maanantai 1. syyskuuta 2014

Vauvanpeitto ♥


Näistä se sitten alkoi ♥

Näin pari viikkoa sitten fb:n virkkaus-ryhmässä kuvan ihanasta nukenpeitoista. Ohjeita kyselemällä, pääsin Pienestä Suurta blogiin, josta löytyi myös ihastelemani kuvat. Ja sitä kautta sain linkin ohjeeseen, jonka avulla tein kukat ja sen jälkeen reunukset kukille. Ikinähän en ole tehnyt mitään minkään piirrosohjeen mukaan, vaan aina on ollut selkokieliset ohjeet ja mielellään virkkauskuvat lisänä.. ;) Mutta tämän kukkasen reunojen piirrosohjeet olivat sen verran selkeät, että meikäläisellekin meni jakeluun, enkä edes googletellut englannin kielisiä sanoja kuvien toivossa! :) Ehkä jatkossa siis muutkin piirroskaavat "aukeavat" päässäni helpommin, kun nyt yhden sain tehdyksi? 

Vauvanpeittooni tuli yhteensä 30 kukkaneliötä.

Tarkoituksenani oli käyttää jämälankoja peittoon, näistä loppuun tuli käytettyä vihreä, tummansininen sekä punainen lanka, vaaleansininen ja vaaleanpunainen olivat täysiä keriä, joista jäi vielä seuraaviinkin töihin lankaa. Lisäksi luonnonvalkoista lankaa meni 1 kerä ja vielä toisesta vajaa puolet, ellätyin miten paljon sitä kuluikaan! Ja tosiaan 7 veljestä oli tällä kertaa näissä kaikissa lankana. 

Kukkaneliöt yhdistin toisiinsa kiinteillä silmukoilla, eli ensin tuli kuusi kappaletta viiden kukkaneliön pötköjä. Sitten yhdistin nämä pötköt toisiinsa kiinni. Toki ennen sitä olin prässännyt kukat, että ne olisivat tasaisia ja vähän pehmenneitäkin. Peiton ympäri virkkasin myös kerroksen kiinteitä silmukoita ja sen jälkeen tein peitoon simpukkareunuksen. (kiinteä silmukka, yksi silmukka väliin, 5 pylvästä silmukkaan, yksi silmukka väliin jne. toistaen niin kauan kuin työtä riittää) Niin ja lopuksi vielä prässäsin peiton.

Tässä kukkapeittoni kokonaisuudessaan! ♥

Tyytyväinen olin aikaansaannokseeni! :) Tässä normaaliarjen keskellä tämän peiton tekemiseen kului yhteensä 13 päivää, eli valmistui tosi nopeasti. Kukkien tekeminen oli aika koukuttavaa! ;)
Seuraavaksi voisikin koettaa tehdä jonkunlaista peittoa puuvillalangasta... Siis sitten kun tulee "peitontekofiilis", seuraavaksi voisi alkaa kutsua nuo puikot puoleensa, jos vaikka villasukat saisi tehdyksi Aatokselle?

Ps. tätä postausta tehdessä pyörähti kävijälaskurissa niinkin hieno lukema kuin 111111! :D 
Kiitos jokaisesta klikkauksesta blogiini!

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi ♥ luen sen kuitenkin ennen julkaisemista :)