torstai 6. syyskuuta 2012

Hammas- ja ristiäissuunnitelmia..

Vietämme toista päivää "isättä". Meno on ollut yllättävänkin rauhallista ja "helppoa". Turhaan pelkäsin kaaosta ja tunteiden sekamelskaa. Aamusta kun herää kahdeksan jälkeen, niin saa kuin saakin hyvin hommat tehdyksi. Auttanut on tietysti paljon kun päiväruoka on ollut molempina päivinä valmiina. Näin täytyy olla jatkossakin. Mun on niin paljon rennompi olla kun ei ruoanvalmistus stressaa mielessä. Kävimme tänään hammashoitolassakin, esikoisen hammashoitajankäynnin henkisenä tukena. Vähän oli hammaskiveä muutamassa hampaassa jotka rapsuteltiin pois, mutta muuten hampaat olivat hyvässä kunnossa. Ja meille sitten selvisi että esikoisella alkaa hampaiden oikomishoito ensi kuussa. Neiti saanut minun purukaluston muodon, joten eipä tuo nyt yllätyksenä tullut. No, hyvä että päästään jo tässä vaiheessa oikomishoitoon. Tuntuu tässä kunnassa nuo oikomishoitojen aloitukset sujuvan suht sukkelasti. Saatiinkin jo ajat muottien tekoon sekä oikomislääkärille, jossa suunnitellaan tulevan oikomisprojektin etenemistä. Lisäksi röntgenkuvausta varten täytyy tilata vielä aika ensi viikolla. 

Omasta oikomishoidosta on aikaa jo reilu parikymmentä vuotta, liekkö mitään enää samaa kuin silloin? Muistan että purukalusto oli uusien rautojen myötä muutaman päivän aina tosi kipeä. Juuri mitään ei pystynyt pureksimaan, vain jotakin pehmeää. Mutta nopeasti se onneksi aina helpotti. Jotkut raudat taisivat mennä rikkikin... Ja sitten oli se niskaveto yöaikaan. Ja telaketjut alahampaissa ym. No, onneksi sain hoidot aikoinani ja nykyisin voin iloita suht suorasta, mutta silti omaperäisestä hammasrivistöstä. ;)

*     *     *

Ristiäisjututkin ovat hieman edenneet. Ristiäiset pidetään kotona sunnuntaina 30.9.2012 klo 13. Saamme saman papin joka on tytötkin kastanut. Pappi on siis ystäväni isä Mikkelistä. Ihanaa kun on tuttu ihminen, jotenkin oman seurakunnan papit koen vieraiksi ja etäisiksi, vaikka yksi heistä meidät vihkikin viime joulukuussa. Joten todella mukavaa että tuo tuttu ihminen pääsee kastamaan lapsemme tälläkin kertaa! Kävin myös eilen tiimarissa ostamassa lisää korttitarpeita (ihanat tarrat). Viime perhekerhossa oli aiheena sormiväreillä maalaaminen ja minähän keksin käyttää tilaisuuden hyödyksi, painamalla Aatoksen jalanjälkiä pahville, leikkaan siitä ne sitten ristiäiskortteihin kuten tytöilläkin oli. Sitten pitäisi vielä keksiä joku ihana runo tai laulunpätkä korttiin lisäksi, se tässä taitaakin olla se vaikein osuus!! Mimosalle oli niin mainio laulunpätkä, että mistä löytää Aatoksellekin samanmoinen? Täytyy luottaa että se vaan ajautuu eteen kun antaa aivoille tilaa olla luova.. (Jaahas, sitäkin vielä! :D) Niin ja kummitkin alkavat olla viimein kasassa, tai ainakin tämän päivän jälkeen! ;)

*     *     *

Ihana hiljainen hetki! 
Kohta kun härdelli alkaa taas, näillä hetken hiljaisuuksilla pärjää taas jo pitkälle ♥

4 kommenttia:

 1. Tunnelmallisia syyspäiviä teille! <3 Tulen syyskuun viimeisenä viikonloppuna sinne. Olis kiva nähdä Aatosta (ja tietty teitä muitakin) jos aikataulut natsaa. Palataan.:) -Laura

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kuin myös sulle ja perheellesi! :)
   Meillä on sunnuntaina ne ristiäiset, joten viikonloppu ollaan takuuvarmasti kotona ;) mutta palataanpa lähempänä asiaan!

   Poista
 2. Onko tämä tuttu? Sopii musta pojalle :)

  Syntyi pieni menninkäinen
  eikä tiennyt nimeään.
  Lähti sitä etsimään.
  Näki Heinän.
  Näki Kuun.
  Näki Kiven.
  Näki Puun, Pienen Hassun Ryysymytyn
  sekä Äidin Hillopytyn.
  Niin sai pieni menninkäinen
  monen monta nimeä;
  Heinä, Kuu, Kivi, Puu, Pieni Hassu Ryysymytty sekä Äidin Hillopytty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää pn ihana, joskus on tullut vastaankin. Jos Aatoksen nimi olisi vielä salaisuus niin varmasti laittaisin tämän runon, mutta kun se on jo kaikkien tiedossa niin jokin siinä ei sitten oikein natsaa! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥ luen sen kuitenkin ennen julkaisemista :)