maanantai 21. tammikuuta 2013

Vauvatreffit Helsingissä!

Hui hai hulinaa!

Kiva viikonloppu takana! :)

Perjantaina herättiin pakkasen kirpsakkaan aamuun ja lähdimme ajelemaan hieman alle 30 asteen pakkasessa kohti Lahtea ja juna-asemaa! Esikoinen heitettiin menomatkalla kouluun ja pienimmät nukahtivat ajomatkan aikana. (Kiva että Mimmikin vähän nukkui, kun oli päivän ainoat unet!) Lahteen päästyämme tuli päivän hankalin etappi, nimittäin meinasin paleltua autopaikkaa maksaessani... Jumalaton pakkastuuli vihmoi naamaa ja sormet meinasivat jäätyä ottaessani neljännen kerran yhteyttä "valvomoon" josta kerrotiin, että kyllä tämä yhteys kestää kerrallaan ehkä puoli minuuttia ja sitten katkeaa automaattisesti ja että ilmeisesti laite ei toimi ja voitteko siirtyä toiseen maksupisteeseen. No, eihän siinä muuta auttanut kuin juosta satametriä toiseen suuntaa ja toivoa, että se vehje pelittäisi. Lapset olivat lämpöisessä autossa sen aikaa, kun mä juoksentelin pitkin parkkialuetta.. Kiittelin siinä mielessäni rakasta miestäni joka passitti meidät riittävän ajoissa matkaan, mun aikataululla me oltaisiin myöhästytty junasta. Kun autopaikka oli viimein saatu maksettua, otin rattaat ja kasasin kaiken tarpeellisen kyytiin ennen kuin siirsin lapset siihen. Ja sitten lähdettiin kiireellä kohti "jotain raidetta". En tietenkään huomannut mitään hissiä ja paineltiin rappuset alas pyörätuoliluiskia pitkin ja henkeä pidätellen... Sain nojata kaikella painollani taakse päin ja voimani riittivät nipin napin pitämään rattaat hallinnassani! Huhuh! Onneksi löysin hissin millä pääsimme oikealle raiteelle ja noin vajaan kymmenen minuutin kuluttua junamme jo saapuikin. 

Junammehan oli mallia "interCity" ja mahduimme kuin mahduimme sisälle kärreillämme. Mutta varaamani ( :D ) invapaikka tuottikin yllätyksen. No, eihän siinä tietenkään mitään istuinta ollut, eli olin ostanut ymmärtämättäni paikan rattaille. Muutenkin vaunussa oli jo kahdet muutkin vaunut, mutta onneksi sopu sijaa antaa ja minullekin löytyi istumapaikka! :D ( Note to self: älä varaa invapaikkaa jollet istu pyörätuolissa!) Junalippua ei kysellyt kukaan ja Mimosakin istui tyytyväisenä vieressäni. Aatos hörppäsi kerran tissiä ja sen jälkeen makoili tyytyväisenä rattaissa leikkien lelullaan. Parit voileipäkeksit ja mehut syötiin jonka jälkeen käytiin vessassa ja alettiin jo pukemaan. Juna oli kymmenisen minuuttia myöhässä, mutta se ei meitä haitannut, päinvastoin. Samassa vaunussa istui pari puheliasta Lappeenrantalaisrouvaa, joista toinen vauvansa kanssa opasti meidät ystävällisesti metroasemalle ja Kampin ostoskeskukseen. Siellä tiemme erkanivat ja me löysimme vauvatreffipaikkamme helposti!

Me olimmekin yllätyksekseni ensimmäisenä treffipaikalla! :) Pian kuitenkin äitejä ja epeleitä alkoi valumaan paikalle! Meille oli varattu Kampin yläkerrasta kahvilan "sohvaosasto" klo 12 eteenpäin ja sen me mukavasti valloitimme vauvojen ja etenkin vaunujen kanssa! Kaikenkaikkiaan 16 mammaa saapui paikalle ja yhdellä toisellakin äidillä oli vauvan isosisko mukana, joten menoa ja meininkiähän riitti! Kaikkihan me jo ollaan vauvaryhmän kautta olleet jo yli vuoden tekemisissä, mutta mulle uusia - siis ennen livenä näkemättömiä - tyyppejä oli 12 kappaletta. Mutta mukavasti juttua riitti kaikkien kanssa, vaikka osan kanssa ei juuri kerennytkään haastelemaan.. Ensi kerralla sitten! ;) Kahvilassa syötiin ja juotiin jotain kevyttä ja muutaman tunnin jälkeen osa lähti shoppailemaan ja osa siirtyi pian Amarilloon jatkamaan päivää! Kiva oli saada masut täyteen ja myöhemmin Juho saapui meitä Amarillosta hakemaan. Kello taisi siinä vaiheessa olla puoli kuuden paikkeilla. Oli kyllä mahtavaa! Ja mikä ihaninta, lapset jaksoivat päivän tosi hyvin! Mimosa hoiteli muidenkin vauvoja, lähinnä hyssytteli vaunuja ja käppäili paikasta toiseen ihmetellen kun joka paikassa oli vauvoja! Ja Aatos katseli muiden mukana. Amarilloon siirryttäessä hän nukkuikin onneksi pidemmät unet, joten sain hyvin syödä annokseni ja Mimosakin sai äidin huomion itselleen siksi aikaa.  

Epelitapaamisesta jatkoimme matkaa Juhon serkuille, jossa saimme ihanaa italialaistyyppistä ruokaa! Kerrassaan herkullista. Jäimme yökylään ja iltaa jatkettiin rennoissa tunnelmissa, kunnes allekirjoittanut nukahti lapsien nukutusreissulle sänkyyn... Päivä siis vaati veronsa, mutta oli kyllä sen arvoista. Lauantaina kävimme vielä Jumbossa ennen kotimatkaa. Aatokselle ostettiin Pentikistä omat astiat, kun pianhan hänkin alkaa maistella tissin ohella muutakin sapuskaa! :)


Lauantai-iltana palasimme kotiin ja lämmitettiin takka sekä katsottiin Putous! Oltiin rennosti ja nukuttiin pitkään sunnuntaiaamuun... Tänään käytiin vähän ulkoilemassa, päiväsaunassa, syötiin hyvin ja mentiin käymään kylässä entisillä naapureillamme! Sieltä siirryttiin vielä mummolassa käymään ja sieltä kotiin... Huomenna alkaa taas arki... Onneksi perhekerho odotteleekin meitä jo heti aamusta ja päiväruokakin on jo valmista! ♥

2 kommenttia:

  1. Tälläisiä touhukkaita kaupunkipäiviä saa osakseen äitiyslomalainen. Vaikka latte varmaan jäähtyi kuppiin niin sait tuon silti kuulostamaan niin tavoiteltavan ihanalta. :)
    Onneksi pakkaset ovat hiukan hellittäneet. - L

    VastaaPoista
  2. ;) Latte, tai tällä kertaa cappuccino, kerkesi kyllä hyvin kylmenemään.. Onneksi se kylmä kahvi sentään kaunistaa..! :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥ luen sen kuitenkin ennen julkaisemista :)