keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Mimosa 1v 7kkVuosi vaihtui ja Mimosakin kasvaa hurjaa kyytiä. Tyttölle tuli ikää 1v 7kk jo. Melkoinen Mimmi onkin jo kyseessä! :) Tahtoikä painaa päälle kovaa kyytiä! 

Pienen tytön suu käy taukoamatta, tai siltä se ainakin tuntuu välillä! Päivittäin kuulee uusia sanoja ja yleissanat ovat muuttuneet hättis, hassis!, kakka! Kielemme kielteiset muodot, kuten "ei käy", "en ota", "ei oo", "en", "ei", ovat yleistyneet puheessa koko ajan. Tomera ja päättäväinen ovat niitä adjektiiveja, joilla tytärtäni tällä hetkellä kuvailisin. Toki myös suloinen, ihana, hauska hassuttelija ja symppis ovat niitä sanoja joista tulee Mimosa mieleen. Mimosan puheessa monet sanat saavat myös -is päätteen. Isis, äitis, Bestis, jne..

Kissat ovat muuttuneet "MAUksi", ja kaikkien nimi taitaa olla "Bestis". :) Aatoskaan ei ole enää kuin "vauva". Etenkin mummoa ja mummolaan, hoetaan päivittäin. Toki pappa löytyy sanavarastosta kuin mammakin. Veljeni vaimo, Piia, on Mimosan erityissuosikki ja PIA kuuluukin myös vähän väliä puheessa. Pieni papukaija toistelee sanoja, mitä poimii muiden puheista. Tänä aamuna Mimosa heräsi Aatoksen hikotteluun ja ensimmäisenä Mimmi tokaisi "hikka". 

Panu-kummi ja Mimosa tekemässä mammalta saatua palapeliä.

Tällä hetkellä Mimosa tykkää palapelien teosta. Mimmi sai mammalta 2+ vuotiaille tarkoitetun nuppipalapelin jossa on kaupunkikuva, ja tyttö osaa sen tehdä jo ihan itse. Eläinnuppipalapelit menevät heittämällä oikeisiin paikkoihin. Ennen joulua Mimosa oli hyvin kiinnostunut nukkeleikeistä. Ajelutti vauvoja omissa vaaleanpunaisissa vaunuissaan ja haki niille vaippoja sekä puhdistuspyyhkeitä makkarista ja sitten vaihdatutti vauvoille puhtaat vaipat! Tällä hetkellä Mimmi tykkää vaan työnnellä vauvoja vaunuilla ympäri taloa ja ajella muumileikkiautollaan. 

Piirtäminen on uusi innostuskohde! Mimmi haluaisi vähän väliä piirtää, onpahan taas uuninsivukin saanut lyikkäristä osakseen... Joten huomenna pitäisikin hakea neidille kilopaperia piirtämiseen! :) Lattialla makoillen on mukava värittää ja pöydän ympärillä, muttei todellakaan syöttötuolissa vaan ihan isojen ihmisten tuolilla!! :'D 

Mimmi harjoittelee pukemista! :)

Mimosa on alkanut harjoitella kovasti myös vaatteiden pukemista päälleen. Monesti päivässä tyttö käy hakemassa ulkovaatekopastaan hattua, kauluria, hanskaa, joita sitten tyytyväisenä pukee päälleen. Myös heti kun kuulee, että ollaan pihalle lähdössä, alkaa jotain pukemaan. (Ennen kuin muistaa, että on kiva heittäytyä veteläksi kun äiti pukee haalaria päälleen...)

Mimmi ja mummo

Ennen joulua Mimosalla oli kausi, jolloin hänestä oli ihan tavattoman hauskaa käydä herättämässä vauva kesken unien. Siis menemällä kiljumaan viereen, tai sitten muuten vaan vähän tönäistä että vauva herää! Mutta sitten kun vauva oli saatu itkemään, niin johan Mimosaakin alkoi harmittamaan, kun vauva otettin syliin lohdutukseksi ja HÄN ei päässyt heti syliin... (Hohhoijaa, mitähän pienen päässä oikein liikkuu? :) Kun ensin tehdään tuhmia herättämällä velimies, kun itsellä olisi äidin huomio ollut, vaan sitten kun velipoika saa huomiota, harmittaa se kahtalailla... Onneksi tämä vaihe on hetkeksi jäänyt unholaan!)

Joskus sitten harmittaa jostain muusta syystä!

