lauantai 12. heinäkuuta 2014

Raportti Ruusan kuolemasta..


Ruusan tutkimustodistus saapui toissa päivänä. 

Lausunnossa todettiin seuraavaa:

Tutkimustulos: 
Äkillinen sydämen toiminnanvajaus.
Kommentti:
Tutkitulla kissalla ei todettu sellaista sairautta esim. sydämen kehityshäiriötä tai sydänlihassairautta, mikä altistaa äkilliselle sydämen toiminnanvajaukselle. Tällöin kyseessä on yleisimmin äkillinen sydämen rytmihäiriö.

Avauskertomus:
Kuolemanjälkeiset muutokset ovat niukat. Kissan rasvavarastot ovat erittäin runsaat. (Ruusa painoi 4,9kg) Rintaontelossa on kohtalaisesti veren värjäämää nestettä. Sydänpussissa on läpikuultavaa nestettä normaalia enemmän. Sydän muodoltaan ja kooltaan normaali. Sydänläpissä ja sydänlihaksessa ei todeta spesifisiä muutoksia. Keuhkoissa on erittäin voimaksa verentungos ja ne ovat pöhöiset. Keuhkoissa paikoin yksittäisiä verenvuotoja. Henkitorvessa verensekaista nestettä. Ruokatorvessa ei muutoksia. Kielessä yksi kooltaan noin 5 mm pituinen haava josta todennäköisesti suussa todettava veri. Maksassa, pernassa, munuaisissa, alemmissa virtsatie-elimissä ja sukupuolielimissä ei todeta spedifisiä muutoksia. Mahalaukussa multifokaalisia, pinnallisia eroosioita limakalvoilla. Mahalaukussa kohtalaisesti maksoittunutta verta. Suoliston sisältö on niukkaa. Paksu- peräsuolessa kohtalaisesti löysää sisältöä. Suolen seinämässä ei todeta spesifisiä muutksia. Sisäeriterauhaset ja aivot silmämääräisesti normaalit. 

*     *     *

Kasvattajana olen toki helpottunut siitä, ettei kissaltani löytynyt mitään sairautta joka kuoleman olisi saanut aikaiseksi. Mutta oliko 4,5h aikaisemmin annetulla Drontal vet. matolääketabletilla osuutta asiaan? Sitähän ei voi tämän perusteella suoranaisesti tietää, mutta miksi hyväkuntoinen ja terve kissa kuolee yhtäkkiä täysin yllättäen? :( Ensi viikolla vien kopion avauskertomuksesta apteekkiin ja sitä kautta tieto siirtynee Fimean (lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus) pohdittavaksi. Sekä myös lääkeyhtiölle tietoon.

Mutta täysin varmaa on ainakin se, ettei meidän perheessä Drontalia tulla antamaan enää kenellekään koskaan...

2 kommenttia:

 1. Hyvä juttu ettei ollut mitään sairautta!!! Vaikka hamillinen juttu tuo on silti!!! Edelleenkin tulee kyynel silmään kun luen noista Ruusan viime hetkistä.... :(
  Minä en aio meidän pentukoiraa madottaa ollenkaan kaupan matolääkkeillä. Hän kun syö raakaruokaa, suolistonbakteerikanta jo itsessään vähän estää matojen tulemista. Lisäksi annan kuureina Molkosania & valkosipulia joiden myös pitäisi vahvistaa suolistoa niin, että madot eivät siellä viihdy. Jos matoja jostain syystä kuitenkin tulee (kun on taloudessa ulkokissoja ja koira, niin niitä luultavasti jossain vaiheessa tulee), niin aion tilata Petherbsiltä jotain vähän luonnollisempaa matojen häätöön http://www.petherbsdirect.com/
  Punkkejakaan meidän koirissa ei ole ikinä ollut, kun ovat kesän ajan saaneet valkosipulia kuureina. Kyllä noissa luonnon omissa jutuissa vaan vinha perä on.... :)
  Ja hyvä että viet asiaa vielä eteenpäin!! Tuntuu että lääkeyhtiöitä ei kiinnota kuin raha raha raha, välittämättä siitä mitä potilaille kuuluu.

  VastaaPoista
 2. Juu, Fimealle ja lääkeyhtiölle on nyt apteekin kautta laitettu tiedot Ruusan tapauksesta menemään.. En tiedä tulenko sieltä kuulemaan enää mitään, mutta eipähän jäänyt Ruusan kohtalo vain minun ja lähimmäisteni tietoon, vaan sinne missä asioista päätetään.

  Punkkeja mä en ole kissoiltani ikinä tavannut. Eipä ne taida meidän kissatarhassa viihtyä kuivissa oloissa ja sen verran harvoin ulkoilevat valjaissa, ettei niiltä reissuiltakaan ole koskaan turkkiin kiinnittyneet. Onneksi! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥ luen sen kuitenkin ennen julkaisemista :)