lauantai 26. tammikuuta 2013

Sommoro päiväunille!


Mimosa on nukahtanut jo jonkin aikaa päiväunille melko huonosti. Yöunista nyt puhumattakaan! Kaukana on ne ajat, että päiväruuan jälkeen köpöttelimme peräkanaa makuuhuoneeseen jossa äiti luki sadun ja tytär nukahti viimeistään nyt varttitunnissa päiväunilleen.. Ei, ja ei! Viime aikoina päiväunille nukahtaminen on kestänyt sellaista 45min ja siihen on kuulunut huutoa ja mekastusta, äidin tukan repimistä ja rimpuilemista. Jonkin aikaa idolina ollut "Niina Nallen syntymäpäivä" -kirja on kokenut inflaation ja saa Mimosan lähinnä naurahtelemaan, etenkin siinä kohtaa missä Niinaa itkettää! Itse asiassa, koko kirja ei tunnu kiinnostavan häntä enää lainkaa. Aatos sentään on kiinnostunut.. 

Eilen sitten nukutin Mimmiä ensin sen melkein tunnin, jonka päätteeksi Mimosa nukkui tunnin verran. Yöunille Juho lähti Mimmiä laittamaan klo 20 jälkeen, ja neiti oli hereillä vielä klo 22! Jolloin MINÄ en enää jaksanut, vaan saatuani Aatoksen (ja Iisan) nukkumaan, ilmoitin lähteväni makkarista muihin puuhiin. Pian sieltä sitten tulivat niin isäntä kuin neiti Mimosakin! Siinä sitten valvottiin kahteentoista asti neidin kanssa. Ja päätettiin, että päiväunet on nyt loppu. Ei tämmöistä unishow-ta jaksa päivästä toiseen.  Niinä päivinä, kun unet ovat jääneet päivältä pois, Mimosa on nukahtanut nopeasti illalla sänkyyn, vieläpä ilman suurempia kitinöitä. Lisäksi neiti on jaksanut päivän ilman mitään suurempia kitinöitä tai väsymisen merkkejä! Joten kokeillaan nyt miltä päiväunettomuus alkaa tuntumaan.

Toisaalta tuntuu aika hurjalle, Mimmihän on vasta 1v 8kk tulossa... Olis nyt tuonne kahteen ikävuoteen saanut niitä päiväunia nukkua... Mutta tosiaan jos tyyli on tämä, niin ei sitten! (Toki ei tässä nyt niin ehdottomia olla, jos neiti tuntuu päiväunet tarvitsevan, niin toki pääsee unille!) Tässä kohden voin siis sanoa hyvästit sille pienelle omalle ajalleni päivässä! ;) Tosin, eihän sitä ole joka päivä muutenkaan ollut! 

6 kommenttia:

 1. Meillä vitonen lopetti suunnilleen tuossa iässä päikkärit. Nukkui sitten jos tuntui sille tai autossakin jos mentiin vaikka kauppaan ja hyvin pärjäsi :) Jotkut vaan ei tarvi niitä joka päivä.

  Ei siinäkään ole mitään järkeä että tunteja koittaa tainnuttaa sitä lasta unille ja unet siirtyy aina vaan myöhempään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä mietin kans tota samaa, ettei siinä ole mitään järkeä toista huudattaa niille unille, kun on niin väsyttävää hommaa! Ja samalla siinä omakin pinna kiristyy, joten päivä menee paljon mukavammin - luulisin että kaikilta - kun päikkäreille ei ole pakko mennä! Hyvä kuulla, että on muitakin jotka päikkärit ovat jättäneet jo tässä vaiheessa! :)

   Poista
 2. Älä huoli, Siiri oli 1,5v kun lopetti päiväunet, eikä se ehkä kovin ole siitä kärsinyt! Elias nukkui vielä eskari-iässäkin...niin ne on lapset erilaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä muistan kans, et Iisakin oli jossain vaiheessa tosi vaikee saada nukkumaan. Mut sit jos se ei niitä päikkäreitä nukkunut, niin siltä keitti ihan yli ja illat oli tosi vaikeita! Mut tänään Mimosa jaksoi tosi hyvin koko päivän ilman päikkäreitä, tosin mummolasta kotiin lähtiessä pienet itkupotkuraivarit oli vedettävä, mut unille näyttää varmaan jo sammuneen. (Toivottavasti! :) )

   Poista
 3. Voi ei :(. Meilläkin oli pieni päiväuneton jakso joululomalla, mutta paluu päiväkotiin onneksi taas pelasti: siellä kuitenkin tulee nukuttua unet jo ihan siksi, että kaikki muutkin nukkuvat. Kannattaa kyllä ehdottomasti mennä lapsen ehdoilla, jo ihan omien hermojen takia! Itse laitan kyllä aina pojan unille, mutta välillä meilläkin on noita päiväunettomia päiviä, sillä oma pinna ei riitä tuntien nukutusrumbiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon ajatellut, että päiväkotielämä on sen verran kuormittavampaa (melu, paljon muita lapsia ja aikuisia, ym.) et siellä päiväunet on tosiaan ihan toivottuja. Ja luultavasti Mimosakin, jos olis päiväkodissa, tarvisi ne unet ja nukahtaisi yöunille silti helposti. (Tai sitten ei!) Eilen oli täällä päiväuneton päivä ja tyttö nukahti kuin enkeli. Tänään taas neiti nukahti autoon, eikä herännyt vaikka kannettiin sisälle ja sänkylle ulkovaatteissaan, niin johan oli taas nukkumaan käydessä melkoinen show päällä! Huhuu, huomenna ei taas kyllä nukuta missään nimessä päivällä! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥ luen sen kuitenkin ennen julkaisemista :)