sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Vuodenvaihde ja 2013 alku


Vaikka uuden vuoden juhlinnat ovat monta päivää sitten vietetyt, ajattelin silti kirjoittaa lyhyen muiston siitä ylös. Iisa oli mennyt jo muutama päivä aikaisemmin serkkulaan ja me menimme perässä maanantaina. Ensin syötiin ihanat salaatit, nakit, perunasalaatit ja itsetehdyt leivät, jonka jälkeen käytiin saunomassa ja pikkutytöt kävivät jopa lumessa juoksentelemassa, alasti tottakai! :D Saunan päälle kuivattiin pikaisesti tukat ja pistettiin vaatteet päälle ja riennettiin kentän laidalle katsomaan "lasten ilotulitusta" jonka Vesileppis meille ja sadoille venäläisturisteilleen tarjosi. Kaunista oli katseltavaa, jälleen kerran! 


Minäkin hypin uuden kamerani kanssa ilotulituksia kuvaamassa. Ihan olin tyytyväinen otokseeni! Entisellä kamerallani ei olisi saanut mitenkään tämän tasoista kuvaa. :)

Lasten ilotulituksen jälkeen taidettiin ottaa palasta ja pistää peli pystyyn. Oltiin kaikki pelissä mukana, sellainen Touhula-lasten peli jossa koko porukka joko voitti tai hävisi. Me voitimme tällä kertaa! Kiva peli. Siitä sitten tyttöjä laittamaan unille ja pienimmät taisivat nukahtaa helpoiten. Pikku Mimmi nukahti Piian nukuttamana keittiön nurkaan, jonne hänelle oli patja laitettu siksi ajaksi, ennen kuin me vanhemmat kävimme nukkumaan. Aatos nukahti matkasänkyyn, kuin kokeneempi matkaaja konsanaan! (Iisa ja Mimmi eivät ole ikinä nukahtaneet/nukkuneet matkasängyssä, vaan reissussa äidin kainalossa, tissi suussa..) Iisa ja Pihka olivat vaikeimmat saada unenmaille.. Mutta yläkertaan hekin viimein simahtivat. Me aikuiset katselimme telkkarista jotakin hömppää ja puolenyön aikaan katsoimme ilotulitusraketit. Minä sisältä ikkunasta ja muut kuistilta. Eivät onneksi lapset heränneet rakettien paukkeeseen. Otettiin vielä Pommacit vuoden 2013 kunniaksi ja herkuteltiin juustoilla, kekseillä ja suklailla. Nami! Hetki seurattiin vielä televisiota kunnes käytiin nukkumaan. 

Kälyni tildailemat ihanat luistimet ♥

Mimosa kauppaleikeissä!

Vuoden ensimmäinen päivä sujui leppoisasti. Syötiin aamupalat ja sen jälkeen puettiin päälle koko porukka ja lähdettiin luistelemaan läheiselle luisteluradalle. Kaikki muut paitsi Mimosa, Janne ja Aatos luistelivat. Aatos veteli hirsiä matkarattaissaan, Mimosa istui sujuvasti pulkan kyydissä kun häntä luistellen vedimme perässämme ja Jannen luistimet eivät vain löytyneet mistään.. Mukavaa oli luistella muutaman vuoden tauon jälkeen. Mä olen luistellut viimeksi uutena vuonna 2010, kun odotin Mimmiä ja olimme Juhon ja Iisan kanssa viettämässä serkkulassa uutta vuotta! :) Tämä oli siis jo vähän perinteistäkin! Luisteluiden jälkeen emäntä ja isäntä tekivät meille herkulliset lihapullat ja spaghettikastikkeet sekä uutta leipää. Ruuan jälkeen jatkoimme matkaan mammalaan kahville ja siitä sitten kotia kohden. 

*     *     *

No, mutta keskiviikko yönä Mimosa alkoi oksentaa ja Juho oli ollut huonovointinen koko päivän töissä. Seuraavana päivänä minäkin jo oksensin ja kuumekin nousi 37,7 asteeseen. Noro-virus kaatoi meidät sänkyyn seuraaviksi päiviksi. Ja samoin oli käynyt veljeni perheelle.. Ja mammallekin me oltiin tuo kamala tauti viety! :( Myöhemmin kuulin että Leppävirralla oli ollut enemmänkin noro-virukselle sairastuneita.. ja taitaa sitä olla muutenkin koko maassa paljon nyt liikkeellä. Pihka ja Iisa olivat ainot joihin virus ei tainnut tällä kertaa tarttua. Hyvä että edes he. Oli kyllä kamala tauti! Onneksi Iisan ei tarvinnut tulla meidän sairastupaamme tartuntaa ottamaan viikonlopuksi vaan sovittiin, että huomenna tyttö tulee äitin kotiin. Me muut makasimme päivät sängyllä/sohvalla/olohuoneessa olevalla patjalla ja nukuimme ja lepäilimme. Oikeastaan vasta tänä iltana on alkanut olla normaalimpi olo. Onni oli myös se, että Aatos taisi selvitä melko helposti, vatsakipua oli selkeästi yhtenä päivänä ja sitten ulosteita on tullut reippaammin. Mutta muuten virkeä poika. Samoin Mimosa. Toivottavasti ei ihan vähään aikaan ole tulossa uudelleen...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥ luen sen kuitenkin ennen julkaisemista :)