lauantai 6. syyskuuta 2014

Lattia, seinät, katto, hirret lomittain..


Otsikon sanoin meillä alkaa nykyisin Mimosan toivoma iltarukous. Asiat siis viitotaan ja tehdään käsillä rukoustalo, jonka jälkeen jatketaan perinteisellä "rakas Jeesus siunaa meitä"..

Täällä on nyt viime viikonlopusta lähtien pikkuiset nukkuneet omassa huoneessaan ja omassa kerrossängyssään. Kerrossängyt, kyllä ne Niemen tehtaan perinteiset pinnasängyt, ostin viime keväänä viidellä kympillä ja kesällä ne laitettiin meidän makuuhuoneeseemme. Alkuun sängyt olivat lähinnä pölyä keräämässä, paitsi että Aatos joka oli omassa alasängyssään tottunut nukkumaan jo aikaisemmin, mutta Mimosaa jännitti yläsängyssä oleminen sen verran, että nukkui meidän välissämme aika pitkään. Kunnes Mimosaakin alettiin nostamaan nukahtamisensa jälkeen yläsänkyynsä ja lopulta hän meni sinne jo melko mielellään. 

Meidän makkari kesällä..

Hyvissä ajoin Juho alkoi puhumaan lapsille omaan huoneeseen muuttamisesta ja lapset olivat ajatuksesta jopa hieman innoissaan. Viime sunnuntaina sitten oli ensimmäinen yö omassa huoneessa. Nukutuspuuhiin toki meni toista tuntia aikaa, ja yön aikana Juho pomppi naapurihuoneessa varmaan 5 kertaa Aatoksen pienten itkujen takia. Toinen yö meni jo helpommin, vähemmillä yöheräämisillä. To-pe yön vietin lasten kanssa itsekseni, kun Juho oli Helsingissä ja Iisa halusi patjalla myös pikkuisten kanssa samaan huoneeseen nukkumaan. Iltasadun ja rukousten jälkeen toivotin lapsille hyvää yötä ja sinne ne jäivät kaikki kiltisti nukkumaan! Aamulla Aatos on tullut joskus 6-7 aikaan meidän väliin, mutta täytyy todeta, että jos tämä oli nyt tässä, niin kävipä helposti! Ajoitus taisi sattua nappiin! :)


Huoneessa on yöllä pieni yövalo päällä ja ovi raollaan, joten lapsilla on turvallista olla. Mimosan yläsänkyyn kiipeäminenkin ratkaistiin siirtämällä punainen laatikosto sängyn viereen, josta hän pääsee ketterästi kiipeämään sänkyynsä. Myös Aatos kiipeää yhtä reippaasti (tarvittaessa) yläsänkyyn ja myös alastulo onnistuu molemmilta!


Iltasaduiksi lapsille on luettu tällä hetkellä vaihdellen Sanna kirjoja (Sanna menee päiväkotiin ja Sanna ja pikkuveli), Niina Nallen syntymäpäiviä, Jason kirjoja ja satukirjoista muita tarinoita. Tuntuu, että mitä hurjempaa sen useammin haluavat tarinaa kuulla. Esimerkiksi Susi ja seitsemän pientä kiliä on ollut jo jonkin aikaa hyvin suosittu tarina..  

Vauvan sänkykin siirrettiin samantien meidän makuuhuoneeseen. Se on tosin vielä ilman lakanoita ja muuta rekvisiittaa. Mutta eiköhän sitä joku päivä pääse vauvansänkyäkin laittamaan kuntoon! ;) 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥ luen sen kuitenkin ennen julkaisemista :)