torstai 12. syyskuuta 2013

Kudontaharrastuksen alkutaival... :)

Kello vierähti jo yli puolen yön ja täällä mä vaan vielä kukun! Kirjoitettava vielä pienet muistiinpanot ylös uudesta harrastuksestani, kudonnasta! :D 

Voi se oli ihanaa! Vaikka en siis vielä päässyt muuta tekemään kuin kuulemaan kurssin sisällöstä, kertomaan toiveistani (öö matto? ja sitten keksin, että meidän kiikkutuolin päälle voisi tehdä jonkun "kiikkutuolin maton".) No, hetken päästä olin ilmoittautunut tekemään myös shaalia (! :D ihan mahtavan pehmoista ja ihanaa materiaalia!), kylpyhuoneen mattoa, räsymattoa sekä löysin mallilehdestä "kuurankukka"- nimisen maton. Valkoinen matto, kauniilla kuvioinnilla. Näytti todella kauniilta, mutta vaikealta. Opettaja kuitenkin innoistui myös ja ei pitänyt sitä ollenkaan mahdottomana minullekaan. :) Nyt kun opettelen kunnolla, niin aioin tehdä vielä jossain vaiheessa (elämääni) ryijyn seinälle. Ei ehkä nyt vielä ensimmäisiä töitä, mitä kannattaa vasta-alkajan aloittaa tekemään, mutta polte siihen on olemassa! Eräs rouva kertoi tehneensä viime vuonna ison ryijyn. Kun kyselin, kuinka paljon aikaa sen tekemiseen meni, arveli rouva tehneensä työtä puiden äärellä reippaasti yli 200 tuntia. Lisäksi sitten vielä lankojen mittaamiset ja leikkaamiset ym jotka oli tehnyt kotonaan. No niin! Viikko-opetuksen puitteissa (2,5h) mä tekisin sellaista monta vuotta eteenpäin!! Se lienee mahdotonta kansalaisopiston opetussuunnitelmaan, joten hautukoon nyt jonkin aikaa tuo ryijy-haave.

Sen sijaan mä sain tehtäväkseni kerätä nyppääntyneet ja muuten poistoon joutavat lastenvaatteet ja ottaa ne mukaani ensi kerralle. Suunnittelin, että voisin värjätä vaatteet sopivan värisiksi ja leikata niistä sen jälkeen kudetta tulevaan räsymattooni... Mielessäni oli myös yhdistää pienet kuteet pidemmäksi eräksi ompelemalla tms. Kuulemma värjäys onnistuu kurssilla ja väritkin saa ostaa sieltä, eikä tarvitse metsästellä niitä jostain muualta. Trikookudettakin on jollain myynnissä ja jostain tilataan sitten muita tarvittavia materiaaleja! Ehkäpä pääsen ensi viikolla jo niisimään? ;) Kotiläksyksi sain myös mitata tulevan kylppärimaton pituuden. 

Illalla kyselin rakkaalta siipaltani, minne hänen mielestään me tarvitsisimme mattoja? Johon armas puolisoni vastasi ettei hän nyt tällä hetkellä erityisemmin kaipaa niitä minnekään!
Minä: :OOOOOO Mä oon kudontakurssilla, siellä tehdään mattoja!!!
Juho: Aijaa, no omatekemät on ihan toinen juttu, HÄN luuli että mä olisin tilaamassa meille jotain uutta mattoa jostain katalogista!
♥ Että sellaista tällä kertaa! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥ luen sen kuitenkin ennen julkaisemista :)