keskiviikko 29. elokuuta 2012

Vierailulla Ruuneperin Porvoossa!


Me käytiin tosiaan kaupunkilomalla Porvoossa. :) Olemme Juhon kanssa käyneet siellä aikaisemminkin, minä kissanäyttelyissä ja Juho joskus lapsena. Nyt lähdimme yhdessä pikkuistemme kanssa tutustumaan Vanhaan Porvooseen hieman paremmin. Tai siis itsehän olen Mauri Kunnaksen "Pikku Martta ja Ruuneperini" lukenut ties kuinka monia kertoja Iisalle iltasatuna. Ja aina se vaan jaksaa hymyilyttää ja naurattaa. Ja itse keskityin lähinnä etsimään kirjasta tuttuja paikkoja! ;) Juho jaksoi paneutua Porvoon historiaan jopa majatalostamme lainaksi saadun kirjan avulla. Tiistaina oli loistava sää, jälleen kerran sää suosi meidän retkeilyä! Käytimme päivän syöden, shoppaillen, kahvitellen sekä katsellen kauniita rakennuksia. Välillä vaihdettiin vaippaa ja imetettiin. Mukulakivikadut eivät suosineet matkarataskyytiä joten onneksi olimme kaukaa viisaita ja Juho oli varannut mukaan kantorinkan jossa Mimosa viihtyi mainiosti. Minä taas kannoin Aatosta liinassa. Vanhan kaupungin kadut eivät kuitenkaan onneksi rasittaneet meitä liian pitkällä kävelyretkellä vaan oikein sopivalla taipaleella. 

Niin mielelläni haluaisin kertoa että reissu oli yksi onnistuneimmista, mutta valitettavasti niin en pääse kirjoittamaan. Päivä siis sujui erinomaisesti. Söimme lounaaksi JuhlaHelmessä ihanaa pastaa. Mimosalle kanaa ja muussia. Sitten nautittiin cappucinot majapaikkamme viereisessä kahvilassa kera vadelmajuustokakun ja illalliseksi päätimme käydä syömässä etanoita ja muita herkkuja ravintola Timbaalissa. Mimosa sai muussia sekä lihapullia. Väliajoilla teimme pieniä ostoksia, lähinnä tuliaisia Iisalle (joka oli koulussa ja isänsä luona kun me hurvittelimme kaupungilla) ja jotakin pientä lapsille ja herkkuja aikuisille. Kaupungin pikkuputiikkien ihmiset olivat erittäin ystävällisiä ja keskustelivat mielellään, ainoastaan yhteen nuivaan tyyppiin törmättiin... No jäi ostoksetkin sieltä tekemättä. Mutta pääsääntöisesti palvelu oli oikein miellyttävää! Majapaikaksemme olimme valinneet Bed and breakfast tyyppisen Ida-Marian, joka oli raatihuoneentorin vieressä, eli olimme mukavasti keskellä palveluita. Tehtyämme pienen iltakävelyn ja kaupassa käynnin, vetäydyimme majapaikkaamme. Syötiin vähän iltapalaa, laitettiin lapset nukkumaan ja nautittiin hetki hiljaisuudesta sohvalla, ihan kahdestaan.

Ja sitten se alkoi. Pienen tytön korvia särkevä itku. Jota ei meinattu saada rauhoittumaan millään. Lisäksi Mimosa oli vielä ihan tulikuumakin. Vähän ajan kuluttua huuto jatkui, jos mahdollista vielä kovempana ja lopulta Juho soitti Porvoon alueen päivystykseen ja lähti tytön kanssa hakemaan sieltä kipulääkettä. Onneksi lääke auttoi ja tyttö nukkui, muutaman kerran heräten aamuun asti. Tuon lisäksi vaihdoin vielä Aatokselle kahteen kertaan läpikastuneet vaatteet kuiviin.. Aamusta sitten Juho haki apteekista suppoja ja soitti kotipaikkakunnalle lääkäriajan iltapäivälle. Suppo onneksi auttoi pahimman yli ja Mimosalle maistui aamupuuro hyvin. Kerroimme yöllisestä sessiostamme majapaikan omistajalle ja tämä myöhemmin kertoi sanoneensa toiselle majatalossa yöpyneelle pariskunnalle mistä oli kyse. Nämä kun olivat kuunnelleet sydäntä särkevää huutoa naapurihuoneesta miettien olemmeko lähteneet esimerkiksi baariin ja jättäneet lapsen yksin huoneeseen..! Huhhuh, siis ihmeellisiä asiota ihmisten mielessä liikkuukin! Itselle tuo olisi niin viimeinen ajatus ikinä! Eivät siis arvanneet että meillä on itseasiassa kaksi pientä matkassamme ja parhaamme yritimme korvakipuisen lapsen auttamiseksi tehdä. Kotiterkkarista saimme antibioottikuurin tytölle ja nyt kipulääkkeiden voimin toivotaan että tulehdus on pian mennyttä elämää!

Vaikka yö oli kauhea, niin Vanha Porvoo on ihana! :)

Mimosa iloisena JuhlaHelmessä odottamassa ruokaa.

Erinomaisen hyvä kanapasta!

Nukke ja lelumuseo joka oli valitettavasti kiinni.
 

Cappucinoa ja vadelmajuustokakkua ♥

Majapaikkamme Ida-Maria :)

Raatihuoneentori

Juho ja Mimosa Raatihuoneentorilla

Torin nurkalta edelleen


Porvoon tuomiokirkko näkyy kuvassa ylhäällä

Onkohan näissä olleet aikoinaan hevoset kiinni?

Edessä raatihuoneentori sekä oikealla majapaikkamme Ida-Maria

Hups, Aatoskin oli matkassa mukana ;)
 
Timbaalissa syömässä :)

Ravintola Timbaalin kaunis sisääntulopaikka

Ja raatihuoneentori toiselta puolelta kuvattuna

Porvoon tuomiokirkko


Doris & Duke secendhand shoppiin suunnittelin tulevani seuraavana päivänä, 
mutta niin ne suunnitelmat jäivät seuraavaksi kerraksi tällä kertaa!

Palokunnantalo Porvoossa


Meidän pienet rakkaat matkalaiset ♥

Ja kolmas pieni oli myös illalla kuumeessa, joten kouluun ei ole huomenna menemistä.
Melkoinen päivä oli kaikkine yöllisine valvomisineen. Selvittiin silti kunnialla miehen kanssa. Onneksi puhalletaan yhteen hiileen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥ luen sen kuitenkin ennen julkaisemista :)