perjantai 11. lokakuuta 2013

Kotiäidin hajoilua ja kuinka shoppailuterapia paranti sen.

Just nyt ei pysty keskittymään toisten blogien lukemiseen, koska tämä päivä on ehkä pakko taas purkaa kirjaimiksi. Lainaten fraasia "ei mennyt kuin Strömsössä" piti taas kerran paikkaansa.
Aamu alkoi perinteisesti dinojunalla. Joka on meidän perheen joka-aamuinen hitti. (Aatos on mielestäni ihan kuin Kamu ♥) Ihan perusmeininki siis.
Seuraavaksi kuulen vessaan, että "mitähän Aatoksella on tuossa jalassa". 
Tämä jo enteilee pahaa, mutta ummistan korvani ja huutelen olohuoneeseen, että ei varmaan mitään ihmeellistä... Aatos käy vessan ovellakin kääntymässä ja palaa takaisin olkkariin.
Seuraavan kerran kuulen uudelleen "mitähän Aatoksella on tuossa jalassa" ja kääntyessäni vihdoin katsomaan, että mitähän sillä pikku-ukolla sitten on siinä jalassa, niin näen että kissan kakkaahan se ja pökäle siinä vieressä, ja näköjään on sitä sitten tassuteltu tuossa valkoisella matollakin (legomeressä) ja jäljet johtavat myös tuonne vessalle missä minäkin äsken olin... Paskaaks siinä sitten, kävi mielessä. Siivoamaanhan sitä oli alettava. Järjestyksessä ukko, itse shaisse ja lattia, matto. Myöhemmin vielä yöpuku. Vaipanvaihdon yhteydessä tietenkin suhautetaan pissit sänkyymme, joten lakanoiden vaihto-operaatio pääsee viimeinkin toimeenpanovaiheeseen, johon inspiraatiota on odotettu jo jokunen päivä, kunhan nyt tietysti on odotettu, että pissa petarissa on varmasti kuivunut. No, lakanapyykillehän tässä jo joutikin. 

Päivälle oli tulossa taas pituutta, koska Juho saapuu töistä joskus ysin hujakoilla. Mulla oli muutenkin suunnitelmissa käydä tänään shoppailee Mikkelissä puuttuvia juttuja. Mutta jotenkin tunnuin hajoilevan jo reilusti ennen klo 11. Lapset tappelivat ja aistivat että äidillä on jokseenkin herkkä päivä tänään näköjään ja parempi yrittää änkeä hänen syliinsä joka välissä. Varsinkin silloin kun hän näyttäisi vetäytyvän katselemaan leikkejä kahvikupponen käsissään. Jossain vaiheessa, kun olin selvinnyt kahvistani ja todennut, ettei aamusta päästy pihalle, ja nyt on kyllä pakko pistää huusholliin vähän järjestystä (legot matolta ym. pientä, mutta niin siistivää toimintaa.. ;) ) koska eihän täällä kaaoksessa jaksa muuten olla mitenkään. 

Ääh. Ehkä hyppään nyt kohtaan missä lapset ovat syöneet ja nukkuneet eri aikoihin päiväunensa. Ihan toisaalta hyvä tänään niin, vaikka se "oma aika" jäikin tänään tähän iltaan.. Niin molemmat saivat toisen unihetkiajan itselleen äidin kanssa yhteistä aikaa. Se oli oikein kivaa. Mimmin kanssa vaihdettiin lakanat ym. Aatoksen kanssa kerettiin olla vähän pidempään kaksin ja kuunneltiin lasten levyä ja välillä köröteltiinkin ja hupsuteltiin. :) Niin ja pakattiin yksi paita minkä olin myynyt ja ajattelin viedä postiin, kunhan lähdettäisiin liikkeelle. No, Mimosa heräsi ja mä kävin viemässä roskit pihalle. No, eihän siinä mennyt kuin minuutti ja kun tulen takaisin, niin ensimmäisenä näen lattialla sen vastapaketoimani paidan joka on revitty kuorestaan ulos...!!!!! Arghhhhhhh!!!! Saattoi päästä pari rumaa sanaa siinä. Harmittaa jälkeen päin, kun toinen on innoissaan ollut että on löytänyt paidan paketista (enpä jätä enää siihen "hollille" enää mitään joka ei lapsien käsiin saa joutua!) ja äiti käy kuumana, ettei sitä olisi saanut repia palasiksi... Huoh. Nyt ne on onneksi paketoitu uudelleen ja muutama muukin vaate eteenpäin lähetettäväksi... Josta tulikin mieleeni että talousvaaka on nyt rikki, ilmeisesti Aatoksen kovahampainen vaakatyöskentely ei ollut vaakan mielestä paikallaan ja näyttää nyt varmaan jotain erroria tai muuta ja uutta patteriakaan ei ole... No, kestihän se jo kuusi vuotta.

