keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Wilhelmiina-keksejä ja arkisia puuhia.

Wilhelmiinoja

Wilhemiinat

200 g voita (juoksevaa margariinia käytin)
2 dl sokeria
2 rkl siirappia
1 keltuainen
5 dl vehnäjauhoja
1 rkl vanilliinisokeria
2 tl ruokasoodaa

Vatkaa pehmeä voi, sokeri ja siirappi. Lisää kananmunan keltuainen. Sekoita vanilliinisokeri ja sooda vehnäjauhoihin ja lisää ne joukkoon.  (Soodan puutteen takia käytin 4 tl leivinjauhetta! Näin Myllyn paras käski tekemään!) Pyöräytä vatkaimella murumaiseksi seokseksi.

Leivo taikinasta tankoja ja nosta ne leivinpaperin päälle. (Tein kolme kappaletta.) Jätä reilusti tilaa leviämisen takia.

Paista 175 c keskitasolla noin 15 minuuttia. Leikkaa tangot heti lämpöisinä noin 3½ cm palasiksi. Anna jäähtyä pellillä. (ohje Pirkka)
 Näitä Wilhelmiinoja on ollut jokaisen lapsen ristiäisissä. Joten Aatoksen juhlatkaan ei tee poikkeusta. Tosin äitini sijaan minä joudun nyt nuo tekemään ja sen takia halusin tehdä "koe-erän" ennen varsinaista leipomispäivää. Ulkonäkö olisi saanut olla hieman parempi, mutta maku oli priimaa. Nami!

Aatos leikkikaaren alla :)
Oranssi soittorasia on ostettu Marttojen kirpparipöydästä kahdella eurolla.

Meillä on tänään pitkä päivä lasten kanssa edessä. Juho tulee joskus iltamyöhäsellä töistä. Joten aamulla ajattelin että lähdemme Iisaa saattamaan kouluun rattailla ja sieltä reippaillaan kirpparille ja kahville. Tietenkin juuri silloin kun olimme lähdössä, alkoi sataa. No, reippaana ajattelin pukea vaunujen ylle sadesuojan ja meille Iisan kanssa sitten sateenvarjot käsiin. Muuten reissu sujui hyvin, mutta meikäläisen jo valmiiksi hieman rikki ollut sateenvarjo, sopi sanomuksensa täysin irti matkan aikana ja linkaistiin kotipihassa roskalaatikkoon. Sinne meni Ranskan sateisiin ostettu sontikka! Onneksi kotiin päin kävellessä ei enää satanut. Seuraavalla kerralla tämä aikuinen voisi laittaa itselleen sekä käskeä myös 8 v tyttärensä laittamaan ne kumisaappaat jalkaan. Tälle kelillehän ne on tehty, mutta mikä lie viirasi ettei vaan tullut mieleen?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥ luen sen kuitenkin ennen julkaisemista :)