tiistai 25. syyskuuta 2012

Elämää, neuvotteluja, ristiäisajatuksia..

Tänään meillä oli talo täynnä elämää! :) 
Ystäväni Hanna tuli tekemään minulle harjoituskampauksen ristiäisiä varten. Martta-mummokin soitteli heti aamusta ja kertoi tehneensä meille kakun! Minun ihana 82 vuotias isoäitini oli leiponut meille ♥ Sovimme että haemme kaakun aamupäivästä, kun olemme muutenkin menossa vaunuilla keskustaan. Mummolla oli tänään istumajumppa naapurissamme ja sovittiin, että sen jälkeen mummo tulee meille kahvittelemaan. Sanoin että voin käydä viemässä mummon kotia autolla, mutta kunnostaan huolehtiva mummo oli sitä mieltä, että saa päivän lenkin tehtyä kun sauvakävelee kotiinsa! :) Mummon kakku oli niin hieno, että päätettiin laittaa se pakkaseen ja pistää ristiäispöytään esille. :) Meillä oli jäljellä vielä palaset sitä valkosuklaa-kahvikakkua ja Hanna toi voisilmäpullia sekä leivoksia kahvihetkelle. Olipa mukava turista yhdessä mummon ja Hannan kanssa. Sekä tietysti lapsien. Iisallakin oli kaveri kylässä. Mimosa ja Aatos viettivät tosin osan ajasta untenmailla. :) Ja lopulta Juhokin pamahti kotiin jo ennen neljää! Ihanaa kun on elämää ympärillä, tästä mä nautin. 

Kun mummo ja ystäväni olivat lähteneet, pistin imurin päälle ja tein pienen siivouksen. Meillä on kyllä yleensä ihan yleissiistiä, mutta mukavaa oli kun ei tarvinnut stressata siivoamisista tms. ennen vieraiden saapumista! :) Lauantaina meille on tulossa eräs rouva pesemään ikkunoita. Juho siis päätti ulkoistaa tämän "niin ihanan homman". Kun halusin ehdottomasti että ikkunat täytyy pestä, niin nytpä ne sitten peseytyy ilman stressiä ja pinnan kiristelyä. 

Meillä on huomenna äidin hoitoneuvottelu aamupäivästä. Otan Aatoksen sinne mukaani, Mimosa jää kumminsa kanssa meille siksi aikaa. Myös isäni ja veljeni saapuvat neuvotteluun ja sairaalasta lääkäri sekä hoitaja. Äiti on tällä hetkellä myös sitä mieltä ettei halua uusintaleikkausta. Tämä oli mulle tosi helpottava tieto. Sen turvin huominen neuvottelukaan ei pelota niin paljon. Huomenna keskustellaan äidin tulevaisuudesta, kuntoutuksen pituudesta ja siitä mihin kuntoon äidin mahdollista edes tulla. Ja mitähän vielä siellä olisi. Kotiutuminen? Milloin? Miten? Sunnuntain ristiäiset, jonne äiti on tulossa. Ristiäisiä varten olemme saaneet luvan lainata terveyskeskuksesta imulaitetta. Kävin sitä viime viikolla katsomassa ja tutultahan tuo näytti. Täytyy sitäkin kuitenkin vielä harjoitella ennen ristiäisiä, vaikka perusperiaatteet mulle onkin selvät. Vauvateholla on tullut käytettyä imulaitetta kerran jos toisenkin... Tosin nyt tilanne on tietenkin eri, kun kyseessä on äitini. Ruokajututkin täytyy katsastaa että varmasti ne tulee oikein laitettua. Pyörätuoli saadaan mukaan osastolta, se mahtuu ainakin farmariin hyvin kyytiin. Äidin juhlavaatetus on selvillä. Tukan laitosta ei ole vielä puhuttu... Onhan tässä vielä noita asioita mietittävänä. 

Pitäisi leipoa niitä wilhelmiinoja, delekoida ja päättää muista leivonnaisista. Tilata joku kukkakimppu, hankkia kastepöytä ja valkoinen liina, etsiä liina jolla pyyhitään Aatoksen pää kastamisen jälkeen, siivota ja sisustaa, ostaa servetit, mitähän vielä? Onneksi mulla on tallella Mimosan ristiäisten muistilista. Ehkä se pitäisi joku päivä katsastaa! 

Huominen hoitoneuvottelu näyttää silti hieman jännittävän... 
Toivottavasti saan unta ja huomiset, palaverin kuulumiset ovat sellaisia kuin niiden toivonkin olevan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥ luen sen kuitenkin ennen julkaisemista :)