maanantai 4. elokuuta 2014

Marjastusta ja muuta touhua!

Viime torstaina aloitin raudanpuutteeseen Maltofer 50mg Fe+++/ml kuurin, ja jee! siitä ei ole tullut vatsakipuja, eikä kai nyt juuri muutakaan ylimääräistä vaivaa. Mustikkakiisselin sekaan sen laitan ja nautin leivän & teen kanssa iltapalalla. Toivottavasti siitä olisi riittävästi hyötyä. Ei näköjään ihan halvinta tuo raudan syöntikään ole, kuukaudessa hinnaksi tulee käyttämälläni annoksella reilu 40e. Torstaina on seuraava tsekkaus onko yhtään vielä kerennyt nousta.

Jason Raatilla menossa mukana :)

Viikonloppuna vietimme la-su välisen yön Raatilla. Nukuimme aitassa koko perheen voimin. :) Ja juuri nyt täytyy todeta, että kaipaisin niin aitan viileämpään lämpöön nukkumaan. Jos tätini vielä on maalla, niin suuntaamme varmasti lasten kanssa sinne seuraavaksi yöksi! En valita lämmöstä, mutta jos vain mahdollista, otan yhden yön aitassa mielelläni vielä vastaan! Lauantai-iltana kävimme saunomassa rantasaunalla ja sieltä tultuamme lapset jäi vielä pihalle leikkimään. Minä aloitin pussissa odotelleen krassiaiheisen ristipistoliinan teon, jee! On se poltellutkin pitkän aikaa mielessä! :D Minähän vuonna sekin valmistuu?

Malvikki

Sunnuntaina käväisin keräämässä mustikoita nelisen litraa. Välillä pienet hengähdys- ja juomatauot autonpenkillä lepäillen oli ehdoton edellytys, että jaksoin marjoja keräillä. Onhan se aika rankkaa tämän mahan kanssa ja alaselkä on tietysti hellänä urakan jälkeen, mutta kun mieli tekee kerätä... Sunnuntaina tyhjensimme myös kirpparipöydän ja sain viettää lappushow:n ansaitusti kirppisvihkoni kanssa... :D Mukavasti kertyi rahaa vaunutilille ja hävinneen tavaran määrä oli kerrassaan mieltä lämmittävää! Pääsimme eroon jopa niistä Akjaxin tuplarattaista jotka meinasin kärrätä suoraan jo kaatopaikalle.. Hinta ei tietenkään ollut mikään huima, mutta eipä niistä kolmeakymppiä enempää oli kehdannutkaan pyytää! ;) Nyt meillä ei siis tällä hetkellä ole kuin matkarattaat käytössä. Mutta vielähän tässä on aikaa uudet vaunut tilata, niin ja toki kerryttää vielä muutamalla saturaisella vaunutiliä!

Sunnuntai-iltapäivällä saimme vielä mamman kylään, ja hän kävi lasten kanssa rannalla uimassa. Minä pesin sillä välin kolme isoa mattoa painepesurilla. Hieman tämä elokuun mietitytti, mahtavatko enää kuivaa ollenkaan? Mutta kiitos trooppisten säiden, paksuinkin matto oli jo vuorokaudessa lähes täysin kuiva. Olen niin tyytyväinen, kun olen saanut kaikki matot pestyä mitkä olen suunnitellutkin! Koko kesähän niitä pestessä on mennyt melkein, mutta hitaasti hyvä tulee ja kun voimavaroja on rajoitetusti, niin matto tai kaksi kerrallaan on aivan sopiva tahti! :) Illalla keräsimme vielä yhden maijallisen punaisia ja valkoisia viinimarjoja ja keitin niistä mehua. Yhden kerran aikaisemmin olen jo mehua keittänyt. Nyt punaviinimarjoja on vielä vähän puskassa, ei niistä tule kuin puolikas maijallinen varmaan, jos sitäkään. Mulla loppuu marjat ihan kesken! Tarvittaisiin paljon enemmän puskia... Ehkä mun on käytävä tyhjentämässä isäni mustaviinimarjapensas joku päivä? Muutama litra mehua kun ei riitä yhtään minnekään tämän kokoisessa perheessä. 

Tänään kävin keräämässä vattuja ystäväni kanssa. Paljon olivat pienempiä vattuset kuin viime vuonna. On tainnut olla niin kuivaa viime viikot, että hyvältä vaikuttanut sato "kuivui kasaan". Mutta tulihan noita siitä huolimatta parisen litraa, ehkä. (En vielä kerennyt putsaamaan niitä.)


Nämä tuolikaunokaiset ostin kirpparilta tuunattavaksi. Maksoivat peräti 2e/kpl! :) Näissä on tosi hyvä istua, vaikka ruostetta onkin rautaisissa osissa jonkin verran ja maalit ovat kuluneet puisista osista täysin pois. Kunhan kerkeän näitä hieman tuunailemaan, niin laitan sitten kuvan! :)

Tuolien takana rehoittaa mun tomaatti-istutukset, joissa on kukkia vain ja pari pientä raakiletta! Hohhoijakkaa! Kastella niitä on kyllä saanut niska limassa, mutta satoa niistä ei taida kummoista saada... No, olihan kokemus sinänsä.. Keskellä kasvaa malvikkeja, jotka istutin siemenestä kesäkun alussa. Osan laitoin kukkapenkkiin, ja loput jäivät sitten tähän. Toisaalta tästä on sitten ollut mukava leikellä maljakkoon uusia kukkia, kun entiset ovat lakastuneet. Saatanpa laittaa ensi kesänäkin jotain kukkia istutusastiaan! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥ luen sen kuitenkin ennen julkaisemista :)