sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Lintulaudan vierailijat! :)


Aatos ja Mimosa seuraamassa mitä lintulaudalla tapahtuu! :)


Talvi taitaa sitten vihdoin olla alkanut? Ainakin mittarin lämpötila oli pudonnut -10 pakkasasteeseen ja maa saanut valkoisen peitteen. :) Myös lintujen ruokintapaikat löysivät viimein muitakin vierailijoita kuin perinteiset harakka ja varis. Niitä on yritetty hätistää pois talin kimpusta ikkunanpieliä nyrkillä hakkaamalla, ja Aatos taisi ymmärtää, ettei ruokintapaikalla suvaita minkäänlaisia lintuja, kun hän huuteli "vuh, vuh" pikkulinnuille ja sen jälkeen täräytteli kämmenellä ikkunaan... Huokaus ;) Yritä siinä nyt sitten selittää, että nämä pikkulinnut ovat erittäin tervetulleita ruokailemaan! :D Mimosa sentään jo ymmärtää eron! 

Minun vaillinaisilla bongaustaidoilla olin erottavani ainakin varpusen, talitiaiset, sinitiaiset, viherpeipon sekä keltasirkkuparven joka löysi vihdoin meidän lyhteen. Mukavaahan noita on seurata! Tähän asti ruokailemassa ovat käyneet lähinnä harakat ja talitiaiset... Eilen tosin joku tikkakin kävi talia nokkimassa, ennen kuin sai lähdöt allekirjoittaneelta.. :)

Viime viikolla mä otin koko lintulaudan ja pesin sen. Pitkään jatkunut kostea ilma ilman pakkasta, oli saanut koko laudan antimet paakkuuntumaan niin ettei siellä tavara liikkunut minnekään. Annoin liota koko muovisen laudan yön yli vedessä ja sen jälkeen vielä huuhtelin sen kuumalla vedellä ja kuivasin (hiustenkuivaimella...) koska halusin kiireesti laudan paikalleen ja siemeniä/pähkinöitä tarjolle. Toiselle lintulaudalle oli tehtävä sama homma... Kunhan vaan iskisi inspiraatio!

Tänään olisi tarkoitus polttaa kuusi takassa ja laittaa joulujutut odottamaan seuraavaa joulua. Hieman haikeaa! Mutta onneksi tuo talvisempi maisema sentään piristää! :) Tänään kävimme myös pyörähtämässä tontillamme reilun puolen tunnin verran. Merkkasimme muutaman puun, jotka voisi kaataa. Meidän puolen hehtaarin metsässä tuntui lopulta olevan puita vaikka miten paljon... Huhhuh! Ei ihan puolessa tunnissa hommaa hoidettu, etenkään kun kaksi pienimmäistä olivat menossa mukana... :) Taidamme jättää koko homman ammattilaiselle, eli isälleni. Kaatakoot mitkä puut haluaa, sillähän sitä silmää on asialle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥ luen sen kuitenkin ennen julkaisemista :)