maanantai 16. heinäkuuta 2012

Elämää ja tuoreita sämpylöitä!

Eilen jäi lehti lukematta joten luin sen sitten tänään. Uutiset olivat minulle kuitenkin uusia. Maailmassa tapahtuu koko ajan niin paljon. Eilisen Länsi-Savosta kuitenkin ehkä mieleen jäävin otsikko oli seuraava. "Nuoruuden kesät voivat olla yksinäisiä." Ei sinänsä nyt mikään ihmeellinen uutinen, vaan kuulosti minusta hyvinkin tutulle. Muistan itsekin kokeneeni yksinäisiä, tylsiä hetkiä, vailla mitään tekemistä. Tuntui kuin kesä menisi ihan ohitse, kauniit päivät jäisivät käyttämättä. "Nuoruusikään kuuluu myös hyväksyä yksinäisyyttä. Yksinäisyydessä nuori ymmärtää kysyä itseltään, millainen hän on." Olavi Sydänmaanlakka sanoo. 

Ei sitä silloin arvannut että tulee myös kesiä jolloin ei "yksinäisistä hetkistä" tarvitse edes haaveilla. Vaan niinpä se on elämä onneksi monenlaisia vaiheita täynnä. Tämäkin kesä. Onneksi sitä ei elämästään tiedä, mitä on edessä.

Eilen käytiin katsomassa äitiä Kuopiossa ensimmäisen kerran. Saa nähdä jäikö viimeiseksikin tällä erää. Sen verran mukavasti supisteli mennessä ja tullessa. Matkaan meni vielä jonkin verran pidempi aika kuin Helsinkiin ajellessa. Äiti kuitenkin tuntui viihtyvän Kysissä. Huoneessa on vain kaksi potilasta ja koko ajan yksi hoitaja. Viivyimme puolisentoista tuntia äidin luona. Äiti kertoi nähneensä jo kolme kertaa unta että olin synnyttänyt. Kokonaisenahan minä vielä! :) Takaisin ajellessa poikkesimme veljeni luona iltakahvilla ja kotona olimme joskus kymmenen aikaan. Koko päivähän siinä sitten hurahti! Tänään äiti oli ollut väsyneempi. Ihmekkös tuo, kun meitä vieraita (isä, veli ja meidän perhe) oli ollut eilen monta tuntia. Tänään oli otettu myös likvor-näyte. Toivottavasti se on nyt puhdas! *Kädet ristissä*. Mä niin odotan että äiti siirtyisi lähemmäksi meitä. Mutta tällä kertaa äidin luota lähtiessä mulla oli jotenkin rauhallinen olotila. Ei ahdistanut se etten tiedä milloin seuraavan kerran tavataan. Jotenkin on luottamus tulevaan.


Tänään Hanna ystäväni kävi meillä. Leikkasi hiukseni ja nautittiin päiväkahveista, pullasta sekä mun ja Mimosan tekemistä sämpylöistä! Mimosa nukkui mukavat parin tunnin päiväunet joten meillä oli hyvin aikaa jutella ja leikata mun hiukset. Hiuksista lähti noin 3 cm huonoja latvoja pois. Ajattelin pitää tätä pidempää tukkaa ainakin vauvan ristiäisiin saakka. Mulla on mielessä yksi lettikampaus jonka haluan hiuksiini ristiäisjuhlissa. :) Tänään on satanut ja paistanut aurinko. Epävakaista siis. Iisakin kotiutui ja ohjelmassa seuraavaksi iltasauna. Jospa tänään kävisi vähän aikaisemmin jo nukkumaan?

2 kommenttia:

  1. Näin vanhemmiten tulee usein haikeanakin muisteltua nuoruuden kesiä. Muistan muutaman sellaisenkin, kun olemme saaneet yhdessä maistella maalaistalon töitä.;) Iloisia ajatuksia! -L

    VastaaPoista
  2. :) Niin, kyllähän sitä olisi ihan eri tyttö, jollei niitä kesiä olisi siellä tallilla maatilan hommia paiskinut! Moniko voi kertoa tyttärelleen ajaneensa heinätöissä pääsääntöisesti traktoria? Tai sitä että siman tekemisestä tulee ensimmäisenä mieleen iso maitotonkka ja noin 20 kpl sitruunoita? Mitään en pois vaihtaisi! :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥ luen sen kuitenkin ennen julkaisemista :)