lauantai 10. marraskuuta 2012

Aatos 3 kk ♥


paino 6410g
pituus 62,2cm
pään ymp. 42,6cm

"Hieno poika. Tyytyväinen on. Täysimetys jatkuu ja poika kasvaa tasaisesti. Hymyilee leveästi, ääntelee. Lelua seuraa hyvin. Rokotteet sai." 8.11.2012. (3kk neuvola)

Kirjoitetaan heti alkuun, että Aatos nukkui toissa yönä yhteensä 8,5h yhteen pötköön. Kävi nukkumaan joskus 21:45 ja herätin sen tissille 6:10, kun oma olo oli jo tukala. ;) Nämä unet maistuivat sänkymme vieressä sivuvaununa olevassa häkkisängyssä. Mä olen alkanut nyt muutamana yönä laittaa Aatoksen siihen nukkumaan, kun välillä on vähän ahdasta nukkua... Aatokselle näyttää maistuvan uni myös omassa sängyssään, toisin kuin tytöille koskaan. Tytöt jotenkin heti havahtuivat hereille kun yritinkään siirtää niitä vierestäni minnekään. Taas yksi eroavaisuus! :) Nuo 8,5h unet olivat varmaan aika harvinaista herkkua. Sinänsä mä jaksan kyllä varsin hyvin katkonaisilla unilla, kun nukahdan lähes samantien kun vauva on päässyt rinnalle. Ja toisaalta mä olen tyytyväinen kun lapsi herää yöllä syömään, silloin kun Aatos ei herännyt koko yönä syömään, mulla oli jotenkin tosi pelokas olo, onko kaikki varmasti hyvin? Eli mun mielenrauhan takia on ihan jees että Aatos ei nuku koko yötä putkeen, vielä! :)

Aatos käyttää tällä hetkellä 62 cm kokoisia vaatteita. Vihreä elefantti-vanuhaalari on kokoa 56 ja on auttamattomasti jäämässä pieneksi. Olen etsinyt kirppareilta samanlaista ja tänään sitten löytyikin fb- lindex kirpparilta, ruskea pohjainen, valkoisilla pilvillä oleva vanuhaalari kokoa 68. Sillä varmasti pärjätään aika pitkälle talvea!

Vaipoissa olemme siirtyneet kokoon 3. (Mimosa käyttää kokoa 4, eli pian voidaan ostaa samankokoisia vaippoja molemmille! ;) ) Muumit ovat palanneet käyttöön, hyvin tuntuvat tällä hetkellä toimivan.

Aatos viihtyy hyvin leikkimatolla. Katselee hahmoja, välillä hymyilee niille, toisiaan vähän höpötteleekin ja sanoo "höö". :D Välillä sitten, aikansa seurailtuaan saattaa vielä nukahtaa leikkimatolle, etenkin aamupäivisin.

Itse rauhallisuus hän on ja hyväntuulinen. Lähes aina. Äidin pieni murulainen. Oikeaan poskeen tulee pientä hymykuoppaa jos oikein hymyilyttää. Leveää nauruakin löytyy, mutta toistaiseksi ei vielä olla kuultu ääneen nauramista. :) Vierastamista ei ole vielä havaittu.

Kääntyilyt tai muutkaan liikkumiset eivät juuri jaksa vielä Aatosta kiinnostaa. Mutta nyrkit ovat löytyneet ja se PEUKKU. Täytyy olla tarkkana, ettei pieni ala oikeasti peukkua lutsuttelemaan.. Hihoja Aatos myös välillä maistelee, niin että ovat ihan märät.

Ensimmäisestä rota-rokotteesta ei tullut juuri mitään oireita, ehkä vähän useammat kakat? Nyt tästä 3 kk:n satsista mun mielestä ehkä enemmän on masua vääntänyt, ja Aatoksen nenä oli hieman nuhainen ja jotenkin kipeän oloinen. Tosin ei kuitenkaan niin, että olisin hänelle mitään kipulääkitystä harkinnut. Aavistuksen tuntui lämpöiseltäkin, mutta kainalosta mitattuna lämpö oli 36,7 eli normaali.

Tänään kävimme Juhon kanssa Raatin mummolassa pihasaunassa saunomassa kahdestaan. Aatos nukkui tuon ajan (noin puolituntia) tyytyväisenä sisällä vanhassa kehdossa, isomummon, Päivi-tädin + Pepen sekä sisarusten valvovien silmien alla. :)

Kyllähän miun tekee mieli sanoa että mulla on maailman ihanin pikkuinen ukko ♥
Kuinka voikaan pientä rakastaa näin paljon?

4 kommenttia:

 1. Ihana hurmuripoika <3
  Heh, hassua että meillä kans koko 3 käytössä, ollut jonkun pari viikkoa, hassua siinä on se että meidän neiti tuntuu niiin pieneltä vielä :D Ja vastahan sitä tuskaili kun 1 on liian väljä! Aika menee kyllä todella nopeasti, tänään mietiskelin että kohta on enään kuukausi jouluun... ja vastahan ihmiset valitteli kuinka JO nyt on tullut kaikkea joulua kauppoihin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Mullekin oli jotenkin tosi haikeeta pukea se viimeinen kakkoskoon vaippa Aatokselle päälle! :D Toisaalta sitä ihailee kuinka isoksi poika on jo kasvanut ja mitä kaikkea jo osaa mutta sitten lähes heti perään surkuttelee kuinka se ihan pieni vauva on jo muuttunut näin isoksi!

   Jouluun tässäkin aletaan valmistautumaan, nyt jo hyvällä mallilla ainakin joulukorttien suhteen! ;) (Kerrankin ajoissa!)

   Poista
 2. Ihana Aatos :) Olen muuten monesti ihmettelyt teitä äitejä, jotka uskaltavat ottaa vauvan samaan sänkyyn nukkumaan, eikö sua pelota, että lapsi jää allesi? Vai kehittyykö siinä jonkunlainen vaisto, että unissaankin tietää sen lapsen olevan siinä?
  Minua pelotti nukkua koiramme Buffyn kanssa samassa sängyssä kun se oli pieni pentu, pelkäsin liiskaavani Buffyn, mutta en liiskannut, onneksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on jo kolmas vauva kainalossa nukkumassa. Mutta tosiaan kysymykseen pelottaako, niin ei. :) Tähän mennessä ainakaan en muista kertaakaan yrittäneeni kääntyä vauvan päälle nukkuessa. Sitä on jotenkin aistit niin herkillä, että mä ainakin herään lähes heti kun alkaa kuulumaan vierestä sellaista pientä vauvan heräilyn ääntä, ähinää tai pienet kädet alkavat liikkua levottomasti ja silloin pystyy tarjoamaan heti rintaa. Niin, ja mä olen tottunut nukkumaan nykyään ihan paikallaan! ;) Mut varmaan toi on hyvin yksilöllistä, toiset kokee etteivät osaa/uskalla nukkua vauvan vieressä ja silloin on parempi että vauva nukkuu omassa sängyssään! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥ luen sen kuitenkin ennen julkaisemista :)