Tänään Juho vei Mimmiä hampaan pesulle ja kun Mimmi ei halunnut ensin harjata itse omia hampaitaan, totesi Juho että isi sitten pesee Mimmin hampaat. Tyttö lähti juoksemaan karkuun ja kun Juho nappasi Mimmin kiinni ja syliinsä, niin tämä yritti lyödä ja puraista iskää! Kuulin vain kun Juho repesi tilanteen koomillisuuden takia röhönauruun! Naiset! :D

Karkuun juokseminen, on nykyään hauskaa, ihan aina!

Lumesta Mimosa näyttää tykkäävään ja istua pulkan kyydissä, kun vedän häntä pientä alamäkeä alas. Tänään Mimmi viihtyi pitkät pätkät lampaantaljan päällä pulkassa, kun sisko ja minä ja Juho vedimme häntä samalla kun luistelimme! Oli kivaa! Mietin myös minkähän kokoiset luistimet meillä olikaan Iisalta odottamassa? Ja minkähän ikäisenä Iisa opetteli luistelemaan? En muista yhtään!

Potta on edelleen: "ei oo".

Jouluna äidin ote lipsui ja Mimosa oppi suklaan suloisuudet. En edes muista, kävikö niin vahingossa vai jopa tarjosinko hänelle Da-Capoa kun niitä itsekin vedin nassuuni kaksin käsin... Muita karamellejä Mimmi ei sentään vielä ole päässyt maistelemaan. Ja toivonkin, että menee vielä pitkä aika, ennen kuin niiden päälle oppii.


Löysin kuukausi sitten kirpparilta ihanan "Niina Nallen syntymäpäivä" -kirjan. Ja sitä sitten on luettu nyt joka päivä monta kertaa. Mimosa välillä kutsuukin itseään Niinaksi. Kirjaa lukiessa Mimosa monesti eläytyy lukemiseen, etenkin kun Niina Nallea alkaa itkettämään, silloin Mimosakin näyttelee "yhyy yhy yhyy".. kun Niina on surullinen. Onneksi kirja päättyy iloisesti! :) Yöunille käydessä, Mimosan saa hyvin laittamaan pään tyynyyn kun muistuttaa, että niin Niinakin tekee! Tosin yöunille nukahtaminen on alkanut kestää.. Välillä tytössä tuntuu olevan virtaa vaikka muille jakaa, vaikka nukkuukin 1-2h päiväunet. Päiväunille mennessä Mimmi haluaisi repiä nukuttajan tukkaa, että nukahtaisi... Aiaiaiai! Mulla on päänahka ihan hellänä ja tukkaa kun lähtee muutenkin, olen alkanut pitämään päässäni pipoa kun menen nukutuspuuhiin. Tämä saa neidin yleensä raivon partaalle kun haluaisi kiskoa hiuksista ja pipo onkin niiden suojana. Juho tunkee päänsä tyynyliinan sisään välttyäkseen hiusten tempomiselta... Kaikkeen sitä vanhemmat oikein joutuvatkin!!! Ehkä tää joskus naurattaa itseäkin! Yöllä Mimmi saattaa herätä muutaman kerran, mutta kun on meidän välissä, niin nopeasti nukahtaa kyllä onneksi uudelleen.

Tosin eilen, kun olimme veljeni perheen luona viettämässä uuden vuoden aattoa, nukutti poikkeuksellisesti Piia Mimmin, kun tyttö meinasi ensin nukahtaa Piian syliin telkkarin ääressä. Ja kun Mimmi kävi patjalleen, niin ei mennyt varmaan viittä minuuttia pidempään kun Mimosa oli jo unessa... Taisi olla ihana juttu, kun Piia oli nukuttamassa. Meistä Juhon kanssa Mimosa ei ollut ollenkaan kiinnostunut vaikka olimmekin koko ajan näkyvillä... :) 


Mimmin tukka on kasvanut sen verran, että siihen saa mukavasti jo pikkuiset ponnarit laitettua. Mä yleensä annan hiusten olla valtoiminaan, mutta Iisa tykkää laitella Mimmille ponnareita ja ne päässä hän on kyllä oikein suloinen. ♥ Välillä Mimmi haluaa itsekin että laitetaan ponnarit. :) 


Vuodenvaihdetta viettäessämme, Mimosa opetteli kävelemään rappusia oikein urakalla ja kiipesi monet kerrat yläkertaan isompien tyttöjen leikkeihin mukaan... Onneksi ei mitään sattunut!

Ja vielä muistui että Mimmi on oppinut puhaltamaan tulitikun sammuksiin ja tämä jos mikä oli tosi riemukas taito oppia!! :) Pieni nainen on yhtä naurua ja hymyä kun saa tikun sammuksiin! ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥ luen sen kuitenkin ennen julkaisemista :)