maanantai 11. elokuuta 2014

Takapihan muutoksia :)Yläkuvassa kukkapenkki tällä hetkellä. Alakuvasta näkyy, mikä oli tilanne reilu vuosi sitten. Tykkään kovasti mun nykyisestä kukkapenkistä! Ei ole enää samanlainen käärmeiden sun muiden epämääräisten otusten kivikolo...


Takapihaltamme on tähän asti puuttunut terassi, mutta eipä puutu enää. Juho rakensi kesälomansa aikana ihanan terassin meille! Ensi kesänä olisi vuorossa sitten jonkinlaista katoksen tekoa ja olipa meillä haaveena myös toisen oven puhkaiseminen olohuoneesta, mutta aika näyttää miten sen käy. Pääseehän terassille tälläkin hetkellä makuuhuoneen ja kissatarhan kautta, mutta on se aavistuksen hankalaa.. Mutta kyllä jo nyt huomaa, miten paljon kivempi on vaikka istuskella kiikkutuolissa ja nautiskella takapihalla olosta. Eilenkin tein illalla vielä ristipistotyötä ilta-auringon valaistuksessa. Sääkin oli jäähtynyt jo oikein miellyttäväksi!

Odotan jo kuitenkin ensi kesää, että saadaan viriteltyä valokatoksen alle riippukeinu ja lyhtyjä... Toki pöytä ja muuta sisustusta toki! Entisen kotimme takaterassista tuli niin ihana, kun siellä pystyi olemaan säästä huolimatta! Mulla on kovasti haikeutta mielessä siitä, että kesä alkaa pian olemaan takana päin. Mutta kyllähän ne syksyn säätkin voivat olla leppoisia ja romanttisia.. ;)

Kissatarha tällä hetkellä. Mukava sielläkin on välillä istuskella, jos aurinko porottaa päiväsaikaan kovasti taivaalta ja ei halua istua suoraan paisteessa.


Jason ja Bestis katselemassa kissatarhan ovella! :)

Toukokuun lopulla laitoin krassin siemenet suoraan istutusastiaan ja koko kesäkuun näytti, ettei niistä kasva kylmien säiden takia yhtään mitään. Mutta hyvin ovat jo elokuussa kukassa. ;) Viime kesänä kissatarhan ympärillä rehotti koristekurpitsat jotka valloittivat melkein koko tarhan! Niiden esikasvatus oli kuitenkin sen verran työlästä, että tänä keväänä en jaksanut niiden kanssa alkaa pelata. Itse koristekurpitsat olivat kyllä oikein kivoja! Ehkä ensi vuonna taas voisi niitä koettaa kasvatella?

Takapihalle on tullut tänä kesänä kukkapenkki, hiekkalaatikko sekä terassi. Piha on laajentunut kummasti vähän vasemmalle. Mutta on se ainakin nyt siistimmän näköinen kuin aikaisemmin paikalla, marjapuskien takana oli vain jonkin sortin kivikkoa ja heinikkoa. Viinimarjapuskat on nyt tyhjennetty mehuiksi. Luumupuussa on jokunen luumu, mutta vielä ovat ihan vihreät. Omenapuussa odottelee omenat kypsymistä myös. Ehkä tänä kesänä mä niistä vielä hillot jaksan keitellä? Viime vuonna jäi kokeilematta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥ luen sen kuitenkin ennen julkaisemista :)