torstai 31. heinäkuuta 2014

Neuvolakuulumiset 30+1

Eilen Raatilla napsastu kuva masusta 30+0!

Ja mitä siellä neuvolassa sitten tänään? Menin sinne oikein hyvävointisena, mutta neuvola jälkeen totesin itseni olevan näköjään melkoisen heikossa hapessa... ;)

RR 93/57
Hb 105 -> labraan PVK
Paino +700g/vko (!!!) Huhhuh! ;) 
Pissat puhtaat
Vauva RT (kääntynyt poikki-/perätilasta)
SF-mitta 25

Sain viikon päähän ajan, jossa mitataan onko sf-mitta kasvanut minkä verran, koska se oli nyt tipahtanut +1 -> -1 käyrälle. Vauva on ainakin eri asennossa, kuin mitä edellisellä sf-mittauksella. Ja vessassa ravaamisvauhdista päätellen hän on mukavasti painunut jo alaspäin... Toivotaan, ettei vauvan kasvussa olisi mitään poikkeavaa. Viimeksi neuvolalääkärin mittauksessa ainakin vastasi kooltaan viikkoja. Niin, kuvaa jos katsotte, niin uskoisitteko, että tämän takia joutuu käymään kasvukontrollissa ja nimenomaan mahdollisen pienuuden takia? ;) Ei ainakaan heti tulisi itselleni mieleen.. :) 

Sitten kävin siellä labrassa ja pvk:ssa oli sama hb tulos 105. Eli rautalisä on aloitettava. Iik! Gastriitin muistutellessa itsestään aina jos jotain "väärää" erehdyn syömään (mansikat ja muut happoiset marjat/hedelmät, hiilihapolliset juomat, ruisleipä, kahvi, sipuli, purjo, pitsa, kaalit sun muut kaasuuntuvat ruoat, mausteet (pippuri!), paprika jne... Näitä siis välttelen ainakin. Sekä tietysti stressi...) Niin mielessä on jo pieni pelko siitä, aiheutuuko raudan aloituksesta vatsakipuja? Hain kuitenkin rohkeasti apteekista Maltofer 50mg Fe +++/ml purkillisen. Ja aloitin illalla 20 tipalla (suositeltu annos olisi aikuiselle 40-80 tippaa). Peukut pystyssä, ettei vatsakipua tulisi. Ummetus mua ei niinkään pelota, mutta nuo kivut on niin ikäviä... 

Vauva liikkuu masussani kovasti. Tunnen hänen kantapäänsäkin välillä, kun oikein työntelee jalkojaan ♥ Välillä tosin kantapäät tuntuvat hyvin teräviltäkin kylkiäni vasten ja pakko painaa hellästi takaisin, ettei sattuisi.. :D Voihan pientä! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥ luen sen kuitenkin ennen julkaisemista :)