perjantai 25. huhtikuuta 2014

Arkihaaste 1-5!

Tämän viikon ylimääräisen tietokoneajan on vienyt facebookissa kiertävä arkihaaste. Joka minusta on ollut oikein kiva piristys pitkään aikaan! Ihmiset ovat jakaneet enemmän asioista mitä he oikeasti tekevät. Minäkin pääsin viimein haasteeseen käsiksi ja ajattelin nyt jakaa viiden päivän touhut blogissanikin.

1/5 pääsiäissunnuntai

Tänään meillä herättiin aurinkoiseen pääsiäispäivään ja lähdimme aamusta käymään Lankaniemen leikkipuistossa, Aatos rattaissa, Mimosa ajoi omalla potkupyörällään. Kotiin tultuamme jatkoimme matkaa Rosmarinin herkkulounaalle ja sieltä sitten kotiin päiväunille. Päikkäreitten jälkeen minä aloin siivoamaan kissojen tarhaa kevätkuntoon. Lakaisin lehdet pois, kuurasin tasot ja toin kalusteet, matot ja muut pehmusteet paikoilleen.  Juho ja lapset siivosivat kuistin ja rapsuttelivat pihaa haravoin. Leikkipuistossakin leikkivät. Myöhemmin illalla Mimosa alkoi olla väsähtäneen oloinen, ja kuumeenhan se tytölle nosti. Äsken oli 38,7 astetta, tainnut vilustua keväisessä säässä... 

2/5 pääsiäismaanantai

Tänään heräsimme kun Juhon puhelimesta huudeltiin haloota klo 8:10! Kas! Aatoshan se oli herätessään ottanut enstöikseen puhelun Päivi-tätille!  Mimosalla oli ollut yöllä korkeimmillaan 39,2 kuumetta ja lääkettä annettiin. Aamulla kuumetta oli myös 38,5 joten aamukin aloitettiin Pamolilla... Siitä sitä Mimosa sitten piristyi ja iloksemme telkkarista tuli Camilla Mickwitcin Mimosa lastenohjelma!  Oman Mimosamme kuumekin oli laskenut ja pihalle teki lasten mieli Juhon kanssa. Itse jäin sisälle tekemään lasagnea ruuaksi. Päikkäreiden aikaan haravoin takapihalla ja Juho puunasi autoa. Kukko kävi munimassa Juhon karvalakkiin. Päikkäreiltä heräsi kuumeinen Mimmi, 37,8 ja Buranaa tällä kertaa... Kävimme papalla kahveilla ja saimme samalla veljeni vanhan telkkarin, jolla Iisan lahjaksi saama Wii toimii  Ihastelin myös iskän takapihan kukkia. Sekä luin yhden äidin päiväkirjoista Iisan vauva-ajalta. Haettiin Iisa kotiin ja Iikka ja Veera tuli meille käymään!  Myöhemmin Iisa ja Juho vielä kävivät pyörillä ärrällä. Mimosan vilustumiskuumeet oli jo illalla selätetty ja nukkumaan kävi kuumeeton tyttö. 

3/5 tiistai

Arki alkoi. Juho pyöräili töihin ja Iisa kouluun. Mimosalle nousi vielä yöllä 37,9 kuumetta jota lääkittiin. Aamulla heräteltiin Aatoksen kanssa Mimmi 9 jälkeen, joka aika harvinaista. Kymmeneksi vein lapset papalle hetkeksi hoitoon. Kävin järjestelemässä kirpparikamat pöydälle nro 20 Arjan kirppikselle! Sen jälkeen hain lapset ja mentiin kauppaan. Pakatessani ostoksia, huomasin Aatoksen hävinneen ja Mimmi huuteli veikan olevan eteisessä.. Äkkiä loput ostokset kärriin ja perään, siellä totesin ukon suuntaavan kohti ulko-ovia ja niiden kohdalla pistävän juoksuksi! Huhuh! Lähdin perään, onneksi A otti ja kaatusi pari metriä ennen autotietä!! Kotona syötiin lasagnet ja käytiin päikkäreille, kaikki. Lapset heräsivät 13:45... ja pian jo Iisakin tuli kotiin kaverinsa kanssa. Kävimme pikkuisten kanssa kirpparilla pikaisesti. Kotona lähdimme käymään leikkipuistossa ja sieltä sitten spaghettia kastikkeineen valmistamaan. Iisa lähti kavereitten kanssa tallille ja minä suuntasin rattailla Aatoksen ja Mimmin kanssa Tanhutatteihin tanssimaan klo 17! Juhokin oli tullut töistä kotiin, kun palasimme kuuden jälkeen. Sitten joimme kahvit ja J lähti pikkuisten kanssa Lietukalle. Minä jäin hinnoittelemaan lisää kirpparikamaa ja kääntämään maton päärmettä (hidasta touhua!), muutama sentti päivässä... Myöhemmin I tuli kotiin tallilta, kävi suihkussa ja iltapalan kautta nukkumaan. Allekirjoittaneella oli riidanpoikasta miehensä kanssa, mutta sekin saatiin onneksi jo sovittua... ps. telkkari ei toimi vieläkään!

