vanha tyttönen! Edellisen kerran olen paneutunut koko postauksen verran Mimosaan hänen ollessa 1v 9 kuukautta vanha, siihen postaukseen pääset halutessasi tästä!

Ensinnäkin, hän on edelleen tomera, reipas, ahkera, itsenäinen, ihana, tunnollinen, tarkka, ihana oho jo toisen kerran ;), rehellinen, herkkä, iloinen, siis kaikkea tätä ja vielä toki paljon enemmän. ♥

Puheen kehittyminen on ollut valtaisaa. Neiti kertoilee pitkiä juttuja, mitä on tapahtunut tai mitä on tapahtumassa. Myös esimerkiksi Petshop tai vauvaleikeissä kertoilee itsekseen ääneen mitä tapahtuu ja välillä otukset saattavat puhuakin toisilleen! Mimosa osaa sanoa r-kirjaimen, vaikkapa Ruusa tai Ruustiina tulee täysin oikein, mutta monesti keskellä sanaa oleva r- korjaantuu vielä toisella kirjaimella. Lauseet ovat monisanaisia. Ja neiti puhuu kuin vettä vaan. Osaapa hän laskea one, two, three, four! Tosin suomeksi ei aina numerot pysy täysin oikeassa järjestyksessä! :D

Neidillä on tällä hetkellä käytössä pääasiassa 98/104 kokoiset vaatteet, toki jotain 86/92 kokoisiakin on, esimerkiksi Meandin tunikat ja mekot venyvät vielä noihin mittoihin, mutta housuja ei noissa kooissa mene enää ollenkaan, sen verran pitkät jalat on tytöllä. :)

Jouluna petshop-leikeissä :)

Leikeistä jo mainitsinkin, eli Mimosa osaa leikkiä hyvin myös itsekseen ja kehittelee tosi paljon (tai ainakin kun muistelen esikoista) omia leikkejään ja puuhailee omien juttujensa parissa mielellään. Pikkuveljen kanssa välillä menevät leikit mukavasti, mutta saapa tuo Aatos usein Mimosan kädestä, kun neiti alkaa lyömään toista kun haluaisi olla yksin vain leikkimässä. "Aatos tuli häiritsemään". Tosin Aatos on oppinut muutaman kerran pistämään sen verran vastaan, että onkin purassut isosiskoaan takaisin.. Vauvaleikit "kaalimaan kakara" -nukella ovat olleet pinnalla, nyt kun joulupukki toi Mimosalle lisää Petshoppeja ja huvipuistohärvelin, niin ne leikit ovat nyt olleet suosittuja. Jouluaattona Mimosa taisi leikkiä pari tuntia yhteen menoon uusilla petshopeillaan.. :) Myös Aatoksen saama junarata on kiinnostanut! Myös keppihevosleikit isosiskon kanssa ovat hyvin mieluisia ja Schleich -hepat on kivoja. :) Ulkona leikkimiset ovat viime aikojen kurasäiden takia olleet hieman tauolla, täällä odotetaan lumikelejä!!!

Joskus syksyllä 2013 ♥

Kesän aikana me siirryimme käyttämään Mimosan kanssa laktoosittomia maitotuotteita. Sitä ennen Mimosa oli pitkään valitellut vatsakipuja silloin tällöin ja uloste oli lähes aina löysää. Tämän muutoksen jälkeen vatsakivut ovat jääneet pois, tai oikeammin muuttuneet. Nykyisin vatsa ei nimittäin ole enää löysällä, vaan mielummin kovalla. Kerran on jopa jouduttu turvautumaan pikkuperäruiskeeseen, kun vatsa ei ollut toiminut viiteen päivään... Sen jälkeen onneksi toimi hyvin, mutta aloitimme myös Levolacin käytön. Ikävä vaiva sekin, tuo ummetus. Mutta pysyy levolacin kanssa melko hyvin aisoissa. Toki tuon ikäinen lapsi liikkuu ja hyppii/pomppii ym. paljon päivän aikana, juomista voisi varmaan lisätä, ja kuituja varmasti. Mutta leipä maistuu, samoin hedelmät. Luumut ei maistu todellakaan. Mutta näillä mennään. Ruoka yleisesti ottaen maistuu Mimosalle oikein hyvin ja monipuolisesti! :)

Hammaspesut sujuvat vaihtelevasti. Joka ilta ne pestään oikein hyvin vanhempien toimesta, mutta aamuisin Mimosa pesee ne itse. Välillä se joka on hampaita pesemässä on aivan väärä tyyppi ja Mimosa itkee juuri sen toisen vanhemman perään...

Syyskuussa Juhon enon hautajaisiin lähdössä..

Tukka on kasvanut pitkäksi, puoleen selkään. Äitihän sitä ei juuri saa letitellä, vaan se on luonnontilassa vapaana, joskus toki ponnarin saa hetkeksi laitaa.. Joululahjaksi saatu tangle teezer tuntuu helpottavan jo nyt hiusten hoitoa! Ennen Mimosa juoksi harjaa karkuun, nyt jää oikein kuuntelemaan ja nauttimaan harjauksesta!

