perjantai 22. elokuuta 2014

Aatoksen 2v neuvolakuulumiset :)

Meillä on tässä kuussa ravattu neuvolassa joka viikko, jollen nyt ihan väärin muista ;) eikä ensi viikkokaan tee poikkeusta, kun allekirjoittanut painelee maanantaina masunsa kanssa äitiysneuvolan puolelle. Tänään kuitenkin pääroolissa oli ihana Aatoksemme, jonka edellisestä neuvolakäynnistä oli kerennyt vierähtää jo puoli vuotta!

Aatos Korkeasaaren reissulla kesällä :)

Aatoksen 2v mitat (suluissa 1,6kk)

Paino 13,6 kg (11730 g)
Pituus 90 cm (83,3 cm)
Päänymp. 50,6 cm (49,7 cm)

"Olet ihana poika. Kasvat hyvin & tasaisesti. Syöt monipuolisesti & säännöllisesti, laktoositon ruoka. Nukut hyvin yöt ja päivällä 1,5-2,5h unet. Juokset & kiipeilet. Sanoja sanot, toimit ohjeiden mukaan. Iho kuiva, perusvoiteet käytössä." Seuraava käynti 3v neuvola.

Aatoksen kanssahan kävimme vielä alle yksivuotiaana pituuskontrolleissa, hänen lyhyydensä vuoksi. Heh, eipä käydä enää! Vuodessa oli pituutta miehelle kertynyt peräti 15 senttiä, ja nyt Aatos kasvaa nollakäyrän yläpuolella. Uskoisin, että rintaruokinnalla oli yhteyttä tähän hetkelliseen "lyhytkasvuisuuteen" ja nyt sitten mies venynyt oikein urakalla pituutta! Ei ihme, että vaatteet kaapissa tuntuvat jääneen pieneksi kesän aikana. :)

Raatin mummolassa välipalaa maistelemassa päikkäreitten jälkeen :)

Viimeksi kirjoitin Aatoksen jutuista kesäkuun lopulla. Vielä silloin pystyi luettelemaan sanoja, joita Aatos osaa käyttää, mutta nyt parissa kuukaudessa puheen kehittyminen on ollut niin runsasta, että joka päivä saa kuulla uusia sanoja ja niitä toistellaan kovasti perässä. Pieniä, kahden sanan lauseitakin on jo kuultu lähes päivittäin. On se vaan huimaa tuo kehittyminen ja sen seuraaminen. :) Ja ihanaa, että pieniä keskusteluja alkaa saada myös Aatoksen kanssa aikaiseksi. Toki puhetta Aatos on ymmärtänyt jo pitkän aikaa.

Merikarvian reissulla kotieläinpihan traktorin kyydissä :)

Leikkitouhut ovat myös hieman kehittyneet sitten viimeisen. Yhteisleikit sujuvat välillä todella kivasti, mutta sitten Mimosa on myös alkanut kaivata "omaa leikkitilaa", jolloin ei halua Aatoksen osallistuvan esim. PetShop leikkeihinsä. Tällöin Mimosa ilmoittaa haluavansa mennä yksin leikkihuoneeseen leikkimään, ja Aatos jää usein oven taakse huutamaan. Ja tietenkin mikään muu leikki ei sillä hetkellä kiinnosta ollenkaan, ei edes äidin tai isän puuhat! 2v syntymäpäivälahjaksi Aatos sai pihalle leikkitraktorin ja se on ollut erittäin mieleinen ja jopa mustasukkaisuuden aihe. Kukaan muu ei saisi traktorin kyydissä olla kuin hän. :) Onneksi Mimosalla on oma Joposensa ja mopokin pihassa, näiden avulla on vielä suuremmilta riidoilta onnistuttu välttymään! ;)

Mökkireissulla :)

Vessa-asioissa ei olla nyt edistytty. Vaippa on edelleen käytössä, mutta joka aamu Aatos tekee kakat pottaan ja pissatkin. Ennen päikkäreitä tekee myös pissat pottaan ja ennen unille menoa. Välillä ollaan oltu ilman vaippaa, mutta allekirjoittaneen muisti pätkiin sen verran, etten muista yleensä edes kysyä Aatokselta riittävän usein onko pissihätä ja nopeastihan se sitten on pöksyssä. Eipä tässä nyt onneksi mikään kiire ole vaipasta päästä eroon. Etenkään kun vauva on tulossa taloon, niin varmaan silloin olisi muutenkin jotain taantumaa tulossa? Aika näyttää!

Hampaiden pesu tuotti vielä joku aika sitten suunnatonta tuskaa. Mutta nyt se on alkanut sujua paremmin. Aatos myös osaa näyttää, että Iituja tai Röllejä on suussa, joiksi siis meillä hammaspeikkoja kutsutaan. Välillä jopa nauretaan kesken hampaiden pesun! ;)

Välillä vähän vauvattaa ;)

Unenlahjat ovat edelleen erittäin hyvät. Juholla on vakaa aikomus siirtää meidän pienet ihmiset syyskuun ensimmäinen päivä omaan huoneeseensa nukkumaan kerrossängyissään. Joten toivotaan, että lastemme unet säilyvät edelleen hyvinä. Äidille muutto toiseen kamariin tuottaa varmasti enemmän tuskaa kuin isälle. Joka jo lohdutti minua, että pian on uusi vauva tuhisemassa makuukammarissamme... ♥


Aatos 2v ja Mimosa 3v 2kk :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥ luen sen kuitenkin ennen julkaisemista :)