sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Paremmat päivät


Jotakin viime vuodesta tekee mieli kuitenkin kirjoittaa, olkoonkin että pitkässä juoksussa tuskin muistan muuta kuin että vuosi 2013 vei minulta äidin. Ehkä on kuitenkin hyvä muistella niitä iloisia asioita, ettei jäisi surullisiin asioihin liikaa kiinni, tällä hetkellä kun muutakin surua on mielellä. 

Uuden vuoden päivänä 2014 istuin kutomassa shaalia kenkätehtaan kutomossa, kuuntelin radiota tämän Juha Tapion "Paremmat päivät" kappaleen soidessa ja mietin että toihan se viime vuosi minulle ihania asioitakin elämään. Mulle tuli uskomattoman hyvä, energinen olo musiikin virratessa korviini. :) Pääsin mukaan lukupiiriin, joka on kokoontunut noin kerran kuussa. Viime vuonna olemme lukeneet seuraavat kirjat: Leena Lundbergin Jää, Miika Nousiaisen Metsäjätti, Ernest Hemingway Kenelle kellot soivat, Amélie Nothombin Nöyrin palvelijanne, Eeva Joenpellon Elämän rouva, rouva Glad sekä Viivi Luikin Varjoteatteri. Joulukuun kirjana meillä oli Mika Waltarin Joulutarinoita, joihin totta puhuakseni en ole vielä paneutunut muutamaa kymmentä ensimmäistä sivua pidemmälle, mutta josko sen tiistaiksi olisi saanut luettua? :) Ihania, mielenkiintoisia kirjailtoja, kirjojen - joihin tuskin lukupiiriä - olisin moneenkaan tarttunut sekä naisten joista osa oli minulle myöskin uusia tuttavuuksia, mutta miten mielenkiintoisia keskusteluja olemmekaan puolen vuoden aikana saaneet aikaiseksi! :)

Toisena uutena harrastuksena jo tuo mainitsemani kudonta. Se on kanssa niin mieleistä! Ihana vapaailta viikossa tekee kieltämättä hyvää kotiäidin arkeen. Viime vuonna tein meille ihanan käytävän maton, ja kerkesin aloittamaan villashaalia, jota olen nyt saanut 128 cm kudotuksi. Vielä oli noin puolet tekemättä. Toivon saavani sen tämän tammikuun puolella vielä valmiiksi. Toiveissa olisi valmistaa lisää mattoja tähän talouteen enemmänkin, pikku hiljaa.. :)

Tammikuun 2013 aloitimme norotartunnalla, koko perhe. Mutta sain myös ihanan puhelun äidiltäni. ♥ Ehkä vain itse pystyn ymmärtämään, kuinka suurista asoista tuo puhelu oli tehty, miten paljon siihen vaadittiin. Kiitos äiti, että soitit.

Helmikuussa juhlimme ensin Aatoksen puolivuotissynttäreitä, jota oli kai samalla äitini lähtöjuhlat. Seuraavana tiistaina äitini kuoli ja koko loppu kuukausi meni hautajaisasiota järjestellessä ja surressa.

Maaliskuussa vietimme äitini hautajaisia ja sairastimme noroa pariin kertaan, taas kerran. 

Huhtikuussa jatkoimme noron kanssa... Vietimme esikoisen syntymäpäiväjuhlia sekä allekirjottanut opetteli uudelleen kävelemään, ärhäkän noidannuolen rampauttaessa minut muutamaksi päiväksi kokonaan konttaus/sohvalla makaus -kuntoon.. Siitä seurasi kuitenkin eteenpäin menneitä asiota mm. olohuoneen seinälle uusi hieno tapetti, kuvakirjan teko Tsekin ja Portugalin reissuista ja hautajaiskuvatkin tilasin (ovat vielä tosin laittamatta kansioon..).

Toukokuun kohokohtiin kuuluu ehdottomasti koko perheen reissu Kreikkaan, Rodoksen saarelle. Se oli irtiotto arjesta, täydellistä lomaa jota olimme kaikki kaivanneet raskaan elämän vaiheen päättymisen jälkeen. Juho aloitti myös isäkuukauden, joka oli oikein mukava juttu! Juhlimme myös Mimosan 2-v synttäreitä. :)

Kesäkuussa teimme kissatarhan, joka iloistutti mieltämme sekä tietenkin erityisesti kissojemme päiviä! :) Tapetoimme myös olohuoneen seinän.

Heinäkuussa vietimme äidin muistoseuroja Raatilla, mutta kävimme myös muutaman päivän kesälomareissulla Tampere - Pori - Meri-Karvia suunnalla.

Viime vuoden kohokohtiin kuuluu myös tonttikaupat, jotka teimme elokuussa. Tonttisuunnitelmat eivät ehkä juuri nyt ole päälimmäisenä tässä elämässä, mutta tilanteethan muuttuvat nopeastikin, joten kuukauden päästä voi olla jo toiset ajatukset! ;) Elokuussa juhlimme myös Aatoksen 1-v synttärijuhlia! ♥ Esikoinen aloitti kolmannen luokan.

Viime syyskuussa teimme myös Juhon ja Aatoksen kanssa parisuhteelle hyvää tekevän Tallinnan viikonloppureissun. Sitä täällä aina välillä vieläkin kaiholla muistellaan.

Lokakuussa aloimme suunnittelemaan Iisan huoneeseen muutosta, jota työstämme parasta aikaa. Lisäksi leivoin pullaa sekä olen tehnyt monenlaisia käsitöitä ja shoppaillut. ...Varsin antoisa kuukausi siis ilmeisesti?

Marraskuussa vetäistiin vielä "kerta neljännen päälle" erä noroa viidennen kerran tähän vuoteen.. Huhhuh! Aloitin myös valmistautumaan pikkuhiljaa joulukuuhun ostamalla joulukukkia ja jouluvaloja. 

Joulukuussa pidin joulukalenteria blogissa. Vietimme joulua meillä, joka oli pimeydestä huolimatta oikein ihanaa. Kävimme myös joulukirkossa ja herkuttelimme koko joulun ajan. Uutta vuotta vastaanotimme myös kotonamme.

Vuoden aikana olen lisäksi tehnyt paljon käsitöitä, lähinnä villasukkia kutoen parit kymmenet, mutta myös parit lapaset, neljä juhannusruusu-mattoa on tullut virkattua sekä myös pari tiskirättiä, ja tehnyt sen maton ja aloittanut sen shaalin. Toki kaikkea muutakin pientä on tullut käsillä puuhasteltua. Käsityöt antavat mulle tosi paljon, ja onneksi niitä pystyy tässä kotiäidin arjessa mukavasti tekemäänkin. 

Toki vuoteen mahtuu paljon tekemistä lasten kanssa. Retkiä, päiväunia, lastenvaatteita, puheen kehittymistä, liikkumaan oppimista ja kaikkea tätä mitkä mun päiväni täyttävät kaikessa rakkaudessa/raskaudessakin välillä. Mutta ihanaa tämä juuri nyt on, arki juuri tällaisena pienten lasten kanssa kotona.

Jospa tästä alkaisivat vieläkin paremmat päivät joita Juha Tapiokin kappaleessaan lupailee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥ luen sen kuitenkin ennen julkaisemista :)