lauantai 30. elokuuta 2014

Tuunailua ja käsitöitä :)


Ostin viime vuonna korin kolmella eurolla kirpparilta, ajatuksena tuunata siitä meidän kissoille mukava kori.
No, tänä kesänä, juuri ennen Jasonin kotiutumista, sain viimein tartuttua spray-pulloon (n. 4e) ja suihkittua korin valkoiseksi. Ajattelin ommella pehmusteen koriin, mutta sitten muistinkin tämän pienen, Ikeasta ostetun lampaantaljan, joka kävi oikein hyvin koriin pehmukkeeksi. Jason näytti ainakin olevan mieluissaan uudesta lepopaikasta (kissatarhassa). :)


Tämmöinen tiskirättikokeilu tuli tehtyä tällä viikolla. Näköjään sitä jotain saa aikaiseksi pelkästään vain kuvaa katsomalla. Googlettelin nimittäin "tiskirätti virkaten" hakusanoilla ja sieltä löytyi tämäntapainen matto. Hetken kuvaa katseltuani aloin koettaa, miten onnistuisin saamaan saman kuvioin aikaiseksi rättiini. Ja tässä lopputulos. Hiemanhan tuo kupruilee, mutta se ei haittaa ollenkaan pöytää pyyhkiessä! ;) Täytyy yrittää tehdä toisessa värissä samanlainen. Aikaisemmin virkkaamani suorakaiteen muotoiset liinat näyttävät nyt niin tylsiltä! ;)


Edellisestä tiskirättikokeilusta parannellut versiot, enää eivät kupruile! ;)


Yhdestoista tekemäni juhannusruusu-matto valmistui myös kesän aikana. :)

Ennen

Jälkeen

Marraskuussa 2012 löysin meille kierrätyskeskuksesta tämän puusohvan kuudellakympillä. Ajattelin, että jos sen vuoden loppuun mennessä olisin saanut tähän valkoiset maalit päälle ja patjan hommattua. Krhöm.. no ei ihan pari kuukautta riittänyt tällekään työlle.. Aikansa se siis vei, mutta 2014 vuoden alussa sain virtaa hetkeksi ja aloin hioa ja maalata sohvaa valkoisella pohjamaalilla. Alkuraskauden väsymys kuitenkin vei pian voiton ja sohva sai olla puolisen vuotta rauhassa. Patjan sentään kävimme hakemassa Jyskistä sohvan päälle kesän alussa. Vihdoin elokuussa 2014 sain tarmonpuuskan ja suoritin pohjamaalauksen ja pintamaalauksen Helmi-kalustemaalilla loppuun. :)

Jälkeen                                                                     Ennen  


Huhtikuussa 2013 kannoin kaksi punaista  meille kotiin mummolan vintiltä. Aluksi ne olivatkin käytössä hetken aikaa, mutta sitten tuolit kuivuivat sisätiloissa ja lopulta pinnat irtoilivat niistä ärsyttävästi, jolloin tuolit heivattiin hetkeksi varastoon odottamaan aikaa parempaa.. Toisin sanoen sitä, että rouva jaksaa alkaa niitä kunnostamaan. Elokuussa 2014 vihdoin se inspis iski ja nyt on yksi tuoli hiottu, maalattu ja liimattu puuliimalla pinnat kiinni tuoliin. Jospa yrittäisi saada sen toisenkin tuolin tehdyksi samalla vauhdilla, kun ei se edes kovin montaa työtuntia vienyt! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥ luen sen kuitenkin ennen julkaisemista :)