maanantai 20. elokuuta 2012

Totuus voipaperilla leipomisesta ja vauvajuttuja!

Tein tänään sämpylöitä, niitä tavallisia ja herkullisia, no extrana niissä oli juustoraastetta päällä.
 Kaikki ei kuitenkaan mennyt ihan ohjeen mukaisesti.
Ensinnäkin leivontamargariinin loput meni jo vadelmapiirakkaan joten jouduin käyttämään Becelin margariinia, sitä jota ei suositella leipomiseen. Hyvää tuli kuitenkin. Kun sämpylätaikina oli kohonnut riittävästi aloin leipomaan ja harmikseni huomasin leivinpaperin loppuneen. Voipaperia näytti löytyvän... Nyt tulee postauksen opetus: Usko mitä sanotaan, sitä ei voi käyttää leivinpaperin sijaan, ei vaikka sen pyyhkäisisi vedellä leipomuksen alta. (Ensin suunnittelin kyllä öljyäväni voipaperin sämpylän alta, mutta öljyäkään meillä ei ollut. Joten ties vaikka olisi toiminut? Jätän kuitenkin empiirisen tutkimuksen seuraavalle.) Kahden ensimmäisen pellin sämpylät jouduin leikkaamaan veitsellä irti voipaperista. Tässä välissä pistin vadelmapiirakan uuniin ja pyysin Juhoa hakemaan leivinpaperia ettei kolmannelle sämpyläpellilliselle kävisi edellisten kohtaloa.

Voipaperisämpylät ;)
Kehtasin kuitenkin tarjota pohjastaan leikatut sämpylät vieraille. Kaikki 24 kappaletta tuli syödyiksi. Vadelmapiirakkakin meni. Niin ja eilisen kääretortun jämätkin tuli tuhottua. Mukavaa ettei mitään jäänyt vanhenemaan, sillä ei ne "yön yli nukkuneet" leivonnaiset ole mistään kotoisin. :) Me muuten ollaan jo tuhottu pari litraa niitä tekemiäni mehujakin jo. Tänään sitten kerättiin yksi maijallinen Iisan kanssa marjoja ja huomenna laitetaan mehut taas porisemaan. Tällä kertaa puolet punaisia ja puolet valkoisia viinimarjoja. Toivottavasti noista valkoisistakin irtoaa kunnolla hyvän makuista mehua! Ja puolukoitakin haluaisin jo keräämään. Vaan pitänee vielä malttaa hetkinen että ovat varmasti kypsiä.. Aatos taitaa poimia niitä mun kanssa liinassa nukkuen. :)

Niin ja tosiaan, ketä meillä sitten kävikään? 
Ensimmäiseksi tuli lastenneuvolan terveydenhoitaja kotikäynnille Aatosta tarkastelemaan. 
Aatos painoi kalavaa'alla punnittuna 3700 g, eli syntymäpaino on nyt ylitetty! :)
Muutoinkin kaikki oli kunnossa. D-vitamiinit saatiin ja Aatos sai oman neuvolakortin. 
Myöhemmin serkkuni perheineen tuli meille vauvaa ihastelemaan, hulinaa olikin sitten kuuden lapsen verran! ;)  

Siinähän se maanantai sitten hurahti. Ihastelen tässä sylissäni nukkuvaa maailman ihaninta vauvaa ♥ On se kumma miten sain jo kolmannen kerran sellaisen ;) Niin ja oikeasti mua on siunattu helpoilla vauvoilla. Kaikki ovat järestään olleet tyytyväisiä rintojeni antimiin, nukkuneet yönsä erinomaisesti muutaman kerran syömään heräten. Masuvaivoja ei ole ollut kellään. No, Mimosalla oli joku iltahuutokausi jossain vaiheessa vauvaikää, mutta sekin meni noin tunnin huudolla ohitse ja kestikö lie jonkun kuukauden verran. Ei jaksa muistaa, vaikka vastahan vuosi sitten Mimosakin oli ihan pikkuinen vasta! :) Allergioita ei ole ollut kellään. Ja terveyttäkin on riittänyt. Vauva-aika on ollut kaikkien kanssa nautinnollista, ihanaa aikaa. Ehkä mulle on vaan käynyt hyvä tuuri, kun koen että näitä lapsia on ollut helppo ymmärtää pienestä pitäen. 
♥ ♥ ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥ luen sen kuitenkin ennen julkaisemista :)