sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Vauvan vaatteista..

Täytyy nyt yksi kirjoitus pyhittää ihan vaan pelkästään vauvan vaatteille!

Vauvan vaatteethan on ihania, ei siitä mihinkään pääse. Mutta kyllähän tuo muoti nopeasti muuttuu! Muistan Iisan vauva-aikana bodyjen olleen hieman paitsiossa ja pieniä paitoja oli kaupoissa paljon tarjolla. Retro ei vielä 8 vuotta sitten ollut kuin ehkä hieman pinnan alla kytemässä. Iisalla on siis enemmistö vaatteista vaaleanpunasävyistä. Mimosa on sitten saanut käyttää näitä retrojuttuja enemmänkin, tulevasta pikkuvelistä nyt puhumattakaan. :)

Muutama fakta omasta kokemuksesta:
Mä en pidä vauvojen paidoista, ihan todella epäkäytännöllisiä. Joten kaikki alle 74 cm pienemmät paidat ovat joutuneet kiertoon. (Jollei nyt muutamaan t-paitaa lasketa). Myöskään farkkukangas ei vaan kuulu pienten vauvojen pukemisessa ykköskastiin. Joten kaikki farkkuhaalaritkin ovat jääneet Mimosalla pitämättä. (No, okei kerran oli Minni-haalarit päällä mutta siitä viisastuneena, viimeiseksi jäi.)

Yöpuvussa pitää olla ne terät. Vaikka vauvan pienet varpaat onkin maailman ihanimpiin asioihin kuuluva juttu - ei ne kuitenkaan tunnu yhtään niin ihanilta potkiessaan yöllä -  tissiä syödessä - siihen löysään vatsaan joka synnytyksen jälkeen useimmilta äideiltä löytyy.. Joten housumalliset tai lahjemalliset yöpuvut ovat saaneet myös kunnian jatkaa matkaa eteenpäin meiltä. Terällisiä yöpukuja tuntuu olevan aika vähän fb-nettikirppiksillä tarjolla, vielä jos lisää vaatimuksiin sen ettei ihan hailukka väri miellytä. Ja kokokin pitäisi olla max 68 cm ja tyttövärit ei nyt käy. Niin,"voi harmi", taitaa joutua käydä ihan uutena ostamassa muutaman! ;) No, yhden lahjemallisen kyllä äsken sorruin ostamaan. Siinä oli niin ihana leijonakuosi, enkä vastaavaan ole törmännyt aikaisemmin.. Valkoisella pohjalla keltaisia leijonia ruskeine harjoineen <3 Joten pidetään sen kanssa sitten vaikka sukkia! :) Onhan meidän tulevalla leijonapojalla oltava leijonayökkäri!

Kuvassa tällä hetkellä meidän pikkumiehelle kelpuuttamiani vaatteita noin koossa 50-68. 

13 bodyä, joista 4 Iisan/Mimosan vanhoja, uusia 3 ja loput 6 hankittu kirppiksiltä.
14 kpl potkareita/haalareita, joista yhdet (vihreät apilapotkarit <3) uutena hankitut, 2 omasta lapsuudesta, ja yhdet Mimosan vanhat ja loput kirpparilta.
8 kpl puolipotkareita/housuja, joista 3 uutena hankittua, Mimosan vanhoja 4 kpl ja yhdet kirpparilta. 
7 kpl myssyjä/pipo, 2 omasta lapsuudesta, 3 Iisan/Mimosan vanhoja ja 1 kirpparilta
2 yöpukua, toinen kirpparilta, toinen Mimosan vanha
Muut:
Sininen norsukuvioinen fleesepuku jonka olen hankkinut Iisalle kirpparilta ja menee vielä kolmannellekin lapselleni käyttöön
Lisäksi ruskea Nalle Puh velour-takki ja housut (serkuilta), puuvillanuttu kirpparilta (ollut Mimosalla) ja slipoveri (kirpparilta) ja sit kuvassa on parit sukat, mutta niitä kyllä löytyy enemmänkin ;) ja parit pikkarit omasta lapsuudesta. 
Niin ja sitten Iisan ja Mimosan äitiyspakkauksen vaatteet on tallella, joten sieltäkin varmasti vielä löytyy lisää. Toppapuvut ja villapuku nyt ainakin.

Rahaa on mennyt kohtuullisesti. Ja lisää kirpparilöytöjä on tulossa.. Tänäänkin shoppailin ihan tarkoituksella noita yökkäreitä fb-kirppiksiltä ja huomenna aion mennä paikalliselle kirpparille pyörähtämään, josko sinne viikonloppuna olisi saapunut jotakin ihanaa! 

2 kommenttia:

  1. Ihan samoilla linjoilla ollaan: pienien paidat ovat ihan turhuutta ja yökkärissä on oltava terät mukana jo ihan siksi, että meillä peitto saa aina kyytiä ja jalat paleltuvat. Lastenvaatteisiin kyllä hurahtaa, ei voi mitään. Itse himoitsen erityisesti poikien trikoopipoja, niitä kun on tarjolla vaikka minkälaisissa ihanissa kuoseissa!

    VastaaPoista
  2. Mimosakaan ei viihdy yhtään peiton alla ja minä kääriydyn aina peiton alle lämpimään! :) Mutta hyvin ollaan onneksi vielä vierekkäin nukuttu.. Mitenhän me nukutaan sitten kun vauva saapuu taloon? Siinäpä vielä avoin kysymys! O_o

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥ luen sen kuitenkin ennen julkaisemista :)