Jossain vaiheessa Mimosa puhui paljon Iitusta, joka oli ensin ihan oikeasti kerhokaveri, mutta sitten hänestä tulikin mielikuvituskaveri! Mimosa halusi kuulla juttuja Mimosasta ja Iitusta, kerro mitä ne teki? Mitä ne sitten tekivät? Nyt, sanoisinko viimeiseen kuukauteen, ei ole Iitu juuri vieraillut puheissa. Mutta tänään kyllä kysyttiin jotakin Iinasta! Liekkö uusi kamu? Kerhoissa leikit muiden saman ikäisten kavereiden kanssa sujuvat joten kuten, ei nyt ehkä vielä mitään kovin suurta yhteistä leikkiä, mutta sitä vierellä samoja leikkejä leikkimistä kylläkin.

Vessassa käynnit tämä neiti osaa aika hyvin tehdä itsenäisesti. Päivävaippaa ei ole käytetty enää moneen kuukauteen. Toki matkoille laitetaan välillä varuiksi, mutta muuten harvoin sattuu enää vahinkoja. Pottaan hän tekin aikansa pissit, mutta nyt hän mielummin pissii vessanpönttöön. Laittaa itse wc-pytyn pienentäjän paikoilleen sekä koroketuolin ja käy pöntölle. :) Muutaman kerran käynyt jopa kakallakin itsenäisesti, huikannut vaan myöhemmin, että kävi kakalla! ja omatoimisesti hoiti pyyhkimiset sun muutkin! :D Ohhoh! Viime yönä Mimosalla oli ensimmäistä kertaa kuiva vaippa aamulla. Jospa sitä siitä yövaipastakin jossain vaihessa päästäisiin luonnollisesti eroon.

Mimosahan halusi kesällä käydä omaan huoneeseen ja omaan sänkyyn nukkumaan. Oikein vaatimalla vaati! Nyt hän on on muutaman kerran pyytänyt päästä meidän makuuhuoneeseen, vanhempien väliin nukkumaan. Se on toki suotu. Taitaa mielikuvitus tehdä tytölle nyt oikkujaan, tai ainakin uskoisin näin. Sillä viime ajat on tytön unille saaminen kestänyt tunnista puoleentoista herkästikin. Toinen pyytää kuulla juttuja, ja että luetaan kirjaa, ja siinä vaiheessa kun on juotu vettä riittävän monta kertaa, rasvattu kädet ym. vanhempi on kyllästyneenä vierellä hiljaa odottaen vain tämän neidin nukahtamista edes jossain vaiheessa yötä.. Olemme toki koettaneet lähteä poiskin huoneesta, ja kerrottu että nyt rauhoitutaan unille, ovi on ollut hieman auki, on yövalo, mutta neiti huutaa niin pitkään äitiä tai isiä ettei omat hermot ole kestäneet huudattaa toista enää yhtään, vaan on kammettu pikkuisen vierelle... No, nyt kun sitten Mimosa on nukkunut meidän makkarissamme muutaman yön, ei ole yllätys, yllätys tämmöistä nukahtamisshowta ollut lainkaan, vaan neiti on nukahtanut vartissa-puolessa tunnissa, samalla kun olen imettänyt Aatoksen unille.. Kiesus kun ei olla tajuttu aikaisemmin, että toinen varmaan jollain tasolla jännittää sitä omaa huonettaan, vaikka sinne on nimenomaan halunnut!

Päiväunet nukutaan edelleen puolen päivän jälkeen, tunnista kahteen, samoin kuin pikkuveli.

Kovasti haluaa olla arjen askareissa mukana, äitiä ja isää auttamassa, mitä ikinä nyt tässä puuhaillaankaan. Mutta onneksi tosiaan nuo omatkin leikit jo kiinnostavat kovasti. Niin ja satujen kuuntelu! Lorukortit ovat myös Mimosan mielestä oikein mukavia! :)

Viime syyskuussa, kun minä, Juho ja Aatos kävimme Tallinnan reissulla, oli Mimosa ensimmäistä kertaa vanhemmistaan koko yön erossa, toki onneksi isosisko oli mamman kanssa turvana tuon ajan. Mimosa oli tuolloin kaksi vuotta ja 3 kuukautta vanha. Kaitpa olisi jossain vaiheessa laitettava tytöt papankin luokse yökyläilemään, pärjäisivät varmasti hyvin ja saisi vanhemmatkin lähes lapsivapaata aikaa hetken verran, se kun on aika harvinaista täällä näin. :)

Välillä känkkäränkkäkin vierailee ja neiti saattaa huutaa aikansa lattialla. Tosin nyt tämän joulukuun lopun, siis tonttujen vierailujen ajan, tuntuu ettei niin noita huutokonsertteja ole juuri ollut... Mutta epäilenpä asian muuttuvan hyvin nopeasti taas toiseen laitaan.. ;)

Tässäpä jotakin ajankohtaista muistiin. 
Ihanalta tuntuu myös kun Mimosa sanoo: "Äiti, minä rakastan sinua." ja antaa pusun! :') sniif!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥ luen sen kuitenkin ennen julkaisemista :)