perjantai 13. joulukuuta 2013

Nro 13. Pieni tulitikkutyttö

Kaj Beckman: "Den lilla flickan med svavelstickorna"
(Förlag: De Handikappades Riksförbund, Stockholm)

Lucian päivään sopinee kuva tulitikkutytöstä?
Kuva on isoisotätini Helmin kokoelmasta. Kortti on osoitettu "Fröken Helmi *****selle, joka asui tuolloin Tukholmassa. Toivotuksena GOD JUL GOTT NYTT ÅR! Sen jälkeen on joku toivotus josta valitettavasti en ota tolkkua.. Mutta lähettäjä on "Syster Sigrid"

*     *     *

H.C.Andersenin Pienen tulitikkutytön tarinan kävin lukemassa täältä. En muistanutkaan miten surullinen sen on.. En nyt kirjoita sitä tänne omaan blogiini ylös, jottei joulukalenteristani muodostu varsinainen ahdistuskalenteri! Kuva on kuitenkin kaunis, muistan tämän kuvan porautuneen jo pienenä tyttönä muistiini, kun katselin kansiota isomummon kanssa ja itseksenikin.

Ps. Huomenna lupaan hieman iloisempaa menoa! :)

2 kommenttia:

  1. Oi, Tulitikkutyttö oli kaikessa surullisuudessaan mun lempisatu lapsena. Seinäjoen kaupunginteatterilla on menossa Tulitikkutyttö-näytelmä. Kävin katsomassa ja itkuhan siinä tuli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika harvinainen lempisatu, luulisin? Lapsena satua on varmasti kuunnellut/lukenut eri lailla, ehkä se toivo on sieltä ollut helpommin löydettävissä kuin mitä nyt aikusena ahdistuu tuosta raadollisesta tapahtumasta mitä tulitikkutytölle kävi, olkoonkin että hän pääsi mummon luokse taivaaseen. On varmasti ollut koskettava näytös!

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥ luen sen kuitenkin ennen julkaisemista :)