maanantai 23. syyskuuta 2013

Terveisiä Tallinnasta! :)

 Ostettiin Tallinnasta ihana kimppu kesää mukaan.. ♥

Me tosiaan kävimme viikonloppuna minilomalla Tallinnassa, siis minä ja ukot. :) Tytöt ja kissat jäivät mamman kanssa kotiin. Täytyy sanoa heti ensimmäiseksi, että matka vain yhden lapsen kanssa tuntui lähes siltä että olisimme olleet Juhon kanssa kahdestaan reissussa! Ihana loma, ihana Tallinna! Aatos oli oikein mukavaa matkaseuraa, ja hän nautti suunnattomasti kun sai olla ainoana lapsena mukana! Taisi olla vähän jopa ihmeissään tilanteesta, mutta niin onnellinen, ihana. :) Aatos nukkui mukavasti nokosia, että äidille ja isälle jäi vielä ihan niitä yhteisiäkin hetkiä matkan aikana, ja ne käytettiin mukavasti herkutellen (ups! :D), hellien ja vanhaa kaupunkia ihaillen. Myös muutaman tunnin shoppailuretki tehtiin Virun ostoskeskuksessa.

Vanhassa kaupungissa olevassa Kalev kahvilassa oli kerrassaan ihanat herkut. Molemmille maistui cappuccinot herkullisten leivosten kanssa. Juhon tortussa oli passionhedelmää joka tosin voitti oman mansikka-suklaakakkuni maullaan.


Majoittauduimme vanhassa kaupungissa, Hotel Barons nimisessä hotellissa. 
Voi suositella. :) Hotellissa oli vanhan ajan arvokasta tunnelmaa, palvelu miellyttävää ja majoitukseen kuului aamiaisen lisäksi illallinen. Huoneemme oli ylimmässä, eli viidennessä kerroksessa ja ikkunasta oli kaunis maisema. Sänky oli pehmeä ja Aatoksen matkasänky mahtui mukavasti myös, vaikka kovin suuri huone ei ollutkaan kysessä. :) Tulemme varmasti toisenkin kerran tänne.

Hotelli Barons - vasemmalla alakulmassa, oikealla alakulmassa vanha hissi jolla kuljimme.
Oikealla yläkulmassa huoneemme tapettia :) ja vasemmalla ylhäällä lähialueen kujalta kuva.

Torilla oli tapahtumaa lauantaina ja sunnuntaina. Viron eri vähemmistöryhmät esittelivät siellä kulttuuriaan, käsitöitä, leivonnaisia ym. Torilta ostimme maatuskan ja Aatokselle pienet lapaset. Samalla Juho sai keskustella viron kieltä, jota aiemmin puoli vuotta opiskellut Tarton yliopistossa vaihdossa ollessaan. :)

Viron vähemmistöjen edustajia kansallispuvuissaan.

Aatos nautti huomion keskipisteessä olostaan ♥
Ja sen tälle pikku-leijonalle ilomielin soimme, kerrankin kun isot siskot eivät olleet huomiota viemässä. :)

Mainitsinko jotakin herkuttelusta...? Sitä tuli reissulla tehtyä vähän väliä! :)
Tässä Cesar-salaatti tuli nautittua Viru-keskuksen yläkerrassa olevassa Cafe More:ssa, joka erittäin maistuva paikka sekin, Juho söi Aatoksen kanssa lohta perunamuussilla ja jollakin herkkukastikkeella höystettynä! Nautimme myös herkulliset kylmät jogurtit "Jogurt mis marju":ssa cappuccinon ja piim kohvikin kera. (Myös tänne on päästävä toiste!!!) Oikean alakuvan herkut tuli maisteltua Hotel Baronsin naapurissa olevassa kahvilassa, jota myös voi suositella. :D Tulihan herkuteltua!

Ihastelin myös kukkakatua. Aivan mahtavia, kauniita kimppuja! Mä olisin voinut kävellä tätä katua edes takas! :) Ja kotiin lähtiessämme ostimmekin kimpun matkaan ja tuossa tuo nyt oikein kauniina valaisee mun päivääni! Tosi voimauttava reissu! :)

2 kommenttia:

  1. Apua, mitä ihania ruokakuvia! Itsekin piipahdin muuten Tallinnassa loppukesästä, ja ihastuin noihin Vanhan Kaupungin kukkakojuihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli mun toinen :) reissuni Viroon (ja Tallinnaan!), mutta odotan jo seuraavaa! Kiva paikka ja niin lähellä kuitenkin.

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥ luen sen kuitenkin ennen julkaisemista :)