4/5 keskiviikko

Tänään kello pirahti 7:30. Juho lähti töihin ja Iisa pyöräili kouluun. Mulla oli neuvola klo 9. ja sinne kipitin pikkuisten kanssa. Aamu oli jokseenkin kireä, vaikkei kiire ollutkaan... Tänään rv 16 Poks vaan! Neuvolassa kaikki hyvin! Neuvolan jälkeen käytiin viemässä kirpparille tavaraa ja hörpättiin kahvit ja mehut. Piipahdetttiin moikkaa Juhoa "pääkallopaikalla". Sen jälkeen kotiin lämmittämään eilistä ruokaa. Lapset nukkuivat päikkäreitä 12-14. Minä pesin pyykkiä pari koneellista, korjasin repeytyneen takin hupun ja järjestelin paikkoja. Iisa tuli koulusta. Syötiin välipalaa ja imuroin osan talosta. Iisan lähdettyä isälleen, syötiin ja käytiin kutomolla maksamassa trikookuteet ja kiepattiin Tokmannille ostamassa mulle housut! Tänään emme ulkoilleet, koska äidillä ei ollut housuja, jotka olisi mahtuneet päälle!!! Tokun reissun jälkeen väsytti niin, et oli pakko kurvata iskän luokse käymään. Juho tuli seiskalta Mikkelistä. Juotiin iskällä kahvit ja pistin iskän valokuvia tilaukseen. Kotona syötettiin toki vielä kissat ja putsattiin vessat. Mikä siinäkin hommassa vetää puoleensa aamuin illoin näitä pikkuisia kysyn vaan?

5/5 torstai

Tänään kalenteri näytti ihanan tyhjältä! Ei siis mitään suunnitelmia. Aamusta soitin jo Suskille ja pyysin huomiseksi lastenvahdiksi, että pääsen parturiin! Minä hinnoittelin muutaman jutun kirpparille ja lähdettiin sinne lasten kanssa rattailla. Suskin kanssa tehtiin treffit sinne! Maksoin eiliset kahvivelatkin  Suski ehdotti apsin keittolounasta ja sinne lähdimmekin. Tosin hernari jäi syömättä, mutta muuten noutopöydän ape maistui. Lapset vielä ilmaiseksi kotimatkalla nähtiin Juhokin kun oli palaamassa omalta lounaaltaan työpaikalleen! Kotona päikkärit lapsille. Minä maksoin arkisesti pinon laskuja... ja sen jälkeen lähdimmekin Mikkeliin! Suski ja Tomi lähtivät meidän mukaan. Ostin trikookudetta, lapsille vaatteita ja itselle juhlamekon kummipoikani rippijuhliin. Kotona katsottiin telkkaa ja Juhokin nähtiin vartin verran, ennen kuin lähti sulkapalloon. Juho nukutti lapset, ja itsensä? Pitäis vielä pyykit ripustaa kuivumaan! Kiva päivä, vaikka väsyttää hurjasti!

Tämmöinen viiden päivän arki meillä! Tänään mulla oli luksusta arjessani, kun istahdin kampaajan tuolille raitoihin ja tukan leikkaukseen! Ihanan polkkatukan sain ja hyvän mielen! :)

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi ♥ luen sen kuitenkin ennen julkaisemista :)