torstai 5. heinäkuuta 2012

Keskiviikon mietteet ja touhut!

Tein juuri äsken etikkaveden jonne laitoin yhdet kirpparilta ostamani pöksyt likoamaan. Niissä oli hieman tunkkainen haju jota yritän saada tuolla etikalla pois. Jollei onnistu, laitan pöksyt roskiin, ei ne niin kalliit olleet. Toivon kuitenkin että etikka toimisi, sillä mulla olis sille vähän järeämmän luokankin käyttöä. (Yksi bensankatkuinen tyyny..) (Etikkavesi muuten toimi saaden nämä housut tuoksuttomiksi! Jee, mulla on jo seuraava kohde (tunkkainen retroyöpuku) likoamassa..)

Tein tänään myös toisen tahranpoistoon liittyvän kokeen. Aamupäivästä kävimme Mimosan kanssa torilla ensiksi kahveilla, pillimehulla ja munkilla. Sen jälkeen kaupassa ja sitten vielä torilta napattiin rasiallinen kirsikoita (4e) mukaan. Niillä sitten herkuttelimme pitkin päivää ja M sai mekkoonsa kirsikkamehua. Edellisen kerran taisin hangata sitä sappisaippualla hyvin tuloksin. Mutta tällä kertaa kokeilin toista löytämääni tahranpoisto-ohjetta jossa tuoreeseen kirsikkatahraan neuvottiin laittamaan ensin astianpesuainetta ja (meiltä löytyi kaapista Ajaxia tällä kertaa) sitten kuumaa vettä. Hankasin tahraa ensin sillä astianpesuaineella ja sitten jätin kuumaan veteen sen likoamaan. Vähän ajan päästä kaikki tahrat olivat tiessään! :) Ihmeellistä mielihyvää saa itselleen aikaiseksi kun saa tahrat irti!

Iltasella sain ensimmäisen kerran maalattua tuon Mimosan huoneen seinän. Huomenna vielä toinen kerta ja se on sitten siinä! Siitäkin tuli hyvä mieli. 

Lisäksi kävimme rakkaan puolisoni kanssa yhdessä saunomassa (kerrankin!). Meillä oli hyvät keskustelut saunassa. Viime aikoina kuolema on pyörinyt mielessä monestakin eri syystä. Tänään viimeksi sain kuulla todella ikäviä ja surullisia uutisia. Toisessa kuollut oli nuori ihminen ja toisessa taas jo vanhus. Lisäksi sairaudet koskettavat niin äidin kuin vielä pienen lapsosen osalta. Heille toivon kaikkea hyvää ja nopeaa parantumista kunhan operaatiot ovat takanapäin. Elämässä on monenlaisia kausia, välillä kuolema tuntuu olevan läsnä vähän väliä, kuten nyt mutta onneksi on niitäkin hetkiä jolloin kuolema ei niin kohtaa. Toivon että ikävät tapaukset riittävät nyt tältä erää. Ja seuraavaksi olisi paljon syntymän ihmeitä edessä, esimerkiksi tämä oma pikkuinen vauva!

Kävimme tänään myös uimarannalla jossa Mimosa leikki ensin hiekkaleluilla ja minä luin kirjaa pari sivua. Sitten ystäväni tuli myös sinne tyttärensä ja siskon tyttärensä kanssa yllättäen! :) Mimosakin sitten reipastui ja lähti liikkeelle ja lopulta veteen asti. Olipa rohkea neiti! Ensimmäistä kertaa oli uikkarikin päällä ja myöhemmin vielä Juhokin saapui paikalle suoraan töistä! Ihana aurinkoinen sää suosi meitä rannalla. Mullahan oli suunnitteilla maalata Mimosan päiväuniaikaan tuo seinä ensimmäisen kerran, mutta kun en löytänyt puuttuneita vehkeitä, otin varastosta baden-badenin sekä kirjan ja menin makoilemaan takapihalle. No, yllättäen sitä huvia ei kestänyt kuin muutaman minuutin kun M jo heräsi. :) Mutta toisaalta en tosiaan ollut yhtään pahoillani siitä etten päässytkään vielä maalaamaan, sillä aamupäiväisen kävelyreissun jälkeen tunsin itseni melkoisen uupuneeksi! 

Huomenna mulla on neuvola ja ystäväni tulee katsomaan Mimosaa siksi aikaa! Enpä muistakaan milloin olisin yksin viimeksi siellä käynyt! Ehkä saan tuon maalausprojektinkin vietyä loppuun aamupäivästä? Niin ja Iisakin tulee kotiin ratsastusleiriltään, ihan on jo kova ikävä kun ei olla nähty moneen päivään!!! 
Ja äidinkin iltaiset kuulumiset tekivät hyvän mielen. Vaikka tulehdusarvo oli hieman noussut eilisestä, ei se välttämättä merkitse mitään. Hoitaja sanoi että trakeostomia itsessäänkin voi sitä pitää noissa lukemissa. Lisäksi olivat tänään sairaalassa tehneet muutamia nielemisharjoituksia ja jatkossakin niitä on luvassa. Toivottavasti äiti pääsisi tuosta trakarista eroon joku päivä. Lisäksi Mikkelistäkin oli ollut jo puhetta. Ja korvasta ei ollut tullut tänään mitään, eikä tosin dreenistäkään.. Jollei korva enää vuoda, voidaan dreenikin poistaa lähiaikoina! Nyt on taas jotenkin positiiviset fiilikset. Kyllä äiti toipuu, vaikka aikaa tuleekin menemään! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥ luen sen kuitenkin ennen julkaisemista :)