perjantai 18. heinäkuuta 2014

Kotityöt versus asuntomessut?


Meidän piti tänään lähteä armaan siippani kanssa kahdestaan Jyväskylän asuntomessuille, mutta kuinkas kävikään? Saimme ilmeisesti viime viikonloppuna kahdenkeskisestä ajasta yliannostuksen, kun päädyimme perumaan tämänpäiväisen reissumme, ja vaihdoimme sen kotihommiin... ;) 

Eilen illalla, Korkeasaaresta palattuamme, minun särki päätä pitkästä aikaa ja koska särkylääkkeet ovat henkilökohtaisella kieltolistalla, päätin mennä heti nukkumaan kuin vain mahdollista. Meillä oli mamma buukattuna lastenvahdiksi koko päiväksi ja jotenkin vaan alkoi tuntumaan, ettei millään jaksaisi huomenna TAAS reissata. Onhan tässä keretty kierrellä jo vaikka missä tämän kesän aikana: Tukholman risteilyllä, Merikarvialla pitkä viikonloppu kotieläinpuistoineen, Hirvensalmen omakotitalonäytelyssä, yhdessä kesäteatterissa, Korkeasaaressa ja vielä olisi ainakin reissu Kökkyrin saareen, veljeni perheen luokse, edessä! Ja koska Juhollekaan messut ei niin välttämättömyys ollut ilmoitimme mammalle, että emme lähdekään, mutta mielellämme pitäisimme kuitenkin hänet päivän apunamme. 

Juho paiski päivän takapihalle nousevan terassin kimpussa. Kohta on pohja tehty ja viimein pääsee laudoitusta ruuvailemaan paikalleen.. Minä tartuin imuriin ja imuroin lähes koko huushollin, myös kissatarhan. :) Pesin koneessa kylppärin valkoiset matot, raivasin Iisan huoneesta yhden ylimääräisen pahvilaatikon pois tilaa viemästä (tämäkin homma odottanut ties miten monta viikkoa..) ja siirsin kynttilät uuteen kaappiimme. Mietin myös Jasonin pieniä tikkaita Iisan huoneeseen tehtäviksi. Siivosin 3 litraa mansikoita pakkaseen ja tein ruuaksi makaronilaatikkoa ja ruuan jälkeen nukutin lapset. Mamma oli käynyt aamupäivästä lasten kanssa torikahvilassa sekä leikkipuistossa touhuamassa. Kun sain pikkuiset unille, tein vielä mustikkapiirakan lopuista mustikoista, jotka maanantaina kävin keräämässä. Hyvää tuli. Lasten päikkäreitten jälkeen hain Minimanista Marseille-saippuaa ja suuntasin villamaton kanssa matonpesupaikalle. Villamatolle näytettiin suosittelevan lumipesua, mutta koska tässä ei nyt lunta ole vähään aikaan näköpiirissä ja muutenkaan mattoa ei ole koskaan pesty, tuuletettu vaan.. Niin ajattelin maton olevan kohta entinen joka tapauksessa, joten jos se menisi pilalle käsittelystäni, niin tulipahan ainakin kokeiltua. Huljuttelin maton ensin hellävaroen kylmässä vedessä jonka jälkeen laitoin siihen reilusti marseille-saippuaa, jonka jälkeen sormineni hieroin maton läpikotaisin ja lopulta huuhtelin runsaalla vedellä. Nyt muutaman tunnin kuivettuaan matto on yllättävän kuiva jo. Näytti se paikoin jonkin verran pehmentyneen, ts. lankojen kierteet aukesivat kärjestä, mutta muuten ei tunnu ollenkaan huonommalta. Ehkä tämä kokeilu siis kannatti? :)) Sillä välin mamma oli lasten kanssa lähirannalla touhuamassa.. :)

Myöhemmin kävimme vielä Raatilla keräämässä loput mansikat navetan takaa. Reilu pari litraa tälläkin kertaa. Pitäisiköhän niistä keitellä hilloa, kun päätin jo, ettei enempää mansikoita tarvitsisi enää pakastaa?

Päivä siis meni kotihommia tehdessä, mutta kiva välillä puuhastella niitä ilman, että samalla tarvitsee kaitsea lapsia. :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥ luen sen kuitenkin ennen julkaisemista :)