lauantai 5. tammikuuta 2013

Aatos pian 5kk

Aatos 4 kk ikäisenä

5 kk neuvolatiedot (3,5k mitat)
paino 7970g (7110g)
pituus 66,6 cm (64,2cm)
päänympärys 44,6 cm (43,5cm)

"Hienosti kasvaa edell. rintamaidolla. Jäntevä poika, varaa jalkoihinsa. 2 hammasta alhaalla on. Harja + ohjeet. Siirrettiin rokotuksia." (Meillä oli vasta jyllännyt noro-virus, niin halusin siirtää tällä kertaa rokotteet kuukauden päähän.)

Pieni mieheni, Aatos on jo saanut ensimmäiset hampaansa alaleukaan! Ensimmäinen nökö ilmestyi äidin ja muidenkin ihmeteltäväksi 16.12.2012. Kymmenen päivän päästä tuli seuraava! :) Mimmillä eka hammas puhkesi 6kk iässä ja Iisalla 8kk iässä. Että ihan ovat lapsoset omanlaisiaan tässäkin suhteessa. Pieni nököhammas tykkääkin maistella äitiä ainakin silloin, jollei ole niin kova nälkä.. Ja välillä silloin, kun tissistä tulee maitoa liian vuolaasti. Auts! Ja sitten jos liikaa pureksii niin tissit menevät piiloon. Mammalassa tämä sai viimeksi aikaan lohduttoman itkun kun äiti tuolla lailla meni tekemään... Miehet! ;)Aatos on tehnyt muutaman käännöksen sängyllä, hieman epätasaisella alustalla mutta tasaisella matolla hän ei ole vielä kääntynyt. Ihan muutaman päivän aikana on yritystä kuitenkin alkanut olemaan kääntymisen harjoittelussa. Toki viihtyy Aatos edelleen hyvin lelujensa parissa lelukaaren alla. 

Aatos on myös alkanut heiluttamaan lantiotaan. Huimasti sheikkaa välillä ja minä olen ihmetellytkin, mitä kummaa latinoverta pojassani oikein virtaa, kun ei sitä vanhemmissakaan tiettävästi ole??? :D Tyttöjen en muista tämmöistä lantion kievotusta tehneen koskaan! 

Vierastamaankin Aatos on muutaman kerran alkanut. Viimeeksi Panu-setä oli aivan hurrrrrjan pelottava, pariin kertaan Aatos vetäisi itkut sedän nähdessään. Onneksi loppuvierailulla poika oli jo tottunut setään! Myös Martta-mummoa pari päivää sitten Aatos hieman vierasti alkuun, mutta nopeasti alkoi jo hymyilemäänkin hänelle. Ja kummitätin 18-v synttäreilläkin oli hirmuisesti pelottavaa porukkaa! ;) 

Tylsistyessään poikani alkaa kiljumaan. Korkealta ja melko kovaa. Tai no, kovalta se ainakin kirkossa kuulosti kauneimmissa joululauluissa ollessamme!!! :) Aatos ei niinkään itkeskele tyytymättömyyttään, kiljahtelee vain ja pitää tyytymätöntä ääntelyä! 

Nälkäisenä hän pitää ähkettä, usein taitaakin mennä jonkin aikaa, että herään Aatoksen nälkään.


Aatos on ensimmäinen vauvani jolta on lähtenyt vauvatukka pois. Tai ei nyt ihan kokonaan, sillä hänellä on hieno takaraivotukka sekä korvan takana "vähäsen" mutta kyllä se uusikin hius on alkanut jo hieman kasvamaan, vaaleana edelleen. Karstaa on ollut pikkuisen, hieman sitä on rapsuteltu pois.


Rintaruokinnalla mennään edelleen.. Hyvin on sillä poika pyöristynyt. ;) Tarkoituksena jatkaa sinne kuuteen kuukauteen asti, mikäli ei nyt mitään ihmeellistä tapahdu. Selvisimmehän mukavasti noroviruksenkin kynsistä jossa allekirjoittanut oksenteli kolmeen kertaan ja muutenkin voi huonosti. Aatoksella oli yhtenä päivänä selkeästi vatsakipua johon sai supon. Muuten pikku mies on tehnyt hieman useammat kakat kuin aikaisemmin... Toivottavasti poika selvisi näin helpolla tästä!

Vaatekoko on nyt 68, joitakin 62 kokoisia on vielä käytössä, mutta eiköhän nekin jo pian siirry pois uusien vaatteiden tieltä! Ihania vaatteita onkin taas tullut hankittua... Kun vaan jaksaisi pistää osan pieniksi jääneistä myyntiin.. Sen nyt mitä raaskii laittaa, osahan toki jää säästöön! :)

Vaippakoossa menee vielä sama Muumi 3. Joskus on ollut kokoa suurempikin käytössä (Mimosalta),  silloin on usein kuitenkin vaatteet kastuneet, joten pienemmillä vielä mennään.
Joulun aikaan oli kovia pakkasia, ja meidän sisämittari näytti että olisi ollut -16 astetta pakkasta. Lähdimme kuitenkin puoleksi tunniksi pihalle. Aatoksella oli vaatetta kovasti päällä ja vaunujen edessä fleesepeitto kaksinkerroin, siitä huolimatta pojan posket alkoivat punottaa. :( Paleltuivat siis ilmeisesti. Kylläpä harmitti!Pieni miehemme osallistuu myös päivä päivältä enemmän perheemme asioihin omalla kielellään. Hihkuu ja höpisee! Tosin tarkkailijan roolissa Aatos myös viihtyy aika paljon. Eikä päiväunetkaan enää niin kiinnoistaisi, kun on niin paljon seurattavaa, mitä kotona tapahtuu! Parit unet nyt kuitenkin nukkuu sentään. Ja yöllä hyvin, joku yö jopa 7,5h putkeen joskus sitten taas pari kolme syöntikertaa maistuu. :)

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi ♥ luen sen kuitenkin ennen julkaisemista :)