sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Mansikkainen viikonloppu!


Meillä kävi eilen Juhon serkku perheineen ja minä tein sen kunniaksi mansikkakakun. 
Olipa nimittäin ensimmäinen mansikkakakku jonka tein ihan itse! Ja en alkanut pelaamaan sen kakkupohjan kanssa vaan tein kääretorttupohjan jonka sitten leikkasin puoliksi ja vielä ylijääneet osat laitoin kolmaneksi kerrokseksi. Sitten vatkasin vanilliinikastikkeen ja pilkoin rasiallisen mansikoita. Ja tulipa hyvää! (Niin siitäkin huolimatta että Iisan ensimmäinen kommentti sisälle tullessa oli että ai onnistuiko se???) :D

Tänään olemme jatkaneet mansikkateemalla! Täksi päiväksi luvattua ukkosmyrskyä emme jääneet sen kummemmin odottelemaan vaan ehdotin heti aamusta mansikanpoimintareissua maalle. Suretti niin mansikat, jos ne pienet raukat jäisivät homehtumaan sateeseen... Nappasimme kotoa pallogrillin mukaan ja kaupasta haettiin nakkia ja makkaraa evääksi. Minä painuin samantien mansikkapellolle ja Juho jäi tekemään meille ruokaa. Tytöt touhusivat yhdessä pihamaalla.

Mimosa katselee kukkia..

Mansikkamaa on melko rähjäisessä kunnossa. Heinää, ohdaketta, kaikenmaailman rikkaruohoa... Mutta näiden lisäksi oli myös mansikkaa ihan yli odotusten! Juho ehdotti että otamme mansikkamaan elokuussa haltuumme, kitkien rikkaruohot ja muutenkin ehostamme sitä! Sopii! :) Isyyslomallahan on aikaa ;)

Mummolan talvisauna ja puuliiteri

Tässä oli osa keräämistäni marjoista... Kaikkinensa joku parikymmentä litraa ehkä tuli kerättyä. Vietiin Martta-mummolle osa keräämistäni mansikoista. Perikunnan blogia lukevat jäsenet voivat sitten lähettää laskua näistä keräämistäni marjoista.. ;-)

Niittykukkia

Harakankelloja..

Syömisen jälkeen menin taas mansikoita keräämään ja Juho laittoi Mimosan unille sisälle. Pihalla oli paarmoja melkoisesti ja sen verran kuuma että paremmin sisällä varmaan nukuttikin? Iisakin tuntui viihtyvän paremmin kassakoneleikeissään sisällä kuin paahtavassa kuumuudessa ulkona. No, muutaman mansikan Iisakin kävi keräämässä ja etenkin metsämansikat tuntuivat maistuvan! Juho keitteli meille päiväkahvit ja niistä sai vielä vähän virtaa viimeiseen mansikanpoimintaetappiin. Ajattelin saada navetan päädyn mansikkamaan kerätyksi tällä kertaa, mutta ei, kyllä sinne oli vielä pakko jättää pari riviä keräämättä kun multa loppui astiat ja kunto! :)

Vietettiin siis koko päivä maalla eikä myrskyjä näkynyt missään! Retken kruunasi käynti mökin lammella uimassa <3 Meillä ei ollut edes pyyhkeitä mukana, mutta aurinko ja vieno kesätuuli kuivasi uimisen jälkeen hetkessä. Virkisti ihanasti, vaikka lammen vesi olikin lämmintä!

Iisa uida polskii!

:)

Lumpeet kukkivat...

Mimmikin nautiskeli jalkojen polskuttamisesta laiturilta, vaikka tässä kuvassa tytär ja isi näyttävätkin enemmän kärsiviltä ;)

Myöhemmin veimme vielä Iisan kaverinsa luokse maalle yökylään, tulee sieltä sitten joskus iltapäivällä huomenna kotiin. Ihana päivä!

Ja tässä pieni-Mimosamme yöunilla...
Rakkaat pallot oli kädessä vielä kun unimatti oli jo vienyt tytön omille mailleen! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥ luen sen kuitenkin ennen julkaisemista :)