keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Neuvolakuulumiset 35+6

Masu 34+1

Käytiin eilen neuvolassa Aatoksen kanssa. Yhdeksäksi vietiin ensin Mimosa kerhoonsa, joten pääsin vain yhden murusen kanssa liikkeelle. Pääsääntöisesti kaikki oli hyvin, mitä nyt hemoglobiini oli jämähtänyt 109.. Siitä huolimatta, että olen syönyt Maltoferia 40 tippaa, eli 100mg iltaisin. Ja ilman niitä maitotuotteita muutamaa tuntia aikaisemmin ja c-vitamiinia olen ottanut raudan yhteydessä. Eli raudan lisääminen on siis paikallaan.. Tuo Maltofer on kuitenkin sen verran kallista, annoksen tuplauksella hinta nousisi 20e/vko, joten päätin hakea apteekista Obsidania seurakseni. Jospa siitäkään ei tulisi oireita. Iisan raskaudessa yli 10 vuotta sitten se taisi sopia ihan hyvin. 

RR 102/69
paino  467g/vko
Hb 109
pissa puhdas
sf 30
vauva Rt
syke 150-160 luokkaa
liikkeet ++

Käynnillä otettiin myös viimeiset Rh-veret, jotka toivottavasti kunnossa. Aiemminhan on jo selvinnyt, että vauva on rh negatiivinen, kuin minäkin (ja mieheni ;) joten ongelmia ei ole sen suhteen. 

Toisena vaivana on tällä hetkellä nämä mun vatsakivut... Lauantaina herkuteltiin miehen kanssa pitsalla ja myöhemmin hörppäsin vielä lasillisen limua, niin se oli siinä. Sunnuntaina alkoi pikkuhiljaa kipu lisääntymään ja eilen oli jo kolmas päivä kipujen kourissa, koko ajan paheten... Siihen asti ajattelin, että eiköhän ne nyt ala vaan lieventymään, onhan mulla omeprazol käytössä. Mutta eilen illalla tajusin, ettei tämä tästä helpotu, jollen popsi jokusta päivää kaurapuuroa ja mustikkakiisseliä.. Nyt on muutamat puurolautaset takanapäin ja mustikkakiisselin otin juuri jäähtymään liedeltä. Masu vaikuttaa jo ehkä aavistuksen paremmalta kuin eilen. Välillä, etenkin syömisen jälkeen tosin kouristelee ja tämän pienen neitosen jalkojen ojentelut tekevät myös aika mojovia kipuja...Toisena myönnytyksenä päätin, että tänään on pakko vaan levätä, ei tää muuten helpotu. Eli peitin vaan sängyt aamupäivällä ja ollaan oltu sisällä. Lapset on leikkineet leluillaan, piirtäneet ja ulkoilemassa ei olla käyty. Sohva on tullut taas tänään tutuksi. Mimosalle laitoin juuri Barbababan pyörimään. Uskoisin, että huomenna on jo paljon parempi päivä, kun oikeasti vaan malttaa levätä ja antaa vatsalleen aikaa. Että sellaista "saikkupäivää" täällä tänään vietellään.

Viikon päästä olisi neuvolalääkäri edessä. Siitä viikon päästä terkkarilla käynti.

2 kommenttia:

  1. Oi, mikä masu <3 <3 Sulla on todella kaunis raskaus! Mä lihoin ensimmäistä lasta odottaessa 30 kg ja muistutin viimeisinä viikkoina enemmän manaattia kuin ihmistä =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos! ♥ Kyllähän noita kiloja on tässä raskaudessa jo 15 tullut ja vielä olis kuukauden päivät paisuttavina... ;) Mut toivon, että lähtevät suht helposti, kuten edellisiltäkin!

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥ luen sen kuitenkin ennen julkaisemista :)