perjantai 27. heinäkuuta 2012

Lomalla Raatin mummolassa...

Joskus tulee se tunne että kaipaa lomalle. 
Aika usein on kyse työelämään liittyvästä lomantarpeesta. Mutta myös omasta elämästä voi kaivata lomalle, tai ainakin hetkellisesti vastuunkannosta. Me lähdimme pari päivää sitten lomalle, maailman parhaaseen lomapaikkaan, eli maalle mummolaan. 

Mulle tuli tunne etten enää jaksa kantaa niin paljon huolta äidistä kuin tällä hetkellä kannan. Äiti nimittäin leikattiin viime keskiviikkona, ei kerran vaan kahdesti Kysissä. Vatsasta tosiaan löytyi paise, joka oli shuntin suun vierellä. Ensin paise tyhjennettiin ja alueelle jätettiin dreeniletku paikan huuhtelua ym. varten. Illemmalla äiti leikattiin uudelleen ja shuntin pää "nostettiin" vatsan päälle, ja siinä on nyt pussi minne  likvor-neste valuu. Jotenkin huoli siitä että operaatio varmasti tapahtuu Kysissä sekä leikkauksen jälkeiset kuulumisen kyselyt olivat allekirjoittaneelle sen verran rankkoja henkisesti, etten enää halunnut kysyä toisen leikkauksen jälkeen kuinka äiti voi vaan pyysin isää tekemään tämän puhelun. Äidin vointi todellakin kiinnosti, mutta en halunnut olla ensitiedon jakajana. Leikkaukset kuitenkin menivät ilmeisen hyvin ja taas mennään päivä kerrallaan. Kuntoutumista päivä päivältä sekä jatkosuunnitelmien toteutumista odotellessa... 

Mulla oli myös toinen syy, miksi halusin antaa vastuuta äidin kuulumisten kyselystä muille. Nimittäin vauva. Meidän pieni vauva! Vauvan syntyminen on jo nyt niin lähellä (tänään laskettuaika!) ja mä en ole oikein saanut ajatuksissani annettua tilaa koko synnytykselle saati muulle (sairaalakassit, Mimosan hoito, oma henkinen valmistautuminen uuteen tulokkaaseen ym.) että oli vain pakko tehdä tilaa näille ajatuksille. Ja luotettava siihen että asiat varmasti hoituvat parhain päin ilman minuakin.

Nyt siis ollaan täällä lomalla jo kolmatta päivää... Olen nauttinut! Mitä täällä on sitten tapahtunut? Päiväunia, mustikanmaisteluretkiä, rantasaunaa, ihmettelyä, Martan-päiviä, nalletauluntekoa, kirjanlukua, kortinpeluuta, sukulaisten kanssa yhdessäoloa, hevosleikkejä, kaalisoppaa, aitan aarteiden etsintää sekä nettin hitauden takia äärimmäisen vähän blogin päivitystä.. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥ luen sen kuitenkin ennen julkaisemista :)