Mut jotenkin tuntui helpottavalta saada kotiovi kiinni ja hypätä autoon istumaan ja suunnata kohti Mikkeliä. Shoppailuterapiaa tulikin harrastettua useamman tunnin edestä. Reissu alkoi vierailulla McDonaldsilla, mitäpä sitä pilaamaan shoppailuterapiaa nälällä? Sen jälkeen lähdimme liikkeelle tuplarattainemme.. Ostimme mm. Iisan huoneeseen naulakon, A4 kokoisia kirjekuoria, Aatokselle uudet talvikengät kokoa 22 (Superfit, goretex). Niissä oli joku pieni ale onneksi mukana. Sitten suuntasimme kärrymme Lindexin relaksoivaan ostosparariisiin jossa selailin ale-rekkejä sen verran huolella että liikkeestä poistuimme 133e köyhempinä (oho!), ehkä jotain ei aleakin tarttui matkaan.. Mm. Mimosalle toppahanskat, pöllötunika ja housut. Alesta lähti mukaan paljon Littlephant vaatteita, muutamat kisu- ja autosukat, farkkuleggarit, ensi kesäksi Mimosalle lyhythihaisia kisu-tunikoita, ja molemmille pöksyjä, Aatokselle body ym. tähänkin hetkeen.. Ja Iisalle hanskat. (Iisan kanssa on tarkoitus pitää oma äiti-tytär shoppailupäivä lähiaikoina.) Eilen tosiaan kävin Mimosan vaatteet läpi ja poistin niistä kaikki kesähepeneet ja liian pienet vaatteet ja eihän sinne jäänyt paljon mitään puettavaa, joten ostosmaniani annettaneen sillä anteeksi? En mä nyt mitään turhaa tietenkään... ;)

Jep. Lindexin ostosmaniaa oli rauhoitettava hetken istumisella cappuccinon äärellä (lapsilla pillimehut). Sitten jatkoimme matkaamme Amanda B:hen, josta mukaan lähti 4e pöytäkynttilä sekä kylpyhuoneen pyykkikaappien oviin (3 kpl) nupit. Johan tässä on reilu vuosi niitä kaipailtukin joka kerta, kun ovea on tarvinnut avata. (Useamman kerran päivässä.) Katsastin vielä ostoslistani ja muistin, että voisimme hankkia Aatokselle tyynyn tältä matkalta, joten siirryimme ulkoteitse Anttilaan (kai se vielä jossain vaiheessa yhtyy maanalaiseen verkostoon Stellan ja Akselin kanssa?) ja löysimme sieltä kaivatun tyynyn. Sekä ruokapöydälle uuden kerniliinan... No, myönnettäköön, se oli ihan heräteostos, mutta 4e/m ei ollut paha...

Sitten suunnattiin kohti kotia. Toki reissun aikana oltiin käyty vessassa useampaan otteeseen, lohdutettu lattialla liukastunutta, lähes ummistettu silmät maahan heittäytyjän kohdatessa tuhmatuulensa (taas kerran) ja kiinnitetty rattaiden valjasosia, pitääkseni edes puolet lapsista istuma-asennossa, eikä seisomassa kuten jos pikku-A itse saisi päättää... Myös tappelua siitä, kumpi saa istua edessä ja kumpi takana käytiin. Tosin M oli määrätietoisempi tässä asiassa ja A:alla ei ollut tähän mielipidettä. Hänelle sopi maisemien katselu oikein hyvin myös edestä päin, siinä vaiheessa kun Mimosa halusi ehdottomasti päästä vauva-asentoon makaamaan takaloosteriin... Onneksi äidillekään ei ollut niin väliä asian suhteen... :D

Päivähän näytti olevan näin yhdeen sumpattuna ihan tosi jees! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥ luen sen kuitenkin ennen julkaisemista :)